Amineh Kakabaveh skäms över Sverige

POLITIK. Amineh Kakabaveh är född i Iran och av kurdisk härkomst. Hon är politiker och var riksdagsledamot för vänsterpartiet 2008 till 2019 då hon blev utesluten. Efter det fortsatte Kakabaveh som politisk vilde till valet i september 2022. Nu lever hon på riksdagens inkomstgaranti.

I samband med regeringskrisen 2021 förhandlade justitieminister Morgan Johansson (S) med Kakabaveh om politiska sakfrågor och de kom överens om nio punkter för att Kakabaveh skulle rösta gult och släppa fram Stefan Löfven (S) som statsminister vilket ledde till att Regeringen Löfven III kunde tillträda.

Efter ytterligare en uppgörelse med Socialdemokraterna gav Kakabaveh sitt stöd till Magdalena Andersson som statsminister vilket ledde till att Regeringen Andersson kunde tillträda. Uppgörelsen innebar att Socialdemokraterna avsåg fördjupa sitt samarbete med syrienkurdiska Demokratiska unionspartiet (PYD).

“Just nu skäms jag över att vara svensk och över hur den svenska regeringen knäböjer inför Erdogan. Hur vi säljer ut våra principer till en diktator och att historien med att europeiska, demokratiska länder som stödjer diktaturer upprepar sig. Igen. Det är så samvetslöst. Trots att Sverige är ett litet land så har vi haft en röst i världen, men nu har vi varken det eller heder kvar”, säger Kakabaveh enligt media.

-Pettersson är inte speciellt stolt över Sveriges krypande för Erdogan och Turkiet men jag skäms betydligt mer för att Sveriges Riksdag och Socialdemokraterna lät sig utpressas av en kurdisk riksdagsledamot som absolut inte tänker på Sveriges bästa.

Amineh Kakabaveh får för min del gärna lämna Sverige och ta en flock andra kurder som inte vill eller kan bli svenskar med sig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

35 thoughts on “Amineh Kakabaveh skäms över Sverige

 1. Ja frågan är varför valde hon sosdialism som medel i dan det är en konflikt mellan Putin och kommunismen.det är väl ganska självklart att medling mellan inskränkta vänster människor skylla det gå att få något vettigt ur dessa?
  Men kebabi skulle kanske prova med att bytta parti?tyvärr är det för sent nu man måste stå för sin egen integritet.

 2. Jag förstår inte vad en som blivit utesluten ur sitt parti gör i riksdagen överhuvudtaget.
  Är det någon slags välgörenhetsinrättning eller,dom ska väck omedelbart.

  23
  1
  • Gjorde, hon sitter inte kvar.
   Riksdagsledamöters platser är personliga för att de ska kunna vara oberoende från partiet. Därför är det riktigt viktigt att du som väljare vet vem fan det är du röstar fram till din riksdagsplats.
   Tycker du inte om de som ligger längst upp på listan, kryssa för någon annan som du kanske känner bättre.
   Ansvaret ligger på väljaren.

 3. Hon har varit ”svensk” riksdagsman. Vad har hon bidragit med för positivt för svenska folket? Sitter man i Riksdagen så ska svenska folket vara prio 1.

  26
 4. Kan vi då hoppas att vi inte längre skickar pengar dit? Eller till palestinska terrorister?

  33
  • Eller till Talibanerna, Vilket sozzarna och De Gröna Khmererna har gjort i många år.

 5. Man får säga vad man vill om kvinnan, men har hon inte rätt?
  Våra politiker har klätt av sig och dansar nakna efter Erdogans pipa. Man gör allt för att få komma in i NATO värmen.
  Bara rätt åt oss om kurderna nu skickar hit alla IS “svenskar” som sitter i deras fångläger.
  Jag är varken för eller emot kurderna, för jag vet alldeles för lite om deras konflikt med Turkiet. Hur mycket terrorister är de egentligen? Värnar de inte bara “sin” egen mark ? Jag vet bara att de gjorde bra ifrån sig mot IS, trots att de hade Turkarna emot sig, vilka också stödde IS.

  Många retar upp sig på kvinnan för att hon utnyttjar ett system som finns och som hon inte har varit med och skapat. Som dessutom utnyttjas av så gott som samtliga fd ministrar i Madalenas regering. Fast de sitter kvar i riksdagen med. sina allt för höga arvoden.

  Hata dem som förtjänar att hatas.

  19
  5
  • @onkelbjrn, vad du skriver är tänkvärt och klokt beträffande kurd-turker visavi IS-svenskar. Som svensk värnar jag om svensk mark varför en anslutning till Nato kan var nödvändigt för framtiden. Vad som än sker inom ett år kommer vi att få hjälp, om det behövs men det är osannolikt då Putin har ingen makt och möjlighet att “invadera” Sverige såvida han inte bombar Stockholm med kärn eller järnskrot. Men varför detta dåd, då det gäller att spara på krutet till den stora Fienden.

   10
   • Messkalle, jag tror att vi i mångt och mycket delar åsikter om saker och ting. Däremot när det gäller hotet mot Sverige synes vi tänka olika. Jag kan inte se varför Ryssland är ett så pass stort hot som våra företrädare påstår.
    Varför är Sverige plötsligt så intressant för ryssen nu när det inte var det på 90-talet, då sossarna slaktade halva vårt försvar. Och inte heller då Reinfeldts regering halverade det som fanns kvar.
    Jag kan inte heller förstå Magdalenas hastiga tvärvändning i NATO frågan. Ett beslut som togs helt emot vad man kom överrens om på deras kongress förra hösten.

    7
    2
   • Rädslan kanske ligger i de ryska ambitionerna att återupprätta det kommunistiska sovjetimperiet. Putin siktar inte bara på Ukraina. Ryssarna har varit tydliga med att de vill gå längre. NATO-länder vågar de sig knappast på i första taget. Men Königsberg – Gotland – Skåne blir kanske en bra rysk buffertzon om Ukraina faller…? Släcker dom även Norge så är det lugnt på den kanten också. Drönarna har redan kartlagt de svaga punkterna.

    9
    1
   • Det har gett sossesluskarna ytterligare chanser att synas i tv o pinka in ett revir för att nån ska bli impad. Vapenvägraren som förstörde Borlänge har väl skrikit mest. Gnällspiksdemokraterna o bidragsdemomraterna är det som syns o hörs mest liksom de gröna kmrerna…..

  • Det är närmast skamligt att terrorklassade grupperingar får svenskt fortsatt och ökat bistånd som resultat av svenska politikers interna kohandel om makten. Detta borde vara gränsfall på brottsligt agerande.

   Det är dags att Sverige agerar ansvarsfullt och omedelbart stryper allt bistånd till de kurdiska terroristerna och dessutom upphör att gömma dom i Sverige.

   Angående NATO verkar det som vissa NATO-länder suktar mer efter svensk-finskt medlemskap än vad Sverige-Finland själva gör. Man har lyckats skrämma upp länderna med ett ryss-hot som inte verkar särskilt reellt. Det är förvånande om det finns NATO-strateger som verkligen tror på ett ryskt anfall mot Sverige eller Finland – ryssen verkar ha fullt upp på annat håll om man säger…. Målet var troligre ett hastigt framtvingat beslut om medlemskap som gör att NATO med USA i spetsen kan flytta närmare den ryska gränsen. NATO-fartyg har förresten redan börjat anlända till svenska hamnar.

   5
   2
  • Du menar bortsett från att kurderna är en av de största kanalerna för heroin in i EU och Sverige? Det är så de finansierar sin verksamhet.

   2
   1
 6. Fattar inte Kakabaveh, att det är som att välja mellan pest och kolera, att välja mellan kurdiska kommunistterrorister eller en totalitär islamistisk diktatur!

  Men hon bör fatta, att vi avskyr terrorism MER, än begränsningar av människors frihet! Se bara vad vi accepterat här i vårt land av diktatorisk sossemakt (som går att bekämpa)! Men vi accepterar ALDRIG terror, som mördande av oskyldiga människor, även om sossarna gör det, och gjort det! Tänk bara på Palmes diktaturresor!

  Men terror, och mördande av oskyldiga människor i form av skjutningar och attentat är ALDRG okej! Medan förtryck ibland kan diskuteras, som ett medel att hålla ihop ett land! Men men nationalis…!? Ja, det är verkligen en svår fråga! Men nu har vi valt Erdogans diktatorsskap, för att vi avskyr den fanatiska extremistiska terrorismen än mer!

  Och en sak Kakabaveh, om du nu tycker att varje folk ska ha rätt till sitt eget land, varför inte då gå med i Sverigedemokraterna, och kämpa för vårt svenska folk, och självklara mervärdesrätt till vårt land, just här där vi bor och har vårt ursprung!

  30
  • @Löfvenbefriad, sista stycket 10 points. Ordet mervärdesrätt skall bli ordet i SFI, “Ni invandrare har mervärde i svensk lag viilket innebär både skyldigheter och rättighet. Men som Löfven(real), inte den befriade, sa i Almedalen 2014: “Gör först er plikt och kräv sen er rätt”.
   – Det måste betyda att ni är inget värda om ni inte gör er plikt.

 7. Vad jag har förstått så fullföljer nuvarande regering bara det avtal som S-regeringen förhandlade fram med Turkiet. Vilket s-regeringen sedan försökte förhala med diverse krumbukter. (Utan att ha läst hela avtalet)

  16
 8. Kakabaveh var inte viktig alls, hon var uppspelad på läktaren samma sekund som avtalet skrevs. Det skrevs nämligen inte med regeringen eller svenska staten utan med socialdemokratiska partiet som formellt inte kan skriva sådana avtal, och om de gör det, är det totalt värdelöst. Underskriften från S är av Tobias Baudin, partisekreterare.

  37
 9. Härfår vi reda p¨å av en Bidragssnörtare att hon skäms över att vara Svensk ?
  Det behöver hon inte göra, för hon är inte Svensk, hon är en importerad Storkäft
  som inte har så mycket hederlighet i sig att hon försöker att skaffa sig ett jobb, nej
  att leva av vad andra jobbar ihop är modellen för många importerade gapåhalsar.

  Åk hem till ditt utvecklade landm och gapa över regimen där, då lär det nog inte
  bli mycket sagt utan åtgärd !

  76
 10. “jag skäms för att vara svensk” säger hon!
  Hon behöver inte alls skämmas eftersom hon inte alls är svensk!
  Däremot skäms jag -och många med mig- över att ha en sådan utländsk genomrutten människa boende i Sverige och till råga på allt, som vi också tvingas försörja!
  Men, hoppet är det sista som överger människan, det finns ju faktiskt en chans att hon
  finns med på herr Erdogans önskelista! I annat fall så kan vi ju tipsa honom att hon har hemlängtan!

  98
  1
 11. Man ska inte underskatta politiker som värnar Sveriges väl och ve .
  Sådana har vi inte varit bortskämda med på senare år .
  Men nu händer det positiva saker .
  Tack Ulf et concortes .

  58
  • Blir man utesluten ur vänsterpartiet då har det gått långt, jag skäms för detta, jag skäms att vi har ett kommunistiskt parti i Sveriges riksdag, som svensk skäms jag över Socialdemokraterna som förhandlade med en utesluten kommunist, det finns mer att skämmas över men det får räcka för den här gången.

   59
   1
 12. Kakabave är inte viktig nu, däremot är det viktigt att inte vika oss för Turkiet, här hemma bestämmer vi. Ett ja eller nej men inga villkor.

  18
  19
  • Jag förstår inte hur hon kan anse sig som Svensk. Det är hon definivt inte.

   Om hon inte trivs här, så kan hon flytta hem, istället för att klaga på Sverige.

   Nu är jag inte överdrivet förtjust i Erdogan heller, men bara vi kommer med i Nato, så kan vi ta itu med honom senare.

Kommentera