Halva Moldavien strömlöst

UTRIKES. Halva Moldavien är strömlöst efter explosionerna i Ukraina, uppger landets vice statsminister Andrei Spinu.

Moldavien, Ukraina och Georgien är tre länder som Ryssland har oönskad militär i.

Den statliga moldaviska elnätsoperatören arbetar för att återställa strömmen till mer än 50 procent av landet, säger Spinu.

Tidningen  Ziural National  skriver att landet tappade elektricitet efter att ett kraftverk i Ukraina kopplats bort från nätet till följd av en robotattack i Odessa, som ligger på gränsen till Moldavien.

Strömavbrottet påverkar även gränsbevakningen i landet. Myndigheterna uppger att de tvingats ta till generatorer för att säkra elförsörjningen, men att arbetsrutinerna fortsätter som tidigare.

-Pettersson säger att Moldavien har sedan 1992 “besök” av ryska trupper som ockuperar delar av landet mot den lagliga regeringens önskan. Samma sak sker i Georgien och Ukraina.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Halva Moldavien strömlöst

 1. Ja nu får man väl e ukriana om hjälp med att rensa ut femtekolonnare? Det kan vara idé att göra det innan ukriana avanserar mot Moskva . För om ukriana faller så kommer Moldavien att utplånas med !

  12
  4
 2. Och USA har ockupationstrupper sedan 2:a världskriget i Tyskland, Italien och Japan samt i Sydkorea efter vapenstilleståndet 1353.
  Afghanistan har nyligen blivit av med USA-trupperna men i Irak och Syrien har USA trupper kvar.

  19
  28
  • Den stora skillnaden är att de ryska trupperna inte åker hem trots att varken Georgien, Moldavien eller Ukraina vill ha dem där.

   30
   5
  • Känd fascistargumentation. Jag antar att herr Dahlberg inte kan googla, utan använder stalins, ( flåt Putins) officiella propagandakanaler.

   22
   10
  • Håkan, det verkar som afghanerna blivit mycket lyckligare sedan amerikanerna for hem till USA. Nu borde Allah gymnasieafghaner åka hem och lära sig hur man pryglar kvinnor och hbt personer
   Kanske även något för dig

   20
   5
 3. Fascist Ryssland hotar hela rättsordningen i Europa. Det drar ihop sig för storkrig. Fascisterna i Ryssland har kärnvapen men det har också den andra sidan.

  Vem skickar första bomben?

  24
  15

Kommentera