En amerikan i Cherson, Ukraina

UKRAINA. The New York Times berättar om amerikanen Timothy Morales som under hela den åtta månader långa ryska ockupationen av Cherson lyckades hålla sig under för den ryska säkerhetstjänsten, FSB. Hade Morales upptäcks hade hans öde varit osäkert.

Timothy Morales

Han stannade inomhus för att undvika ryska patruller och tittade på film på sin bärbara dator. Soliga dagar strosade han på en liten, muromgärdad innergård. Rädd för att bli sedd kikade han försiktigt bakom gardiner och såg på när ryssar flyttade in tvärs över gatan.

Han är Timothy Morales, en amerikansk engelsklärare, som gömde sig för den ryska militären och hemliga polisen under hela den åtta månader långa ockupationen av staden Cherson i södra Ukraina, rädd att hans nationalitet hade gjort honom till ett m dömd till ett hårt straff för att sedan användas som utpressning eller utväxling av ryska fångar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varr, dömeller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Kommentera