Expertis och aktivism – Journalistikens gröna vinklar

KLIMATPROPAGANDA. Klimatfrågan blir allt mer konfliktfylld – och Sveriges regering anklagas nu för att accelerera katastrofen. Vilka är det som formulerar denna skarpa kritik? Vad grundas kritiken egentligen på? Och vad händer med ett samhälle som hyllar radikalism – och bestraffar pragmatism?

Dessa frågor tar Henrik Jönsson upp i veckans videokrönika om EXPERTIS & AKTIVISM.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Expertis och aktivism – Journalistikens gröna vinklar

 1. Det duktiga globala klimataktivisterna reste till konferensen i Egypten i 400 privatjet. Tydligen är spektaklet sponsrat av Coca-Cola som tillverkar miljardtals plastflaskor tillverkade av fossila kolväten. I de flesta länder i världen hamnar plastflaskorna på soptippar eller eldas upp och bidrar såldes till koldioxidutsläpp.

 2. Expertis och aktivism inom journalistiken.
  Epoch Times skriver om att medierna och dess journalister åtnjuter status av att vara ”den tredje statsmakten” och som respekteras för sin expertis, men hur ser det ut i verkligheten numera?

  Vänstervridna och liberala mediekretsar ser sig som en progressiv och godhjärtad elit i samhällets framkant, och exkluderar dem som inte drar åt vänster, ringaktar vanligt folk. En Gallupundersökning i Amerika visade t.ex. att 36 procent av befolkningen identifierade sig som konservativa, medan bara 25 procent såg sig som liberaler. Mediernas vänstervridning är alltså knappast resultatet av någon folkvilja. Däremot driver den av allt att döma hela opinionen framför sig. Många tar för givet att artiklar skrivs objektivt och tar in alla sidor, och att det som citeras är seriösa analyser av experter, baserade på information från pålitliga källor. Det här förtroendet drar vänstermedier nytta av när de indoktrinerar konsumenterna med sin egen ideologiska världsbild.
  ”Vänstervridning inom media”:
  https://www.epochtimes.se/Kronika-Vanstervridning-inom-media—exemplet-USA—Del-46#

 3. Vore tacksam om någon kunde berätta för mig hur denna klimatkatastrof yttrar sig för Sverige. Jag har inte märkt något katastrofalt. Det är förvisso lite varmare på hösten, men vad gör detta i ett av världens kallaste länder?

  22
 4. När jag ser dessa figurer och deras blicka kommer jag osökt att tänka på en TV-serie som symbolisk nog gick runt 1984 där ondskefulla reptiler förklädda till människor försökte ta över jorden. TV-serien hette ”V” och när jag tänker efter så är den inte alltför fjärran från dagens situation.

  26
 5. Jag vet ett ganska billigt sätt att lösa klimatkrisen. Öppna nya mentalsjukhus och spärra in klimatdårarna så är klimatkrisen löst.

  36
  3
  • Det är inte kritik utan mera floskler genererad av en troende miljprässt om man granskar påstådda floskler så bestrider dom varandra och förändras för att passa i andra påstådda floskler . Det finns inget innom denna miljövetenskap som är deputerade på normalt sätt eller granskat av andra veteskaps männ däremot kommer det en massa säljare som i miljreligonens namn försöker tjäna pengar och just Greta är sagolik på detta hur mycket har hon sålt in på miljöreligonen? En anmfetamin knaprande unge?

   17
   3

Kommentera