Minister krävde PUT för dömd terrorist

ISLAM. Per Gudmundson avslöjar på sin blogg att den terrordömde imamen Ali Berzengi av domstolen anses utgöra “konkret fara”. Berzengi har tidigare uppmärksammats, bland annat då bostadsminister Mehmet Kaplan, genom organisationen Charta 2008, krävt permanent uppehållstillstånd för Berzengi.

Berzengi ska för närvarande anmäla sig hos polisen i Solna fem dagar i veckan.

Enligt beslutet från tingsrätten föreligger det “en konkret fara” för nya brott och att Berzengi “upprätthåller kontakter med personer med misstänkta kopplingar till terrornätverk och organisationer”. Berzengi ska tidigare ha dömts till utvisning, men det beslutet har inte kunnat verkställas.

Islamisten och bostadsministern Mehmet Kaplan (MP) krävde att Berzengi skulle få permanent uppehållstillstånd, det var 2008 som organisationen Charta 2008 där Mehmet Kaplan satt i styrelsen som Charta 2008 krävde att Berzengi skulle benådas, få resning och permanent uppehållstillstånd.

Det terroristbrott som Ali Kamal Berzengi dömdes för avsåg bl.a. att han tagit emot och lämnat pengar som avsett betalning för terroristbrott eller gått till att täcka kostnader för sådant brott utfört av Ansar al-Islam/Ansar al-Sunna i Irak under början av 2000-talet. Det konstaterades att Ali Kamal Berzengi ingått i nätverket Ansar al-Islam/Ansar al-Sunna, vilka var klassade som terrororganisationer av FN och EU.

Säpo har anfört att Ali Kamal Berzengi fortfarande konstaterats aktiv i Säpos kontraterroruppföljande verksamhet. Han upprätthåller kontakter med personer med misstänkta kopplingar till terrornätverk och organisationer.

Utvisningsbeslutet gäller fortfarande men verkställs av någon anledning inte…

11 thoughts on “Minister krävde PUT för dömd terrorist

 1. Man kan göra som andra länder och starta ”förvar” där de får sitta inlåsta. Till slut väljer de flesta att tala om var de kommer ifrån. Förslagsvis kan de får snickra lastpallar under tiden så har de något att göra.

  Den där surmulne Kaplan sitter som representant för SVENSKA folket och inte egna polare som har dömts som terrorister. Kan han inte klara så mycket ska han avgå. Han verkar ju inte kunna så mycket om bostadsmarknaden i alla fall.

 2. Absurdistan blir bara värre och värre för varje dag. Hit kan alla förbrytare i världen ta sig för här råder inga lagar . Det är baraatt ta för sig av allt det goda som bjuds.
  De eventuella lagar som finns gäller bara etniska Svenskar.

  • Det är svårt om personen inte lämnar ID-handlingar ( det är ju därför man inte gör det). Det är nästan omöjligt att ta reda på identitet och utvisningsland. Många ggr hände så att utvisningslandet tar inte emot utvisade pga att det inte finns sådana registrerade i deras system ( läs de ljög om sitt identitet). Så blir man kvar i Sverige. Utvisningen har ” verkställighetshinder”

 3. Om nu judar kan hålla sitt folkmord vid liv i 70 år, hur länge ska kristna få hata muslimer av samma skäl. Aldrig skulle jag tro.
  Kristna ska utrotas.

Kommentera