S-politiker beviljade bidrag till sin egen familjs läxhjälpsföreningar

KORRUPTION. Den socialdemokratiska politikern Mohamed Nassir Abdullahi Ali (S) har varit med och beslutat om föreningsbidrag i miljonklassen som har gynnat honom själv och hans familj.

Politikern har använt flera olika namn och förefaller att vara både kassör och revisor i en av de föreningar som fått ekonomiskt stöd. Men Socialdemokraterna i Stockholm säger sig ha fortsatt förtroende för Ali, som efter valet i september sitter kvar i huvudstadens kommunfullmäktige.

-Pettersson säger att hos Socialdemokraterna är korruption en merit och om bidrag skulle lösa några problem så vore Sverige ett bekymmerslöst paradis…

Läs mer på Kvartal…

Föreningsfusket är värre än man trott

***

TIDIGARE 2022-04-07 Nassir Abdullahi Ali (S) har beslutat om miljonbidrag till närstående

Mohamed Nassir Abdullahi Ali (S),

KORRUPTION. Bör en politiker bevilja bidrag till sin egen familj? Den frågan ställer sig Medborgerlig Samling i Stockholms stad i samband med en granskning av föreningsbidrag i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.

En av ledamöterna i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, Mohamed Nassir Abdullahi Ali (S), har suttit med när nämnden har beviljat bidrag åt en förening där båda hans föräldrar är styrelseledamöter – utan att anmäla sig jävig. De senaste åren har hans föräldrars förening mottagit miljonbelopp i bidrag av Stockholms stad.

Företrädare för Medborgerlig Samling i Stockholms stad har skickat ett öppet brev till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd med ett antal frågor om de föreningsbidrag som nämnden betalat ut. Sedan 2010 har stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta delat ut över 30 miljoner kronor till drygt 350 olika föreningar som är verksamma i stadsdelen.

Det sticker verkligen i ögonen när en ledamot är med och beviljar bidrag åt sina egna familjemedlemmar. Nu vill vi veta om övriga ledamöter i nämnden kände till att Mohamed Nassir Abdullahi Ali (S) var jävig när de här besluten fattades. Det är oerhört viktigt att våra folkvalda hanterar skattebetalarnas pengar ansvarsfullt, säger Mikael Flink, ordförande för Medborgerlig Samling i Stockholms stad.

Stadsdelen Spånga-Tensta har en märkvärdigt hög föreningstäthet, och många föreningar har bidragssökande som sin huvudsakliga intäktskälla. Utöver föreningsbidragen har stadsdelen även avtal om s.k. IOP, Idéburet Offentligt Partnerskap, med ett antal organisationer där man vill etablera ett långsiktigt samarbete. För att ytterligare underlätta för föreningar att beviljas bidrag beslutade Stadsdelsnämnden 2020 att uppdra åt Medborgarkontoret att bistå föreningarna med själva ansökningsprocessen.

Jag förutsätter att Socialdemokraterna i Stockholms stad har ett intresse av att deras nämndledamöter sköter sina uppdrag på ett korrekt sätt. Därför har jag vidarebefordrat denna information till Karin Wanngård, gruppledare för (S), och Jan Valeskog, vice gruppledare för (S) i Stadshuset. Jag undrar om de tänker vidta några åtgärder med anledning av den information som framkommit, säger Mikael Flink.

De öppna breven till Spånga-Tensta Stadsdelsnämnd och Socialdemokraternas gruppledare i Stadshuset bifogas detta pressmeddelande.

-Pettersson noterar att ska det vändas på några stenar får andra än Socialdemokraterna göra det…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “S-politiker beviljade bidrag till sin egen familjs läxhjälpsföreningar

 1. En anledning till att upprördheten är så liten beror på att i Sverige växer pengar på träd, dvs det är bara att höja skatterna för dem som arbetar, har ett sparande eller äger sin bostad.

  OT men i 2 Krön står det: ”Salomo lät räkna alla invandrare i Israel, liksom hans far David tidigare hade räknat dem…”.
  Bra att veta ifall några biskopar och präster använder Bibeln som slagträ mot att en folkräkning blir av. (De kommer då eventuellt att anföra att vi är ”bättre” nuförtiden och inte ska/får, som Salomo, sätta invandrare i arbete.)

  7
  2
 2. Ingen är längre förvånad över hur de socio-kulturellt efterblivna “stjäl” det de kan.

  (S) har inte brytt sig om stölderna från det allmänna och det verkar inte 10% alliansen (L+KD) heller göra. Dessa goda o skenheliga!

  Men VARFÖR agerar INTE (SD)? Är de redan lika korrumperade av makten??

  Nytt mordförsök av grupp, ni i ASKERSUND!
  https://www.expressen.se/nyheter/en-allvarligt-skadad-efter-mordforsok-flera-gripna/

  När skall de “korkade” politikerna och det ruttna rättsväsendet vakna och inse att endast UTVISNING skrämmer!!!

  21
  1
 3. Vi vet att människorna från Afrika och Mellanöstern ljuger obehindrat om det ger dom ekonomiska fördelar. Men, låt dom för helvete inte bli politiker. Då stjäl dom alla våra skattepengar.

  25
  1
  • Den oreda som vissa politiker och tjänstemän ställt till skulle ta årtionden, om inte mer, att reda även om landets ledning skulle satsa helhjärtat på det. Vilket de inte verkar göra. Till att börja med behöver vi ta reda på vilka som faktiskt finns här och på ett säkert och smidigt sätt registrera dem. Att topsa och fingeravtryckregistrera upp till 2,5 miljoner, i vissa fall helt okända, personer tar sin rundliga tid. Att sedan reda ut släktskapen, som varit avgörande för asyl i många fall, tar ännu längre tid.

   Vad som framförallt behövs är att helt ta bort den så kallade pullfaktorn. 1) Sluta låta oidentifierade från fjärran länder passera gränsen. De har lyckats med att behålla mobilen men “tappat” passet. 2) Sluta upp med att tilldela ett livslångt all-inclusive på en nivå som en svensk lågavlönad inte kommer i närheten av. Inför arbetsplikt och om det så innebär att dagligen flytta runt på jordhögar så får det bli så.

   42

Kommentera