”Definitivt ingen röd våg i USA”

USA. Mellanårsvalet i USA 2022 till USA:s kongress är precis genomfört på tisdagen den 8 november 2022 och rösträkning pågår. Vaket äger rum i mitten av Joe Bidens första mandatperiod som president och kallas därför för ett mellanårsval. Det innebär att samtliga 435 platser i representanthuset och en tredjedel av platserna i senaten tillsätts genom allmänna val. Det är det första federala val som genomförs efter den ändrade valkretsindelning som är en följd av 2020 års folkräkning.

I USA har de konservativa republikanerna röd färg som symbol och demokraterna har blå färg

Parallellt genomförs även val till 46 av delstaternas lagstiftande församlingar, 36 guvernörsval samt ett större antal andra delstats-, county- och lokalval.

Den republikanske senatorn Lindsey Graham medger att hans parti gör ett svagare mellanårsval än väntat.

Definitivt inte en röd våg, det står jäkligt klart, säger Graham i NBC:s direktsändning.

På förhand pekade opinionsundersökningar på att Republikanerna kunde ta över majoriteten i både representanthuset och senaten, där Demokraterna har haft en lövtunn majoritet under de senaste åren. Om Demokraterna tappar majoriteten blir det betydligt svårare för president Joe Biden att driva igenom sin politik.

Republikanerna ser fortfarande ut att vinna i representanthuset. Men vid 06.25 på onsdagen är det mycket jämnt i senatsvalet – och ännu är ingenting avgjort. Delstaterna Pennsylvania, Georgia och Nevada ser ut att bli särskilt viktiga.

Vi är just nu inne i ett mycket jämnt schackparti om vem som ska kontrollera senaten – och färre pjäser återstår än tidigare, säger CNN:s expert John King i direktsändning.

-Pettersson är ingen specialist på USA:s politik men hoppas att både Joe Biden och Donald Trump försvinner ur amerikansk politik vid nästa presidentval om det inte går tidigare. Det måste finnas bättre folk bland USA:s enorma befolkning.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “”Definitivt ingen röd våg i USA”

 1. Republikanerna vinner Huset och har en klar väg till att också vinna Senaten. Georgias Secretary of State, Brad Raffensperger, meddelade idag att det blir en “runoff election” ett “utslags val” mellan demokraten Raphael Warnock och republikanen Herschel Walker den 6e december. Valresultaten i Arizona och Nevada räknas bli klara senare i veckan.

 2. Håll i hatten.
  Valfusket är igång igen.
  Den här gången kommer Demokraterna inte undan.
  En Domstol i PA har konstaterat att valet 2020 var riggat av Demokraterna,
  media vet om det, de var involverade så de är tysta.

  26
  54
   • Pettersson behöver ta reda på WB:s historia.
    Passa på att kolla på vem hans far är och hans bagage.

    Mängder av Domstolarna har korrupta domare, bland annat har du högsta hönset John Roberts som var flitig besökare hos Epstein.
    Och vad sysslade Epstein & Maxwell med?
    Vad fick det för konsekvenser?

    Ni behöver göra en djupdykning i den enorma korruption i USA (och i alla andra länder för den delen, allt hänger samman) som Trump, Militären & Co har jobbat stenhårt med att åtala. Ta och titta på flygtransporterna till Gitmo runt 4-5 på morgonen.

    Vill du/ni höra en fd.militär berätta om hur det fungerar, så lyssna på
    Derek Johnson. Han finns på Rumble & Bitchute.

    2
    10
 3. Det är bra att Fetterman blir senator och att den trevliga Pelosi vann och forsätter som vanligt…

  Nu fattas bara att Biden vinner nästa presidentval…

  Den sympatiske Mona S borde kunna ställa upp i nästa svenska val och satsa på att bli statsminister.
  Hon skulle med all säkerhet vinna en Jordskredsseger med sin utstrålning och ledarskapsförmåga.

  11
  9
 4. “Pettersson är ingen specialist på USA:s politik men hoppas att både Joe Biden och Donald Trump försvinner ur amerikansk politik vid nästa presidentval om det inte går tidigare.”

  Det är en oerhörd skillnad mellan Biden och Trump. Biden är en broiler, en kleptokrat, en drönare. Det amerikanska arbetande folket är spyless på dessa. Även Trump. När ingen annan trädde fram tog han tag i det. Broilerns, kleptokraterna och drönarna, även de republikanska, i kongressen motarbetade honom på det amerikanska folkets bekostnad.

  Nu finns det ett antal, framförallt guvernörer, som inte gått den politiska vägen sedan kindergarten som i framtiden kan visa vägen. Fram till dess anser jag att Trump är bästa alternativ för det amerikanska folket. Och även de europeiska folken. Vi måste bli industriländer igen för att kunna behålla vår självständighet. Så enkelt är det. Sopa ut alla siffernissar och sätt in dugliga ingenjörer och tekniker istället.

  30
  32
  • Augusti, du anser att Trump är bästa alternativet men USA:s befolkning verkar inte hålla med dig. 50 procent, demokraterna gillar inte Trump. Värre för Trump verkar vara att “hans” republikanska kandidater går dåligt i valet. Så stödet för Trump har minskat sedan 2020.

   30
   17
 5. De Santis vore en bra häst att satsa på… Keri Lake skulle kunna bli första kvinna i WH

  20
  5

Kommentera