Maskerad skytt körde ovanligt fordon

VÅLDSVÅGEN. Polisen i Södermanland offentliggör en övervakningsfilm på den maskerade person som i augusti misstänks ha genomfört en skjutning på en lekplats i Eskilstuna, rapporterar P4 Södermanland.

Foto: Polisen

Den person som på bilderna syns fly på en elsparkcykel sköt ett tiotal skott på en lekplats i bostadsområdet Årby. En kvinna och ett barn skadades lindrigt.

Elsparkcykeln är av en ovanligare modell, på vilken föraren sitter ned under färd. Filmen inleds med att föraren kommer åkande på fordonet men sedan försvinner ur bild. Skjutningen syns inte i bild. Efter knappt 20 sekunder blir ekipaget åter synligt, när föraren kör tillbaka efter dådet.

-Pettersson undrar varför inte bilderna släpptes tidigare?

***

TIDIGARE 2022-08-26 Kvinna och barn skottskadade i Eskilstuna

VÅLDSVÅGEN. En skottlossning har brutit ut i centrala Årby i Eskilstuna. En kvinna och ett barn har träffats på en lekplats.

Steget Efter

– Vi har två konstaterade brottsoffer. De är förda till sjukhus med oklart skadeläge, säger Johnny Gustavsson, polisens presstalesperson.

Det finns inget som pekar på att kvinnan och barnet, som är i femårsåldern, var tänkta måltavlor, enligt uppgifterna.
En person som bor i närheten av platsen berättar att det hörts ”minst 15 skott”. Det hela rubriceras som försök till mord samt grovt vapenbrott.

Polisen

Om Årby på bloggen…

-Pettersson säger att det är fredagskväll i det nya landet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Maskerad skytt körde ovanligt fordon

 1. Att skjuta på allmän plats där civila kan befinna sig är i sig ett så grovt brott, så det förtjänar livstids utvisning och några 100 000 till kommunen i skadestånd om ingen blivit träffad. Varje skjuten/våldtagen/rånad laglydig människa, som blir lätt sårad ska rendera 1 miljon i skadestånd till den skadade och 1 miljon till vården, som tar hand om skadan. Är brottsoffret inblandad i kriminalitet ska andra straffskalor användas med återtaget eventuellt svenskt medborgarskap samt obligatorisk utvisning på livstid. Ungefär så betraktar jag laglydiga fria människor vara värda i Sverige och EU. Nuvarande lågpresterande brottsbekämpning är förutom enstaka undantag oförskämt misslyckade gentemot befolkningen. Nu kan det verka, som att rättsinstanser i välfärdsindustrin lever gott ekonomiskt på att ha många problem med jobb upp över öronen, vem vet? Jag bävar därför hur dåligt det ska hinna bli innan det sker ett uppvaknande och vänder.

  • Sån här skit skall man inte gå på..polisen vill ju inte hitta denna cykel . Anta att ägaren länder igen cykeln gps eller något liknande. Så man ringer polisen och säger här är han ni behöver bara vänta på att han kommer och sätter sig på cykel!!!??

   Och efter ett tag kommer polisen. Ja men vänta tills han kommer nä vi gör inte så det är du som är ett svin ! Kan dubevisaatt det är din cykel ja det finns en gps i den nä det tror inte ram numret är bortfilat ??? Vi tar den i beslag !!

   Detta är sanning det är ingen idé att alltså ingen idé att överhuvudtaget prata med polisen! Om man får denna typen av problem lös det utan hjälp av polisen man får bara skit om man är korkad nog att ställa upp.

 2. Om de finner skytten kan den , efter någon timmas förhör av nekande och skadeståndsutbetalning, hinna släppas och sitta som julvärd på julafton.

  7
  1
 3. Ja just dom där bojarna är ganska nya ! Och någon har ju köpt den ? Så hur svårt kan det vara att spåra den ?
  Även om den är snodd så finns det någon som kräver ett försäkringsbolag på pengar ? Även om det inte är troligt fördäkringsbedrägeri är vanligt bland jihadister vilket är deras inkomstkällan

  10
  1
 4. Pettersson:
  Just din fråga,varför bilderna a l d r i g publiceras i samband med brotten,har jag ofta frågat mig !
  Ibland eller oftast dröjer det månader om inte halvår o. år innan dessa presenteras för allmänheten.
  Har en känsla av att det sker avsiktligt,men varför ?

  53
  • Stenbock, en underlig detalj är också att polisen förbjuder kopiering och spridning av bilder på efterlysta. Oklart varför.

   Under bilderna står…

   “Vet du var mannen befinner sig? Kontakta polisen. Denna bild får inte kopieras eller spridas vidare utanför polisen.se. Bild: Polisen”

   32
 5. Var bland det fulaste jag sett i elsparkcykelväg borde inte vara någon storsäljare gissar jag.

  23
  3

Kommentera