Danskt larm: “Svenskar” grips med miljoner i väskor

BROTTSLIGHET & INVANDRING. I år har 21 “svenskar” gripits på flygplatsen Kastrup i Köpenhamn – på väg till Turkiet med miljoner kronor i sina resväskor. Ingen vet vart pengarna är på väg, och nu slår den danska polisen larm, skriver Dagens Nyheter.

Mette Helmut på den danska Tullstyrelsen säger att det främst är svenska medborgare som åker fast i deras kontroller, men att hon inte vet vad det beror på. Jonas Karlsson, sakkunnig på Tullverkets rättsavdelning, lyfter flera möjliga orsaker till att grannlandet är bättre på att upptäcka svarta pengar som smugglas. – Dels har nationell lagstiftning som är mycket tuffare. Dels har de sedelhundarna som upptäcker pengarna, säger han till tidningen.

-Pettersson kan inte läsa hela Dagens Nyheters artikel som ligger bakom betalvägg men jag tvivlar på att DN skriver att samtliga gripna är svenska medborgare med utländsk bakgrund, bland annat Syrier på väg hem till landet de flytt ifrån med pengar de tjänat på kriminell verksamhet.

Om Kastrup, Köpenhamns flygplats på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Danskt larm: “Svenskar” grips med miljoner i väskor

 1. Det är inte utan att man börjar undra hur mycket bidrag Sverige betalar ut till personer som sökt och fått asyl här eftersom dom aldrig kunde återvända till sitt land. Trots asyl så påträffas gång på gång personer med resväskor fulla med kontanter. Och alla ska resa till länder dit dom aldrig kunde återvända. För alla pengarna kommer nog inte bara från kriminella gäng. En hel del kommer nog också från bedrägerier och lögner från dödshotade “flyktingar”. Och varför anses det rasistiskt i Sverige att kontrollera flyktingar som reser på semester och undra vart dom ska åka. Sverige var ju det enda säkra landet att vara i, både i mellanöstern och också hela Europa. .

 2. Förmodligen våra skattepengar som muslimerna har stulit eller lura till sig. Det var kanske det Löfven menade när han sa att dom skulle bli lönsamma lite längre fram.

  30
 3. Förmodligen dom välfärdspengar som Magda älter om men som inga andra vet
  var dom finns eller har sett ?

  26
  • Swedbank är nog världens största penningtvätt, där har vi sosseadeln i toppen.
   Denna penningtvätt är från narkotikaförsäljning, trafficking m.m
   Denna penningtvätt blir sedan löner till CIA och mutor runt om i världen.

   18
   2
 4. Jag är inte förvånad att de tar med sig mycket kontanter hem. De är ju alla ingenjörer, läkare och jurister så de tjänar nog bra på det.

  Den som inte förstår Ironin i det jag skrev, köp en DN och lev lyckligt ovetande resten av ert liv.

  38
 5. KD är ett parti som grundats av vidskepliga människor. De som tror på tomtar och troll går inte att ha i riksdagen och regeringen.
  Lika lite som ett islamskt parti!

  20
  2
 6. Invandrare söker sig till yrken där det är lätt att tjäna svarta pengar. Invandrare vill inte betala skatt till ett system som ger pengar till deras klanfiender och landsfiender. Invandrare vill gynna sin trygghet dvs sin familj, släkt och klan.
  Invandrare som kommer från oordnade samhällen är lärda att lita på sin familj, släkt och klan. De ser ingen anledning att betala skatt till ett samhälle som ger sjukvård och skola till klanfiender.

  28
  1
 7. Bara för svenska skatteverket att konfiskera pengarna tills ägarna kan redogöra var de kommer ifrån, med kvitton med mera.
  Eller det kanske bara gäller vita svenska pensionärer?

  42
 8. “Svenskar” = kriminella migranter

  Så var det sagt!

  När tänker den ny regeringen sätta ner foten? (SD) säger inget. I (L+KD) styr de goda o skenheliga. (M) verkar nöjda med att ha statsministerposten. Något arbete för att förverkliga regeringsförklaringen verkar de inte ha.

  SÅ LURADE VI BLEV! Vi ville ha förändring men fick inget! De kriminella migranterna firar nya triumfer och aktivisterna på Migrationsverket kan fortsätta sitt mullvadsarbete.

  26
  2
 9. Sveriges klimatminister drar undan den tidigare svenska “självgodheten”.
  Sverige med sin 10 miljoner människor är inte solsystemets nav och vad vi gör för klimatet är INTE avgörande för hela jordklotet.

  https://bulletin.nu/skogkar-pourmokhtari-svar-i-klimatkyrkan

  Skicka Per Bolund, Lorentz Towatt och de andra klimat religiösa i (MP) till Kina och låt dem där missionera för att Kina måste gå tillbaka till medeltiden med häst och vagn för att rädda klimatet.

  39

Kommentera