Palestinier: Varför ignoreras attacker mot kristna?

av Khaled Abu Toameh

En serie våldsamma incidenter i Betlehem, Jesus födelseplats, och de närliggande städerna Beit Jala och Beit Sahour, har gjort kristna oroliga för sin säkerhet och framtid under Palestinska myndigheten.

En serie våldsamma händelser i Betlehem och de närliggande städerna Beit Jala och Beit Sahour har gjort kristna oroliga för sin säkerhet och framtid under Palestinska Myndigheten. Förra veckan attackerade ett tiotal män Förfädernas ortodoxa kyrka i Beit Sahour – de kastade stenar och skadade flera kristna. På bilden: Beit Sahour. (Bildkälla: Iseidgeo/Wikimedia Commons)

Många kristna som bor i dessa samhällen menar att Palestinska myndigheten inte gör tillräckligt för att straffa de som attackerar kyrkor och verksamheter som ägs av kristna. Förövarna är muslimer som utgör majoriteten av befolkningen i Betlehemområdet.

Tidigare i år greps den palestinska evangeliska pastorn Johnny Shahwan av Palestinska myndighetens säkerhetsstyrkor efter anklagelser om att ”främja normalisering” med Israel.

Gripandet kom efter att Shahwan, grundare av och styrelseordförande i Beit Al-Liqa i Beit Jala, syntes på ett fotografi bredvid Rabbi Yehuda Glick, en före detta medlem i det israeliska parlamentet, Knesset.

Läs vidare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Palestinier: Varför ignoreras attacker mot kristna?

 1. Om våra senaste regeringar intresserat sig för det som de var framröstade att sköta hade livet för oss Svenska skattebetalare varit betydligt enklare och tryggare .
  Den politik som bedrivits att kräva in höga skatter för att sedan ösa ut dem till krigiska kurder och palestinier , kommer att skynda på ”Amerikaniseringen” av Sverige . Och det utan att ta itu med korruptionen inom UD .
  Vem vill betala skatt för några blodtörstiga sossar vill visa sig godhjärtade och på styva linan .
  I synnerhet med det resultat som just nu visar sig i Sverige . Med skjutningar varje dag . God sossepolitik . Ja , åtminstone tycker Morgan J det . Nu har han häcken full med att försöka få sin misslyckade politik klistrad på den nya regeringen .
  Magda visar lite förstånd genom sin tystnad .
  Regeringsbytet kom i grevens tid för sossar (Och svenskar).
  Nu kan de omforma sin politik i lugn och ro . Och förhoppningsvis hitta politiker som tror på sin egen politik , och inte ser ut som vindflöjlar.

  20
  1
 2. Detta är ett ypperligt fall att sätta press på muslimerna/ socialisterna i PLO att skydda den kristna minoriteten eller bli av med sina bidrag.

  26
  1
  • Det kommer aldrig att fungera ? Det är alldeles föt många kåta kärringar som drömmer om arabprinsar . Och har en olidligt längtan efter nya toyboys ! Det äeenstor koision mellan toyboys jihadister och heder !? Det är en knut som inte kan lösa på normalt sätt

   11

Kommentera