Resultatlösa samtal om spannmålsexport

LIVSMEDEL. FN-ledda samtal med Ryssland har ännu inte lett till något genombrott för frågan om spannmålsexport från Ukraina, skriver The Guardian.

Förhandlingarna, som har hållits bakom stängda dörrar i Genève, avslutades på fredagen. Det nuvarande avtalet löper ut den 19 november och FN vill förlänga det med ett år.

Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba anklagade i dag Ryssland för ”tyst sabotage”. Han menar att ryska inspektörer avsiktligt försenar fartygstransporter.

Ryssland måste sluta med sitt ”hunger games” mot världen, sa Kuleba.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Resultatlösa samtal om spannmålsexport

  1. Vad har FN lyckats med över huvud taget? Det har ju aldrig varit de skarpaste knivarna i lådan som besätter generalsekreterarposten (nej, inte den haussade hjälten Hammarskjöld heller) posten är mer något slags muta eller belöning, ofta till något korrupt land på dekis som nu med Guterres från Portugal som är Europas motsvarighet till Angola.

    2
    2
  2. Det effektivaste är att driva bort ryssarna från svarta havet!
    Om vi i Sverige fyller finska viken med sten då kommer Putin inte ut där heller !! Då är den nordöst passager som gäller men pute har ju sina isbrytare Stalin inte liket i Moskva utan båten i ishavet

    8
    6

Kommentera