G20-värden Indonesien har ”starkt intryck” att Putin hoppar över Bali-toppmötet

Rysslands president Vladimir Putin kan missa nästa veckas G20-ledarmöte, sa hans indonesiske motsvarighet Joko Widodo och värd för blocket av stora ekonomier till media i går.

Joko sa att ett samtal med Putin förra veckan gav honom ett ”starkt intryck” att den ryske ledaren inte skulle delta i mötet på Bali, som förväntas domineras av spänningar över Rysslands invasion av Ukraina.

Som G20-värd har Indonesien motstått påtryckningar från västländer och Ukraina att avstå från att bjuda in Ryssland från ledartoppmötet.

Widodo betonade i en intervju med Financial Times att Ryssland fortfarande är välkommet vid toppmötet, som han befarade överskuggades av en ”mycket oroande” ökning av internationella spänningar.

”G20 är inte menat att vara ett politiskt forum. Det är meningen att det ska handla om ekonomi och utveckling”, sa han.

Indonesien har också bjudit in Ukrainas president Volodymyr Zelensky, som har sagt att han inte kommer att delta om Putin gör det. Flera andra världsledare, inklusive USA:s president Joe Biden och Kinas president Xi Jinping, förväntas närvara.

LÄNK

7 thoughts on “G20-värden Indonesien har ”starkt intryck” att Putin hoppar över Bali-toppmötet

 1. Putin kan börja med att på GOP27 framföra sina klimat och miljöförbättringar i Ukraina och sitt hemland. Putin saknar förmodligen ryggrad att komma till G20.

 2. Putte är en fegis, han vet att han kommer att få kritik, och det är det värsta
  en sådan egenmäktig figur tål, att mörda hundratusentals människor och att
  förstöra för dom överlevande är lättare för Putin.

  9
  1
  • Ja första frågan på dagordningen är om splitter bomber kan anses vara miljövänliga?? Frågan måste ju avgöras om Putin åsikter om nazzism är förenligt med Twitter åsikt om råttor?? I detta läge måste ju Greta den hålla ett glödande tal i gruppen utanför riksdagshuset om heder angående huvud kapningar ..

   Det blir säkert bra miljömuppar storatade framgånga är att vänta på särskilt med lim på gatorna

 3. Ja, fascisten gör nog klokast i att befinna sig i en bunker och drömma om Sovjetunionen. Kan tänka mig att fler än Ukraina vill plocka den gubben.

  15
  5
 4. Synd, då missar Ukrainas säkerhetstjänst en möjlighet att ta honom alternativt döda honom.

  19
  8

Kommentera