En S-budget och en skam för Sverige

INRIKES. Regeringen, M, KD och L har idag presenterat sin budget för 2023som de förhandlat fram tillsammans med Sverigedemokraterna. Högern är ilsken: ”Kunde lagts fram av en S-regering” Ingen bred sänkning av inkomstskatt och inga lättnader i ISK-sparandet. – Jag är djupt besviken. Den här budgeten hade lika gärna kunnat presenteras av en S-regering, säger Benjamin Dousa, vd på tankesmedjan Timbro.

Föreningen Skattebetalarna, där förre moderate riksdagsmannen Erik Bengtzboe är chefsekonom, hade velat se större neddragningar i offentlig verksamhet, däribland avsevärt mindre industristöd. Skattebetalarna hade gärna sett sänkta skatter över hela inkomstlinjen, främst för dem som tjänar minst, säger Christian Ekström, vd på Skattebetalarna.

Socialdemokraternas Mikael Damberg, tidigare finannsfinister är starkt kritisk till regeringens och SD:s budgetförslag: – De bryter mot de flesta av sina större vallöften, säger Damberg.

Miljöpartiets språkrör Per Bolund beskrev budgeten som ”kolsvart”: – Budgeten presenteras samtidigt som FN-chefen vid klimatmötet i Egypten konstaterar att världen är på en motorväg på väg mot klimatkrisen. Då trycker den här regeringen plattan i mattan mot en klimatkatastrof, sade Bolund.

Vänsterpartiets ekonomisk-politiske talesperson Ali Esbati riktade stenhård kritik mot budgeten: – Det är en budget som präglas av chockerande passivitet i förhållande till krisen, sade Esbati, som också konstaterade att välfärden behöver 20 miljarder nästa år enligt SKR, Sveriges kommuner och regioner, men att regeringen bara skjuter till hälften så mycket – sex miljarder i generella statsbidrag och fyra miljarder i riktade bidrag. Bristande personaltäthet drabbar framför allt den äldre befolkningen, konstaterade Esbati.

Martin Ådahl, Centerpartiets ekonomisk-politiska talesperson: tar upp de ”gapande tomma hålen” i budgeten som han kallar dem. – Till slut bidde det, av det som skulle vara så storartat, bara en tumme.

Lärarfacket om budgeten: Vi och eleverna får ta smällen

Lena Mellin på Aftonbladet: Regeringens budget är en chock för klimatet

-Pettersson noterar att höger och vänster är ense om att budgeten är usel men på olika sätt, så den är kanske en rimlig kompromiss med tanke på valresultatet.

Själv hade jag bland annat gärna sett totalstopp av kvot, asyl- och anhöriginvandringen, kraftigt minskat bistånd och indragning av massor med bidrag. En sak är glasklar, skulle bidrag lösa några problem så vore Sverige ett paradis...

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “En S-budget och en skam för Sverige

 1. I Sölvesborg gnäller Moderaten Cit Mårtensson över att hennes Taskspeleri med att
  gå ihop med Sossarna inte uppskattades av väljarna, att dom tycker att hon betett sig
  svinaktigt mot väljargruppen? Var det det som väljarna i Sölvesborg röstat på, att två
  Looserpartier slulle slå sig ihop för att stänga ute det enda parti som ökat på grund
  av att väljarna uppskattat Luise och SD s skötsel av kommunen.
  Nu när Cit Mårtensson får stark kritik från medborgarna , så bölar hon ut, och tycker
  att medborgarna är otrevliga.Ja det hoppas jag dom fortsätter med, Myglare och
  Mygelpartier ska hållas kort, hoppas att alla Moderatväljare går över till SD till nästa
  gång det är val! Och du själv kan hoppa över till Sossepartiet!

  Och du Cit Mårtensson, du kommer aldrig att komma i närheten av Luise, hur mycke
  du än försöker! Svikare ska behandlas kort!

  18
  1
  • Ja den så kallade Renfälts effekt slog till . Ja man kan konstatera att valboskspen är otroligt trög ! Men en viss förändring kan konstateras det är ju inte otur att största partiet blev något annat än pk trodde!!!
   Men sen har man ju dessa infiltratörer dessa så kallade Renfältare som i princip bara är intresserade att förse sig själva Sölvesborgs är är ju inte unikt på något sätt .

   Men det riktigt anmärkningsvärda är att sossialdemokrat sammarbete med moderaterna!? Det är något som aldrig kan ske ! Utan är den värsta form av korruption!!?
   Och långsiktigt kommer det bara att finnas två partin höger vänster

 2. Ja men ett paradis är Sverige med för många invandrare, försörjningen garanterad,
  sen sysslar många med den lukrativa knarkindustrin, därför kan man se många av
  dessa herrar flyta fram i lyxbilar som Mercedes, BMW,Audi i miljonklassen,
  sådan lyx kan inte jobbar Svensson mkosta på sig?

  15
  1
  • Ja det mest bedrövade är att man fortsätter med bidragskaruselen??? Och där är ju jihad största bidragstagarna.. sen tillkommer kostnaden för polisen som jagar dom. Sen plussar man ju på medel för att försöka få en anständig utbildning på dessa obildbara analfabeter

   • Bäste “den fete”: Du bör skaffa Dig ett stavningsprogram så får Du hjälp att få ut Ditt budskap mera lättbegripligt. Detta sagt i all välmening

 3. “Lena Mellin på Aftonbladet: Regeringens budget är en chock för klimatet”. Detta uttalande visar ju att hon har allvarliga problem och bör söka akut psykhjälp. Det visar ju också på vilken djävla skitblaska AB är som har sånt avskrap till anställda. Att folk köper den är ju ju bara ett ytterligare bevis på att stora delar av Sveriges befolkning är idioter.

  15
  1
 4. Ofattbart att SD gjorde samma misstag som Dansk Folkparti som med sina 21 % stod utanför regeringen. DF har nu tappat över 80 % av sina väljare. SD sviker sina vallöften och blir dörrmatta åt regeringen. Sänkning av bensinpriset med 14 öre är ju ett skämt.
  EU kommer 2023 höja gränserna för reduktionsplikten vilket innebär att bränslepriserna kommer inte att sänkas som utlovat.
  Pensionärerna struntar man som vanligt i trots att Sverige har sämst pensioner i Norden.

  14
  2
 5. Sveriges historia, eller iallafall Sveriges regeringars historia, verkar handla om ett litet extremistparti som balanserar på riksdagsspärren. Förra gången var det de gröna khmererna. Nu är det “Folkpartiet”. Jag vägrar kalla dem liberaler då de är det bara i rent orwellsk betydelse. Enligt urkunden (SAOB) är härstamningen värdig en fri människa, ädel, hederlig, hygglig, frikostig. Inget av detta kunde vara mer fjärran från sanningen när det gäller Folkpartiets vänsterflygel. Som i fallet med det avsomnade Bondeförbundet verkar det vara runt Stureplan, eller iallafall i Stockholm, som härdsmältan har sitt epicentrum.

  Själv brukade jag kalla mig “socialmoderat” då min politiska uppfattning låg där sossar och moderater var överens. Men det var då det. Själv är jag betydligt ihärdigare i min politiska uppfattning än ovanstående partier och jag har sedermera, efter att ha intresserat mig för amerikansk politik, insett att jag är libertarian. Att låta det allmänna sköta vissa saker är klokt och rationellt men det kräver också sträng tillsyn eller konkurrens. Annars kommer byråkraterna att växa ihjäl både sig själva och oss. Tro mig, jag vet vad jag pratar om.

  Tyvärr är det så att både sossar och moderater är gravt skyldiga till den stora oredan. Vissa mer än andra. Persson var exempelvis bättre än Reinfeldt som var i paritet, eller kanske lite bättre, än Bildt. Och Reinfeldt var bra mycket bättre än Löfven/Andersson. Busch är bra mycket mer alfa än Kristersson. Vad Kristersson står vet jag ej. Inte beta eller omega utan någonstans mittemellan. Svag, intetsägande och undfallande. Fick dessutom däng av Reinfeldt i ordförandestriden i MUF.

  Nästa års budget har många brister men är trots det ett litet men dock fall framåt. Den kritiseras av SAP, SVT och SR vilket gör den inte helkass. Regeringen får kritik för att de minskar på statsskulden! Om vi slutade upp med att göda “internationella organisationer”, vilket snart verkar inkludera en krigshetsande gökunge till, samt diverse “institut” som handlar om allt annat än svenska folkets väl och ve skulle vi kunna minska statsskulden ytterligare samt sänka skatterna.

 6. Vad är alternativet, en ny rödgrön regering med mer massinvandring, höjda bensin- och dieselpriser. Om SD lämnar samarbetet, så är det precis vad vi får. Inför förra valet lovade Löfven i ett brev till väljarna att pensionärerna skulle få 75% av sin slutlön i pension. Infördes aldrig, men Löfven är så klart förlåten. Han är ju sozze. Löfven skänkte 150 miljarder extra till slöfockarna i EU förutom den årliga avgiften på runt 54 miljarder. De 150 miljarderna hade räckt till rejäla prissänkningar på bensin, el och diesel, men det är han ju förlåten för, för han är ju sozze. Var 150 miljarder priset, för att han skulle bli utsedd till högsta hönset bland sozzarna i Europa? Det är sozzarna som har rivit ner försvaret. Det är sozzarna som har skrotat kärnkraften. Det är bland annat därför det inte blev de utlovade prissänkningarna, på el och bränsle. Det är sozzarna som tillsammans med övriga 7-klövern som importerad 2 miljoner människor. 700-tusen av dem lever på 130 miljarder/år av våra skattepengar, men det gör inget, för det finns chans att de blir sozzeväljare, när aktivisterna på Migrationsverket delat ut medborgarskap till dem.

  23
  • Löfven är den sämste bland de sämsta! En total katastrof som aldrig skulle valts till statsminister!
   Reinfeldt är en usling som sålt ut Sverige med berått mod! En landsförrädare!

 7. (SD) borde ta ansvar och lämna samarbetet

  Regeringspartierna har svikit svenska folket

  De goda o skenheliga vill fortfarande inte förstå allvaret. Acko (KD) borde sparkasomgående om inte tolkhjälp blir avgiftsbelagd.
  Strömmen (M) enfot bakdelen om inte utvisningarna tar fart

  Vi vill ha förändring

  34
  4
  • Är du så naiv att du tror att en kompromissregering med tre mandats övervikt efter knappt två månader skulle lägga fram en perfekt budget som i ett slag förändrar Sverige till något man slipper skämmas för?

   Vänta med sågningarna tills mandatperioden närmar sig sitt slut. Vad fan är det för fel på svenskar. Bortskämda, fega gnällspikar som kräver att bli omhändertagna från vaggan till graven. Starta eget och sörj för dig själv eller flytta någonstans där du kan få allt du vill ha var det nu skulle vara.

   Och lägg ner din idiotiska övertro på SD. Dels är SD lika ansvariga som regeringspartierna och dessutom är partiet bara ett nödvändigt ont som, som vi ser exempel på i Danmark, kommer att vara ett 4-procentsparti så fort M och S har fattat att de måste ta väljarnas irritation och oro på allvar.

   4
   1
 8. Det jag saknar är att det inte framkommer vilket djupt ekonomiskt hål förra regeringen grävde i Sverige med nedstängning av kärnkraft, kraftig invandring som lett till dyrbar kriminalitet och bortkastade pengar på klimatåtgärder. Hade det inte varit för sosseregeringen hade det funnits ytterligare 100- tals miljarder att satsa på oss svenskar.
  Det är den verkliga skammen.

  53
  • Det tog sossarna 8-år att plundra moder Svea.
   Arafats änka bor fortfarande flott på Hilton i Paris.

 9. Innehöll inte tillräckligt många sänkningar?

  Hur tror ni de rödgrönas budget skulle sett ut om de vunnit valet?

  -Bara höjningar!

  41
  2
 10. Regeringen har funnits i några veckor. Det tar tid att städa upp efter den rödgröna sörjan. Oscar Sjöstedt hade båda fötterna på jorden i sitt anförande och i debatten. Gnällspikarna (de dåliga förlorarna) yppvisade stor ynkedom.

  48
  5
  • SD är bevisligen en kontrollerad opposition.
   Ytterligare en bortkastad röst i årets val igen.
   När det gäller den Svenska befolkningen så finns det återigen inga pengar.
   Femtekolonnare ska ju ha sina dyra skattefinansierade bidrag utbetalda.

   34
   6
   • Gammel
    Du hittar fel på oss svenskar men inte på Ryssland, du är inte trovärdig.

    10
    10
  • Det kostade oss minst 500 mijarder att förstöra kärnkraften. 150 miljarder gick till Europas lataste invånare, 56 miljarder/år i s.k. ulandshjälp. Ett okäntantal extra miljarder FN från den svenska jultomten. EU-avgiften är också minst 50 mijarder galet hög. Vad sen världsbanken fick har jag glömt bort. Invandringens kostnader går knappt att uppskatta och stannar troligen inte på 300 miljader/år. Till sist har vi alla extra miljardbidrag som delats ut till sossarnas kompisregimer runt om i världen.
   Löfwenregimen lyckades nästan tömma statskassan. De ökade hastigheten på givandet mot slutet.
   Konstigt det finns något över till de svenska medborgarna.

   11
 11. Ja det berövlig är att den sossialistika regeringen skapat dessa underskott som man förväntar sig att den nya regeringen löser !! Detta är ju sviterna efter den sossialistika regeringen ! Putins krig . Sjutningar gruppvåldtäkt för att inte glömma cov 19 ..
  Personligen tycker ja att kostnaderna för detta borde hamna hos respektive ägare i detta fall fackföreningar miljöorganisationer och bönder ? Bara ynkemans uppträdande borde få kostnaderna att hamna i knät på honnom och dom tokiga kärringar

  32
  5
 12. Beklagligt att Regeringen inte kan tala om skälet / varför det inte är möjligt att sänka “skräpet som blandas i bränslet” till EU s´ lägsta nivå ????

  66
  1
  • Det hade varit en stor vinst och satsat lite mer på den posten. Inflationen hade genast minskat och färre konkurser hade bilvit resultatet. Ta sen och gör något ät elpriserna så hade Sverige blivit fullt fungerande igen.
   Det verkar tyvärr som våra styrande är så totalt dumma i huvudena att de inte ser felet på sina åtgärder.
   Ta bara hur två regeringars imbecilla finansministrar utformat det sk elstödet.
   Det är skrämmande att vi hela tiden får samhällets dummaste kålhuven som skall avgöra det som är viktigt för landet.
   Våra grannländer kunde, men här lyser intelligensen med sin frånvaro

   2
   1

Kommentera