Europa står bakom Ukraina trots ökad press

UKRAINA. Trots ökade levnadskostnader, energikris och Putins kärnvapenhot vacklar inte det europeiska stödet för Ukraina, rapporterar New York Times.

Bild från Bulgarien, Pinterest

Från väst till öst och från baltstaterna till Medelhavet ställer sig ledare bakom fortsatt starkt stöd och fortsatta tuffa sanktioner mot Ryssland.

Opinionsundersökningar tyder förvisso på ett något minskat folkligt stöd. Samtidigt har de tre största länderna Tyskland, Frankrike och Italien alla relativt nyligen hållit val – och regeringar som förespråkar ett fortsatt stöd har en säker politisk ställning den närmaste framtiden.

-Pettersson hoppas att Sverige och Europa ökar det ekonomiska, humanitära, militära och moraliska stödet till Ukraina tills Ryssland blir ett normalt land och slutar med sina imperialistiska drömmar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

30 thoughts on “Europa står bakom Ukraina trots ökad press

  • Man behöver inte stötta Ryssland bara för att man inte vill ge vapen till Ukraina. Mat och sjukvård tycker jag skulle passa bättre. Tror det ukrainska folket behöver det, vapnen riskerar dessutom hamna här.

   7
   5
   • Dessutom förlänger vapenleveranserna till Ukraina både kriget och dödandet.

  • G54
   Har du, någon annan ur puttebrigaden eller möjligen Putin frågat ryska folket vad dom tycker om det pågående folkmordet och sönderskjutningen av Ukraina?

   22
   10
  • G54
   Jag har svårt att tro att de europeiska folken vill se ett fascistiskt Europa.
   Många kommer ihåg Hitler/Mussolini/Franko tiden. Arbetarklassen kommer inte att ställa upp på ytterligare en fascist period.

   TRÅKIGT ATT SE ATT DET FINNS SÅ MÅNGA ”SVENSKA” FASCISTER

   LÄRDE NI INGET AV WW2??

   12
   5
  • Europas ledare uppträder som socialister (det är någon annan som betalar). Med fem gånger, minst, medianlönen som arvode är det lätt att ducka för sanktioner och inflation. Nu visar det sig att Svenska kraftnät med Lotta Medelius-Bredhe i spetsen är lika galen som tyska politiker och slaskar kraftverk i ett elområde som har kraftigt underskott.

   Med pandemin, konflikten i Ukraina, energibrist och hyperinflation är det snart slut på Europas välfärd. Det är inte bara negativt för nu slipper vi bidragsturisterna även om jag har en känsla att de vänsterblivna politikerna och tjänstemännen kommer att prioritera de som redan kommit framför svenska folket. Enda anledningen till att de kommer undan med sin nationsförstörande politik är att yngre personer lider av kraftig rosa starr och ser inte verkligheten. Den lär komma ikapp men då är det redan kört. Att de sedan saknar retorisk förmåga och argument att debattera utan rena personangrepp är bara en naturlig förlängning på övriga brister.

   10
 1. Man förhandlar inte med en gangster eller jordens nutida grövsta krigsföbrytare.

  36
  23
 2. I Tyskland 1944 var alla tyskar för ”totalt krig”. I Irak var alla 100% för Saddam och att försvara sig mot USAs allians. I USA under Vietnam-kriget var alla utom ”the nattering nabobs of negativity” för kriget. I kampen mot Dacke hade kungen hela folkets stöd.
  Folks stöd för ett krig, under pågående krig, måste tas med livsfarliga mängder salt; särskilt när källan är en partsinlaga (vilket alla medier är).
  Menar ”vi” allvar med att stoppa kriget, ska vi mobilisera och angripa Ryssland militärt på bredast möjliga front – att vara villig att slåss till sista ukrainaren är fegt, och de ukrainska flyktingar jag träffar när de mat skänkt av svenska privatpersoner (eftersom myndigheterna verkar sinka handläggningen så mycket det bara går) undrar varför USA/NATO och EU inte sätter in egna trupper.
  De svenskar som säger stödja Ukraina är välkomna att förklara varför vi inte ska skicka trupper till hjälp.
  PS: NYT-artikeln är bakom betalvägg så om Pettersson känner till någon direkt-länk till själva mätningen som refereras, NYT brukade förr vara noga med sådant, kanske en sån kan smygas in i bloggposten ovan? Man brukar tyvärr när man läser själva mätningen och tittar på vilka frågor som ställts och vilka svarsalternativ som funnits, svarsfrekvens m.m. upptäcka att journalisterna rutinmässigt gör en hel hönsfarm av en fjäder (vilket jag hoppas inte är fallet här).
  Om nu inte en ev. länk bryter mot nån regel förstås.

  11
  4
 3. Bilden från Bulgarien….Putin go home!
  Jag visste inte att Putin var i Bulgarien…?

  Men i övrigt så hoppas jag att parterna besinnar sig och börjar förhandla och prata om fred!
  Krig gynnar bara globalister som Biden, Juden Soros, Suckerberg, Gates, EU-Ursula och dylika internationella skurkar!
  -Och som en positiv sidoeffekt av eld upphör så får vi då i Sverige lägre bensinpriser och skogaholmslimpan blir billigare och således åter tillgänglig för svenska pensionärer!
  Allt är ju Putins fel enligt dom socialistiska extremisterna!

  40
  38
  • Tror du att det lönar sig med ännu ett fredsavtal med Putin? Han har ju brutit mot en hel hög andra internationella och bilatera avtal som garanterade Ukrainas gränser.

   41
   32
   • Pettersson frågar: Tror du att det lönar sig med ännu ett fredsavtal med Putin?

    Granne motfrågar: Tror herr Pettersson att det har varit lönsamt eller kommer att bli lönsamt för ukrainare att frontkriga mot ryssar? Om svartet är ja, på vilket sätt då?

    Om vi antar att 100 tusen ryssar har dött och förstörelen i Ukraina är värd 1000 miljarder dollar d.v.s det har kostat 10 miljoner dollar att ta livet av en rysk soldat! Om det är antal dödade ryssar som befriar Ukraina, då anser jag att det nuvarande sättet att döda ryssar inte är kosteffektivt eller på väg att leda till ett bra slutresultat.

    ps. fel krigat

    27
    37
   • @Östrasidan
    Din logik haltar eftersom om även bara en av Puttes terrorister hade dött hade förstörelsen av Ukraina ändå varit 1000 miljarder då det inte är Ukraina som förstört något utan detta har gjorts av Puttes terrorister.

    Frågan du ska ställa är: Hur många döda ryssar är Ukrainas självständighet och demokrati värd?

    20
    9
   • @Niklas R
    Jag är mestadels kritisk till att man har valt att frontkriga & proxykriga mot kärnvapenmakt trots att man vet genom erfarenhet att dom ockuperande kärnvapenmakter kan besegras genom ett långt gerillakrig.

    Och ukrainare kunde också befria deras land helt ”lagligt” genom att bara ytlysa en belöningen på 1 miljon dollar för varje ryssdödande attack (med videobevis) i Ukraina. Om det fanns ett sådant belöning som skulle analyseras av en företag i USA & formelt betalas ut av ukrainas exil-regering… hur tror du ryssarna skulle trivas i Ukraina i längden. Svar inte alls – inte roligt att gå runt bland tungt beväpnade fångar och psykopater med ett prislapp på 1 miljon dollar på huvudet.

    På detta sätt att kriga, kriget och ockupationen skulle vara över efter att några tusen ryska soldater hade blivit mördade av dom andra ryska soldater. Och priset för Ukraina/europa/USA våre då några miljarder, inga ukrainska markförluster, få dödade ukrainare, lite förstörelse för ukrainsk infrastruktur & egendom, och ingen risk för eskalering och kärnvapenanvändning.

    7
    16
   • Granne från östrasidan:
    Oavsett vad vi normalt fungerande skriver,rackas det ned från fram för allt den nyare) (möjligen yngre delen),av bloggens besökare.
    En del s.k. ”kommentarer” är så frånvarande urusla,att det inte ens är värda att besvara.
    När deras underliga övertygelser därtill tager överhand av verkligheten,känns det hela främmande !
    Nåja ordet är ju fritt,och med ”alias” slipper de ju öppet visa upp sina till stor del tydligt oskolade ansikten…. 😉

    11
    18
   • @Östrasidan
    ”Jag är mestadels kritisk till att man har valt att frontkriga & proxykriga mot kärnvapenmakt…”
    Ummm… du är medveten om att det var Putte som valde att ”go all-in” i Ukraina? Det var inte Ukraina som anföll Putte. Den enda som fört ett proxykrig i Ukraina är Putte som gjort det i Donbass och även när han invaderade Krim med sina ”gröna män”.

    1
    1
  • ”Krig gynnar bara globalister som Biden, Juden Soros, Suckerberg, Gates, EU-Ursula och dylika internationella skurkar!”
   Ok, så säg mig då. Varför startade Putte om kriget i Ukraina om det bara gynnar dessa personer?

   Det blir fred och förhandlingar när Putte drar tillbaka sina terrorister och medborgare till den ryska sidan av de internationellt erkända gränserna mellan Ukraina och Ryssland.

   17
   11
  • Ukraina har redan avtal med Ryssland om fred och erkända gränser. Det hjälper inte med ett avtal till.

   Budapestmemorandumet från 1994, enligt vilket tre kärnvapenmakter – Ryssland, USA och Storbritannien – garanterade Ukrainas territoriella sammanhållning i samband med att landet lämnade ifrån sig sina kärnvapen från sovjettiden.

   Det andra var ett vänskapsavtal från 1997 som innebar att Ryssland och Ukraina erkände varandras gränser. Ryssland fick rätt att arrendera en del av den tidigare sovjetiska flottbasen i Sevastopol på Krim till 2017 (under Janukovytjs presidenttid förlängt till 2042).

   35
   25
   • Varför nämner du inte avtalen 2014? Där Ukraina godtog vissa åtaganden gentemot ”rysk-Ukrainare”. Istället för att genomföra, ÖKADE Ukrainska regeringen de förföljelser som vid krigsutbrottet hade drivit ut ca 10 milj av 44 milj ur Ukraina, vilket rimligen hade godkänts av åtminstone USA/UK.

    Och varför skall omvärlden godta imperialismen från USA/UK? När den Amerikanska imperialismen attackerade Libyen, Libanon, Irak resp Syrien har det varit tyst. I ingedera land fanns det boende amerikaner. Däremot bor det massor av ryssar i Ukraina, trotts att 10 miljoner flytt förtrycket.

    30
    35
   • För att ingen tycker om Putte eller Ryssland som är ett enda stort utedass då det inte har lyckats uppfinna vattentoaletten och avloppet än.

    22
    10
 4. Det är väl bara rödingar som är mot allt . Men det är ju inte då konstigt rysslan äger ju alla vänsteråsikter i i hela Europa! Sen att det inte är så mycket vänster kvar det är ju tack vare Putin hangar någon konstig dröm om där och stor Ryssland räkna hur många sattelitstater Putin attakerar

  12
  9
  • Focke-Wolf:
   Ja och Vintern i öst är betydligt kallare och snöigare än hos oss i väst-Europa. Detta fick bl.a en bekant till mig känna på som Artilleri-soldat i närheten av St. Petersburg 1941/42. De tyska soldaterna var inte utrustade för vinterkrig,och efter endast några dagar förfrös han sina båda fötter. Nu var detta för honom en lycka eftersom han sändes tillbaka hem till Tyskland.
   Därefter blev han klassad ner,och fick fullgöra sina ”plikter” i hemlandet intill krigets slut !
   C.a 6 miljoner andra tyska soldater hade inte samma tur,när man skulle erövra detta ”eftersatta område”,som Adolf kallade Ryssland !
   Tror därför inte hellre NATO/USA når bättre framgångar,vid sina nya aktuella försök.

   21
   29
   • Att Ryssland är ett eftersatt område håller jag med om, men att USA/NATO håller på att försöka erövra detta eftersatta område hade jag ingen aning om! Länk till det?

    25
    17
   • De flesta globala storbolag har sina baser i USA/UK. Dessa tillsammans med bankoligarkerna driver på, inte för att ”erövra”, utan för att ta kontroll över alla Rysslands råvaruresurser inkl dess livsmedelsproduktion. Det är Ryssland som sitter på merparten av världens livsmedelsöverskott. USA/UK har redan försökt en gång, men där slog Ryssland till slut tillbaka genom Putins maktövertagande. Via Georgien och Ukraina försöker USA/UK göra ett nytt försök att underminera Ryssland. Georgien misslyckades. Om något år vet vi om de misslyckas även via Ukraina.

    23
    31
   • Starkt jobbat av din bekant att lyckas bli över 90 år gammal trots de upplevelserna.

Kommentera