Herman Jalizada dömd till nio år

BROTTSLIGHET. Herman Jalizada, 25, leder den nya falangen av Östberganätverket. Herman dömdes i fredags till nio års fängelse för förberedelse till mord på en ”kapten” och en annan gängledare i Östbergsnätverket. Båda mördades utan att hans planer genomfördes – en på ett hotell på Fridhemsplan och en i Haninge.

Herman Jalizada Bild: Polisen

Om Östberga på bloggen…

-Pettersson säger att om Herman Jalizida och hans polare låstes in eller om möjligt utvisades redan i början på sin karriärer skulle vi slippa mycket bekymmer.

***

TIDIGARE 2018-06-28, 18 års fängelse för mord i Bromma, 10 år för medhjälp och fem andra…

BROTTSLIGHET. En man sköts i november 2017 till döds med ett automatvapen efter en kort biljakt på Bällstavägen i Bromma. Tingsrätten har idag meddelat dom i målet. Tingsrätten dömer en 24-årig man för mordet. Tingsrätten dömer mannen även för brottet framkallande av fara för annan och för försök till grov stöld. Han döms till 18 års fängelse.

Rådmannen Örjan Härneskog säger att det finns försvårande omständigheter som påverkar straffets längd. De är framför allt att mannen utförde mordet med ett livsfarligt vapen, att skjutningen utfördes dagtid, på öppen gata i tätbebyggt område där förbipasserande riskerade att skadas och att gärningen hade planerats och utfördes av flera gärningsmän i ett gängrelaterad kriminellt sammanhang.

Tingsrätten dömer även en 23-årig man för medhjälp till mordet. Han medverkade till mordet genom att han spanade på offret och hjälpte till med att skaffa fram en bil som användes i anslutning till mordet. Han döms till 10 års fängelse.

En 31-årig man som polis och åklagare pekat ut som ledare för ett kriminellt nätverk med bas i Östberga frikänns. Även fyra andra personer som var åtalade för medverkan till mordet frikänns.

Tingsrätten dömer en av männen som frikänns från medverkan i mordet för försök till grov stöld från en värdetransportbil i Enköping i oktober 2017 och en man för medhjälp till det försöket.

Pressmeddelande

Solna Tingsrätt Dom B 8960-17

-Pettersson säger att det är ett enormt kompetensregn vi skaffat…

Andreas Leiva Parra, dömdes till 18 år. Förekommer i belastningsregistret under tio avsnitt. Han dömdes senast för bl.a. narkotikabrott i september 2017 till skyddstillsyn med 80 timmars samhällstjänst, vilket i den domen angavs motsvara tre månaders fängelse. Andreas Leiva Parra har upplyst att han inte utfört någon del av den samhällstjänst han dömdes att utföra i den domen. Han dömdes 2013 till tre års fängelse för vållande till annans död, grovt brott. Den gången utfördes en rättspsykiatrisk undersökning. Han bedömdes inte lida av någon allvarlig psykisk störning.

Rasmus Gulass, dömdes till 10 år. Förekommer i belastningsregistret under nio avsnitt. Han dömdes senast för ringa narkotikabrott och brott mot vapenlagen i mars 2018, till dagsböter. Dessförinnan dömdes han bl.a. hösten 2014 för grovt vapenbrott m.m. till fyra månaders fängelse. Det straffet är avtjänat. Han är också flera gånger dömd för olovlig körning. Tingsrätten dömer nu Rasmus Gulass för medhjälp till mord.

Christopher Al-Bayya, dömdes till 10 månader. Frikändes från mordet. Förekommer i belastningsregistret under 24 avsnitt. Han dömdes senast i juli 2015 för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Straffet blev den gången fängelse i ett år och tio månader. Straffet är avtjänat. Han frigavs villkorligt från det straffet i augusti 2016 och prövotiden efter den villkorliga frigivningen gick ut i augusti 2017, alltså ca två månader före stöldförsöket i Enköping. Andra tidigare domar eller lagföringar har nu inte någon betydelse för påföljdsbestämningen.

Mark Kohzadi Mirhasari, dömdes till 6 månader. Ingen utvisning trots att han är medborgare i Iran. Förekommer i belastningsregistret under nio avsnitt. Han dömdes senast i januari 2018 till dagsböter för ringa narkotikabrott. Dessförinnan dömdes han i juli 2015, tillsammans med Christopher Al-Bayya, för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, misshandel och våld mot tjänsteman. Straffet blev två års fängelse. Han frigavs villkorligt från det straffet i november 2016 och prövotiden efter den villkorliga frigivningen löpte till den 23 november 2017. Återstående strafftid är åtta månader.

Sangar Karwan har den 16 november sammankallat till ett möte i sina föräldrars bostad i Östberga vid vilket Rasmus Gulass, Herman Jalizada, Daniar Mohamed och Agrin Wahab deltagit. Sangar Karwan har tillsammans med dessa diskuterat att döda Joaquin Morales och även planerat utförandet av gärningen. Sangar Karwan har därigenom uppsåtligen indirekt förmått Andreas Leiva Parra att ensam eller tillsammans med Christopher Al-Bayya utföra gärningen i åtalspunkten 1.

Agrin Wahab har vid något eller några tillfällen under perioden den 16 november till den 18 november vid telefonsamtal och/eller fysiska möten på okänd plats förmedlat upplysningar från mötet den 16 november och gett Andreas Leiva Parra i uppdrag att döda Joaquin Morales och därmed uppsåtligen direkt förmått Andreas Leiva Parra att ensam eller tillsammans med Christopher Al-Bayya utföra gärningen i åtalspunkten 1.

I andra hand har Agrin Wahab under perioden den 16 november till den 20 november på olika platser i Stockholms län uppsåtligen främjat gärningen i åtalspunkten 1 med råd och/eller dåd enligt följande:
– den 16 november delta i planeringen av gärningen,

– den 17 november tillsammans med annan anskaffa fordonet PMH451,
– någon gång mellan den 17 och 20 november tillse att Andreas Leiva Parra och/eller Christopher Al-Bayya fått tillgång till fordonet PMH451, och
– under perioden 18 november till den 20 november vid olika tillfällen upplåta sin bostad för Rasmus Gulass och Herman Jalizadas mobiltelefoner.”

Två av herrarna är med på denna länk: Bombdömda Nyköpingsbor drar tillbaka överklagande

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Herman Jalizada dömd till nio år

  1. Samtliga har långa belastningsregister vilket borde vara ”röd flagg” för rättsinstanserna. På detta grundval borde man slå samman deras meriter och utdöma långa straff eller utvisning. Vi måste ändra på lagarna så att dessa ligger i fas med den ”nya” brottslighet som vi har sett på de sista decennierna.
    Dessa kriminella har valt bort sina rättigheter; vi vill inte längre ha dessa individer ibland oss!

Kommentera