Försökte köra ihjäl sin svärfar – döms till fängelse i åtta år

ZIGENARE. Kvällen började med ett barnkalas – och slutade i ett brutalt bildåd. Efter det misstänkta mordförsöket i Västerås har det kommit påtryckningar om en romsk rättegång – precis som i fallet med två bröder som körde ihjäl sin mamma i Göteborg.

Bilen som användes vid mordförsök på svärfar. Foto: Polisen

En 25-årig man i Västerås dömdes på torsdagen mot sitt nekande för mordförsök till fängelse i åtta år.

Det var den 13 augusti som 25-åringen, som enligt romsk sed är gift med offrets dotter, med bil körde på sin svärfar i höghastighet på Skallberget – enligt domen ska de ha blivit osams tidigare under kvällen, oklart varför.

Svärfadern döms också till fängelse i en månad sedan han hotat 25-åringen på en livesändning på sociala medier samma kväll.

Släktingar till den skadade mannen ville att fallet ska tas upp i en romani kris, en romsk domstol. De ville att den misstänkte gärningsmannens familj ska böta för det som skett. En romani kris är en gammal tradition där romer löser konflikter.

Kort ur domen vid Västmanlands tingsrätt B 4205-22:

Gärningsbeskrivning, försök till mord

Armani Demetri (svärson) har försökt döda Roger Svensson genom att köra på honom med en personbil. Det hände den 13 augusti 2022 på Emausgatan, Västerås, Västerås stad. Det fanns en fara för att brottet skulle fullbordas eller det var endast på grund av tillfälliga
omständigheter som det inte fanns någon fara för att brottet skulle fullbordas. Armani Demetri begick gärningen med uppsåt.

Armani Demetri döms för mordförsök till 8 års fängelse. Armani Demetri ska betala skadestånd till Roger Svensson med 36.575 kr. Advokaten får ersättning av staten med 162.489 kr.

Roger Svensson (svärfar) har via en livesändning på Facebook hotat Armani Demetri genom att uttala att han ska skjuta Armani Demetri och genom att göra andra uttalanden av innebörd att han ska döda honom.

Roger Svensson döms för olaga hot till 1 månads fängelse, advokaten får ersättning av staten med 66.503 kr.

Sveriges invandring under 500 år

Stockholms stads Tänkebok år 1512. Olaus Petri bekräftar uppgiften i sin svenska krönika från 1530. ”Samma år som herr Sten hade blivit hövitsman, kom en hop av det folket som far omkring från det ena landet till det andra, och dem man kallar tattare hit till landet och till Stockholm. Förr hade de aldrig varit här.”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Försökte köra ihjäl sin svärfar – döms till fängelse i åtta år

  1. Konstigt ziggisar kommer billigt undan ser en heders koppling här !? Eller en kostnads besparing?

    27

Kommentera