Terrorimamens utvisningsbeslut verkställs

ISLAM. Säkerhetspolisen fortsätter sin offensiv med att verka för att de imamer som bedömts vara hot mot rikets säkerhet faktiskt tvingas lämna landet. Doku kan nu avslöja att imamen Ali Berzengi som dömdes för terroristbrott redan 2005 satts i förvar i väntan på att hans utvisning ska verkställas.

Bloggen har tidigare skrivit om att dåvarande Mp-ministern Mehmet Kaplan, genom organisationen Charta 2008, krävt att Ali Berzengi skulle benådas, få resning och permanent uppehållstillstånd.

Ali Berzengi, som är irakisk medborgare, dömdes hösten 2005 till fem års fängelse och livstids utvisning för förberedelse till terroristbrott.

Liksom för flertalet av de andra utvisningsdömda imamerna har utvisningsbeslutet ännu inte kunnat verkställas. Efter att Säkerhetspolisen under ett par år hade ansökt om att ett flertal individer inom den islamistiska miljön skulle bedömas som hot mot rikets säkerhet bekräftades det av regeringsbeslut som föregicks av prövning och yttranden från Migrationsöverdomstolen.

Utvisningsbesluten gick emellertid inte att verkställa eftersom det bedömdes att imamerna i sina hemländer kunde drabbas av döds- eller kroppsstraff, eller annan omänsklig eller förnedrande behandling. En av de utvisningsdömda, Abdel Nasser El Nadi, sa att han riskerade dödsstraff i sitt hemland Egypten. Samtidigt hade hans barn gått i skola där. El Nadi, liksom Abo Raad, lämnade sedan Sverige frivilligt. Som Expressen nyligen avslöjade lever El Nadi numera just i Egypten, trots vad han uppgav inför de svenska myndigheterna.

Flera källor uppger för Doku att även den för terroristbrott dömde imamen Ali Berzengi kommer att utvisas inom kort. Migrationsverket bekräftar att beslut om att placera Ali Berzengi i förvar togs redan den 15 februari i år.

Som Doku tidigare har beskrivit hade Ali Berzengi tagit emot pengar och skickat stora summor till den Irakiska terrororganisationen Ansar al-Islam som gjort sig skyldig till terrorattentat med hundratals civila dödsoffer. Utöver skriftlig bevisning i form av korrespondens mellan Ali Berzengi och en person inom Ansar al-Islam, pekades han i tingsrätten ut av en medåtalad, som erkände sig skyldig till att ha skickat pengar till terrorgruppen. I målet åberopades också hemligstämplad bevisning från amerikansk underrättelsetjänst.

Ali Berzengi släpptes villkorligt från sitt fängelsestraffet 2007 och sattes därefter under en tid i förvar. Åren efter att han släpptes ur förvaret har han mestadels varit underkastad anmälningsplikt hos polisen fem dagar i veckan.

Efter fängelsestraffet blev Ali Berzengi en framstående ledargestalt inom extremistkretsar i Järvaområdet. Av det senaste beslutet om anmälningsplikt framgick att Säkerhetspolisen fortlöpande tagit emot information om att Ali Berzengi upprätthållit kontakt med ett flertal personer som kan misstänkas ha kopplingar till terrorrelaterad verksamhet.

Ali Berzengi dömdes för brott mot anmälningsplikten så sent som i februari i år. Han sa då att han missat att dyka upp vid ett av tillfällena han uteblivit eftersom han varit skärrad då Säkerhetspolisen sagt att han i samband med ett möte hos Migrationsverket kanske skulle tas i förvar i väntan på utvisning.

Läs mer…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Terrorimamens utvisningsbeslut verkställs

 1. Detta är bara en (1) av tusentals som inte borde få vara kvar i Sverige.
  Nya regeringen bör ta fram stora kvasten och börja städa upp.

  12
 2. Utvisa en? Ja fast dom politiskt tillsatta tjänstemännen på Migrationsverket
  fortsätter ännu att dela ut uppehållstillstånd ungefär som godis till barn
  Det har hittills tagits in 77000 nya i år, och året är långtifrån slut ännu, man
  har redan överskridit förra året med 7000 ??

  VARFÖRB SÄTTER INTE REGERINGEN STOPP FÖR DETTA GENOM
  ETT FÖRBUD MOT DESSA SOSSETJÄNSTEMÄN OCH KVINNOR ATT
  VRÄKA. UT NYA TILLSTÅND?? DET ÄR VÄL REGERINGEN SOM
  BESTÄMMER? VILL INTE TJÄNSTEMÄNNEN RÄTTA SIG EFTER% DETTA,
  SÅ FINNS VÄL ALLTID AVSKED ATT TA TILL?

  FOLKET HAR INTE VALT TJÄNSTEMÄN FÖR ATT DOM SKA TA EGENMÄKTIGA
  BESLUT! SÄTT STOPP NU!

  36
 3. Ojdå skall EN (!) utvisas från Sverige??!!

  Nu kommer snart de goda o skenheliga att skrika för full hals.

  Kan vi hoppas på att nästa år ökas utvisningarna med minst 100% vilket innebär att TVÅ (2) utvisas under 2023?

  Dagens regering sviker sina löften om att ta tag i de som INTE skall vara i landet!!

  De kriminella kan fortsätta festen!

  BEDRÖVLIGT!!! Min röst kommer ni aldrig att få igen!

  29
  2

Kommentera