Tyskland ville att Ukraina skulle ge sig. Ni har några timmar på er…

UKRAINA. Den tidigare brittiske premiärministern Boris Johnson säger till CNN att franska myndigheter internationellt förnekat utsikterna till en rysk invasion av Ukraina. I sin tur föredrog den tyska regeringen inledningsvis ett snabbt militärt nederlag för Ukraina framför en långvarig militär konflikt i öst, vilket var ogynnsamt för Berlin, enligt den polska tiningen TVP.

Boris Johnson möter Volodymyr Zelensky i Kiev, Ukraina

Eftersom allt fler antydde att Ryssland skulle attackera Ukraina besökte Polens premiärminister Mateusz Morawiecki elva länder på sex dagar och talade med ett tiotal personer bland de viktigaste EU-ledarna och politikerna. Morawiecki hävdade att hotet från Ryssland blev mer och mer verkligt.

Vad hände i Berlin, Paris och andra europeiska huvudstäder vid den tiden? Backstage avslöjades i den senaste intervjun av Storbritanniens tidigare premiärminister. Han medgav att ländernas ledare var mycket splittrade.

– Det här fallet (krigsutbrottet – reds. anm.) var en enorm chock. – Vi såg ryska trupper samlas vid gränsen mot Ukraina, men olika länder hade väldigt olika perspektiv, säger Johnson.

  “I det inledande skedet var den rådande uppfattningen i Tyskland att om detta hände, vilket skulle vara en katastrof, skulle det vara bättre om det hela slutade snabbt och Ukraina kollapsade”, sade Johnson och citerade “alla möjliga legitima ekonomiska skäl” för detta tillvägagångssätt.

Den tidigare italienska regeringen vände ryggen.

Britten sa att det var en “katastrofal” möjlighet som han inte ville stödja.

Johnson uppgav också att Frankrike hade förnekat fram till konfliktens utbrott den 24 februari att det alls kunde bli krig. Detta bekräftas av Emmanuel Macrons diplomatiska ansträngningar, som ständigt ringde den ryska diktatorn och till och med besökte honom i Moskva några veckor innan Vladimir Putins armé gick in i Ukraina.

Den brittiska politikern kritiserade också Mario Draghis italienska regering, som skulle förklara att den inte skulle stödja EU:s hårda svar på den ryska invasionen.

Tyskar till ukrainare: Det är ingen mening att hjälpa dig.

Johnsons intervju är en del av den information som den dåvarande ukrainska ambassadören i Tyskland redan hade lämnat den 26 februari. Andriy Melnyk erkände då att han efter sin begäran till tyska politiker om stöd för det stridande Ukraina fick ett chockerande svar.

Diplomaten medgav att “för första gången på många år grät han”, inte bara på grund av kriget i sitt land, utan också på grund av den “kalla och likgiltighet” som frågan om Ukraina orsakar i Tyskland.

Melnyk sa att han hade talat med flera tyska ministrar och bett dem att stödja ukrainarna. Men svaret han hörde gjorde honom “mållös”.

“Enligt vår mening kan ni ukrainare ha några timmar. Nu är det ingen idé att hjälpa er alls” – fick Ukrainas ambassadör höra från sina partners i Berlin.

En helt annan inställning presenterades av Republiken Polens regering. Polen var tillsammans med Storbritannien och USA det land som snabbast var med och stöttade ukrainare.

-Pettersson säger att det var många som trodde på Vladimir Putin när han förnekade att Rysslands skulle invadera Ukraina och kallade USA och britterna som varnade för invasionen för hysteriska. Putin ljög då och ljuger fortfarande, ändå är det några som tror på despoten i Ryssland.

Putin saknar Sovjetunionen/Warszawapakten och drömmer om ett nytt Stor-Ryssland trots att det redan är världens största land.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

32 thoughts on “Tyskland ville att Ukraina skulle ge sig. Ni har några timmar på er…

 1. Jag följer cornucopia i Sverige. Jag följer resten från andra europeiska länder. Det som beskrivs i artikeln är att ledarna fick rätta sig efter folkets raseri mot Ryssland. Först på lokal nivå och sedan uppåt. Folk krävde sedan att EU skulle agera. Spanien mycket tydligt. Demokratin fungerade. Folkets vrede var som en våg i gamla Östtyskland, Spanien. Putin vännerna är gamla kommunister,socialister som fick ge sig. Insamlingar startade främst genom kyrkan. Gå till en kyrka och skänk något, hjälp till, kyrkorna har en lina. När turstbussar kör barnmedicin och kör barn till Valencia. En karavan privatpersoner kör från Andalucia och hämtar kvinnor och barn. Byar i Östtyskland är fulla med kvinnor och barn, överallt, alla hus, privat och offentligt. I veckan åkte specialpoliser från Spanien för att utreda krigsbrott. Utgå från vad Putin själv säger, först ska vi återta det som Stalin hade, järnridån. Sedan vad Peter den store ville. Polen, Baltikum vet. Se vad de säger. Folk och ledare. Teutenberg har dokumenterat vad schori och hans gäng gjort och sagt.

 2. @ Hubertus skriver:
  23 NOVEMBER, 2022 KL. 19:11

  “Där kan ni argumentera”

  Nix, bloggens sk putinofiler har aldrig lagt fram ett enda argument. Bara en massa obekräftade påståenden (premisser) staplade ovanpå varandra, utan transparenta bevis. Detta helt enkelt eftersom ett logiskt argument består av flera delar:

  1) Påstående (premisser)

  2) Bevis (med tydligt angivande av källa/källor och var i källorna man anser sig ha bevis för sitt/sina påståenden)

  3) Slutledning (bevisen får inte utgöras av premisserna utan har som funktion att styrka premisserna)

  Med anledning därav, är det hittills bara bloggens Putinkritiker som lyckats presentera argument, förvisso ibland svaga argument eftersom bevisen kan attackeras tex pga partiskhet, men oftast starka argument då bevisen är i det närmast oantastliga. Starka argument som gjort mig än mer övertygad har lagts fram av Pettersson själv och i en del fall av andra Purinkritiker, oftast med noggrant angivande vart uppgifterna hämtats ifrån och med tillräcklig precisering var i källorna uppgifterna hämtats. Är det en kort textmassa som det hänvisas till med länkar eller fotnoter, räcker enbart källangivelsen.

  13
  3
 3. Vad tyskarna tycker är ointressant . Sist tyskarna tyristade i moskva kom man till förorterna! Och Tyskland är inte det land som skall diskutera ukriana eller Ryssland ?! Av förståeliga skäll man lyckades mörda flera människor i Ryssland än det fanns tyskar? Tror tyskarna skall holla häften och leverera sina stritvangnar i Polen då kan ukriana hämta dom där

  20
  4
 4. Inga förhandlingar innan Ukraina har befriat sig från fascisten. Att tyskarna bettet sig som svin, är b la mutti merkels fel. De flinade åt Trump och ville (på grund av gasen) inte stötta Ukraina. Nazisternas avkomma är mest värda förakt.

  36
  3
  • Oj:
   Och dina rader kommer från en som aldrig upplevt ett krig i sin närhet.
   Motsatsen är Tyskland,som vet vad lidande innebär,och Stenbock hoppas för din och andra krigshetsare,att ni slipper uppleva det i ert liv !!
   Min tyvärr avlidna hustru,sade några ord jag aldrig glömmer,
   ” Du vet inte vad ett krig innebär”…..PUNKT !!

   17
   23
   • Tråkigt med din hustru, men att fascisten och diktatorn startar ett KRIG mot ett grannland. Förhandling sker när angriparen är utkastad. Ett mänskligt lidande som enbart beror på Putin. Att prata om förhandling nu är att gå en farlig väg. Vi i väst förhandlar inte med terrorister, men skjuter eller lagför dem gärna. För övrigt anser jag att Kreml ska förstöras.

    14
    6
 5. Om flera länder i västvärlden gått på Tysklands linje så hade många liv och tragedier undvikits.
  Men det är ju som sagt krigshökarna i Storbritannien och USA som bestämmer över EU:s förhållningssätt till Ukraina.
  Den korrupta Kiev regimen skiter fullständigt i människoliv i Ukraina.
  Det kan väl ingen blunda för längre.

  23
  38
  • Gamling, om fler länder gått på Tysklands linje hade Putins armé varit på väg mot Berlin nu.

   Varför blundar du för Putins ansvar och mördande? Är du blind?

   När tror du Putin börjar kalla den speciella militär operationen för krig? Är det lek du och Putin håller på med nu?

   33
   15
   • Vad svamlar du om Pettersson?
    Tror du på fullaste allvar att Ryssland som befinner sig i Donbass skulle fortsätta ända till Berlin?
    Vi måste åtminstone se på saken nyktert och inse fakta.
    Putin ville enbart att Ukraina förblev ett självständigt land(1991) och Minsk avtalet följdes(2014,2015).
    Han sa det klart och tydligt fram till Rysslands gick in i Ukraina.

    17
    27
   • Vad svamlar du om Gamling. Ukraina var ett självständigt land. Vad hade Putin emot det eftersom han invaderade och började med terrorn? Är du inte nykter? Kan du inte se fakta? Varför följde inte Putin Minskavtalen där det står att Ukraina gränser från 1991 gäller.

    Putin slutar inte förrän han stoppas på något sätt.

    31
    16
  • Gammaldags Svensk:
   Ja och ännu fler civila sluppit hungra i sina kalla,och mörka skrymslen…
   Det var ting som min hustru tvingades uppleva på sin flykt,långt borta från sitt hem !! Utsatt för våldtäkts-försök,men där de två ryssarna inte kunde få “till stånd” i det 20 grader kalla “klimatet” !
   Sådana händelser skriver aldrig sensationspressen något om….
   Troligen säljer sådant inte lösnummer ?

   9
   14
   • Stenbock
    Det måste ha varit en jobbig tid i livet att få uppleva dessa hemskheter.
    🙏💜

    8
    2
   • Gammaldags svensk:
    Ja det finns fruktansvärda händelser som hon tvingades uppleva,p.g.a.sin Führerns beslut…
    Orden som hon yttrade till mig förändrade mitt beteende,från att ha varit en s.k.”besserwisser” kom jag ner på jorden !!
    Själv var hon en troende Katolik och trodde intill sin död,att det var den högre makten som räddat henne från händelsen jag återgav.
    Ha det så bra du kan….

    9
    7
   • Det är hemskt, och nu tvingas Ukrainska kvinnor uppleva samma, och ändå värre saker pga Putins beslut. Därför måste Putin stoppas. Därför kan inte Ukraina ge upp! Nu måste vi vakna och ge Ukraina långdistansvapen så Putin kan stoppas på sin egen planhalva. Allt för att rädda alla stackars civila!

    18
    5
  • Ja om man skickar mera vapen då kommer Putin att frysa !
   Det är ju hög tid att ukriana ger igen för dessa massmord och annat man roat sig med och det dom gäller flyttas striderna till rysskt tererttoium utanför Moskva nn

   28
   19
  • Förhandlingar kan börja så snart ryssarna lämnat Ukraina. Jag tror att Ukraina är en human nation och kommer inte kräva så mycket av Ryssland i förhandlingarna, men att Ryssland ska få behålla mark runt Svarta Havet är naturligtvis uteslutet.

   28
   11
  • Pettersson
   Läs igen vad jag skrev i mitt inlägg.
   Sen kan vi lägga till USA:s inblandning i Kiev regimen så förstår du säkert Rysslands hållning till det Ukrainas styret.
   Jag förstår varför Ryssland gick in i Ukraina med tanke på den rådande situationen i Donbass området.
   Du kan ju fortsätta med att anklaga Putin för allt som sker i världen men det hjälper inte mänsklighen på något sätt.

   19
   26
  • Det är bättre för alla parter om putler den avskyvärde sväljer sin prestige och drar tillbaka sina trupper från Ukraina. Han har redan offrat 10000-tals liv till ingen nytta, och att terrorbomba civilbefolkningen vinner inga krig.

   21
   8
  • För övrigt ska Kreml förstöras, och den lille fascisten likvideras eller tvingas till Haag. Hur kan du och dina fascistpolare här försvara mänskligt lidande som enbart beror på Putins krig? Ni fascister här borde se er i spegeln och säga: jag förvarar Putins anfallskrig i Europa. Antagligen ser ni en mindre vetande i spegeln.

   19
   10
  • Hur många tusen mördade ukrainare är ryssarnas och diktaturernas prestige värd? Ryssarna måste kräla tillbaka under den sten de kom ifrån. Tills dess, slaktas de i egenskap av att vara tvingade. De är utsvultna,. Sönderfrusna. Motvilliga. Omotiverade. Dåligt utrustade. Otränade. Förvirrade och maktlösa, mals de ner i en köttkvarn. Slavar kan inte besegra ett fritt folk.

   15
   6
 6. Se Chaplins film Diktatorn från 1940. Finns på SVT Play. Tänk på Putin när du ser filmen.

  30
  19
   • Hur många tio- eller hundratusen ihjälfrusna och skjutna ryssar är Putins och fascisternas prestige värd?
    Börja förhandla nu!

    Hur tar Putin hem sina gubbar? Hur säkerställer Ukraina att Putin inte bryter framförhandlade avtal såsom han brukar? Hur stor demilitariserad säkerhetszon ska finnas på ryska sidan. Hur stor ersättning ska Ryssland betala för alla skador som orsakats Ukraina och omvärlden?

    Ni Putinofiler bör skriva på Telegram istället. Där kan ni argumentera för förhandlingslösningen om ni vill spara liv. Här vill alla ha en förhandling. Problemet är bara att Putin inte förstår grundförutsättningarna. Så länge Putin är kvar i Ukraina går det inte att förhandla, då handlar det bara om utpressning genom terror!

    26
    10
   • Håkan, de få vapen som når Europa från Ukraina kommer naturligtvis från stupade Ukrainska soldater, vars vapen rysspacket tar och säljer till t.ex. maffian i Serbien.
    På samma sätt som de plundrar Ukrainska hus och lägenheter på hushållsmaskiner, tvapparater, datorer, ja allt av värde.

    18
    6
   • Håkan, bättre kan du. Allt finns på nätet att googla fram. Bland annat att jorden är platt. Det stämmer inte, lika lite som dina kommentarer stämmer…

    11
    5
 7. Med tanke på att många i det tyska parlamentet och före detta politiker är Putte fantaster så är inte det så konstigt. Tyskarna fick dock skärpa sig när de märkte hur resten av Europa började reagera så de inte ännu en gång hamnade på fel sida av historien.

  32
  13
   • Håkan
    Du vet att många på bloggen är avigt inställda till Biden. Så därför försöker du rida på det. Den som angriper ett annat land är ansvarig, i detta fall är det Ryssland.

Kommentera