Zelenskyj vill inte gå med på kort vapenvila

UKRAINA. Ryssland försöker få till stånd en ”kort vapenvila” med Ukraina, enligt Volodymyr Zelenskyj – men det tänker inte presidenten gå med på.

Ryssland vill ha ett uppehåll för att återfå styrka. Någon kanske kallar detta ett slut på kriget, men en vapenvila kommer bara att förvärra situationen, säger Zelenskyj.

Politico noterar att Zelenskyj har gjort liknande uttalanden förut och att det inte är bekräftat att Ryssland kommit med något sådant förslag.

-Pettersson tycker att det borde bli vapenvila den dag Vladimir Putin beordrar ett tillbakadragande till den ryska sidan av gränserna som gällde innan 2014.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Zelenskyj vill inte gå med på kort vapenvila

 1. Zelenskyj har redan sagt vad som krävs för en vapenvila och fredsförhandlingar. Finns ingen anledning att ändra på dessa krav nu.

  • Riktigt absurdistanskt är det ju med Putinfacisterna som bor i demokratiska länder men som baktalar Ukraina för att de vill leva i ett land utan ryskt förtryck.

   15
   4
   • dv:
    Tror för min del att människorna i Ukraina vill ha fred,och slippa lida under denna märkliga tillsatta US-regering….
    Om du inte visste är dessutom befolkningen i Ukraina,till stor del av rysk härstamning.Ryska språket är större än inhemska m.m.
    Med dessa rader vill jag informera om,att kulturellt finns inga större skillnader mellan de två länderna.
    Dessutom styres ju f,n, båda länderna av en form av diktatorer…

    8
    15
   • Stenbock: Befolkningen i Ukraina

    ukrainare 78 %, ryssar 17 %, belarusier, moldaver, krimtatarer, bulgarer, ungrare, rumäner, polacker, judar, armenier, greker med flera.

    Det stora flertalet invånare är etniska ukrainare. Ukrainska är officiellt språk men ryskan har behållit stark ställning. Andelen ryssar ökade under sovjettiden (1922–1991) men minskade sedan snabbt igen. Många som talar ryska uppfattar sig som ukrainare.

    Ryssarna är i majoritet på Krim och de utgjorde nästan hälften av invånarna i industriområdena i östra Ukraina (Donbass) redan före 2022.

    Vi folkomröstning i hela landet efter Sovjetunionens fall röstade drygt 90 procent för att slippa rysk inblandning i landet.

    https://www.ui.se/landguiden/lander-och-omraden/europa/ukraina/befolkning-och-sprak/

    15
    6
   • stenbock:
    Vad menas med USA tillsatta regering? Skulle det ha utövats någon sorters hypnotism på ukrainska befolkningen ifrån USA:s sida när ukrainarna genomförde sina demokratiska val?

    Dina påståenden om en USA tillsatt regering i ett land där demokratiska val utförts liknar något som hämtats ifrån Absurdistan.

    12
    9
   • Pettersson:
    Tack för din utförliga information.
    Kvarstår att i Ukraina finns till stor del människor som är födda i dåvarande Ryssland,och därför talas till stor del ryska.Som du vet tillhörde Ukraina Ryssland,när du kom till världen.
    Tack vare en rejält berusad Chrustjev blev landet självständigt !!

    PS. Till “dv” kan jag endast råda dig att läsa modern historia…..
    År du vaksam lade jag in en länk från dagens HD tidigare… Läs den ! DS

    6
    11
   • Nu har du nog missuppfattat Stenbock. När jag kom till världen var Ukraina en republik (delstat) i Sovjetunionen. Ukraina hade eget utrikesdepartement och var egen medlem i FN.

    Sovjetunionen upplöstes och blev 15 självständiga stater, en av dem och den största är Ryssland. Får Putin hålla på är risken stor att även Ryssland faller samman och delas upp i olika stater där det kommer att bo stora ryska minoriteter på grund av inflyttning och tvångsdeportationer av ursprungsbefolkningen som skett i Ukraina.

    Det är inte så konstigt att de gamla Sovjetrepublikerna sökt sig västerut från ondskans imperium.

    Pratar vi historia har turkarna band med krimtatarerna, det är troligen därför de flesta deporterats till Sibirien av ryssarna. Krim och stora delar av nuvarande Ukraina har hört till Osmanska riket betydligt längre än vad de hörde till Ryssland och Sovjetunionen.

    14
    2
   • Pettersson:
    Du är skicklig på att söka glida undan….
    1954 förklarade Chrustjew dem som fri Stat som/från dåvarande Ukrainska SSR….. (alltså del av Sovjet)
    Samtidigt överfördes Krim till Ukraina och det stämmer,att framför allt norra delen av halvön var bebodd av turkiska armener/tatater sedan århundraden.
    Under kommande åren utvecklades detta bördiga landet inom alla sektorer,fram till “Berlinmurens fall”. Efteråt har striderna uppstått som nu lett till detta tråkiga Krig,med (eller utan) NATO/USA´s inblandning !
    Förlåt om jag misstagit mig på ditt födelseår Pettersson !

    5
    14
 2. En dylik vapenvila skulle enbart gynna orcerna, ge dem tid att sköta underhåll, träna och föra fram färsk trupp, bygga ställningar samt hindra Ukraina från att slå ut orcernas förråd och logistik, dessutom har Ukraina nu initiativet. Det vore rena vansinnet att nu ge orcerna möjlighet att återhämta sig.

  Att orcerna vill ha en vapenvila visar bara hur svag orcernas situation är över lag

  23
  10

Kommentera