Afghan gripen misstänkt för mord på gravid kvinna i Danmark

BROTTSLIGHET. I torsdags knivhöggs en 37-årig gravid afghansk kvinna i danska Holbæk. Kvinnan dog men barnet i magen överlevde. Nu har en 24-årig afgansk man gripits misstänkt för mordet. – Den gripne mannen är misstänkt för att ha begått mordet på den 37-åriga kvinnan. Utredningen i ärendet är fortfarande intensiv, och det är fortfarande många saker som behöver klargöras, säger biträdande polisinspektör Kim Løvkvist i ett pressmeddelande.

Kvinnan var gravid i sjunde månaden. Barnet verkar ha klarat sig.

TIDIGARE 2022-11-04 Gravid afghansk kvinna knivmördad – barnet vid liv

BROTTSLIGHET. En 37-årig aghansk kvinna i Holbæk i Danmark har avlidit, sedan hon attackerats med kniv sent på torsdagskvällen, uppger polisen. Vi får ett larm om att ett överfall pågår. Vi är snabbt framme med en patrull som hittar kvinnan svårt skadad med flera knivstick. Hon blir förklarad död när hon kommer till sjukhuset, säger vakthavande befäl vid polisen i Midt- og Vestsjælland.

Kvinnan ska precis ha slutat jobbet och gått till sin bil, där attacken ska ha inträffat. En förbipasserande kvinna ska ha försökt att ingripa, utan att lyckas stoppa gärningspersonen, enligt polisen.

”Kvinnan var gravid, men för närvarande är barnet fortfarande vid liv”, skriver polisen i ett pressmeddelande, utan att ge några övriga detaljer om barnet, som uppges vårdas på sjukhus.

En stor polisinsats inleddes, med bland annat hundpatruller. Ingen har ännu gripits, och polisen vet heller inget om eventuellt motiv.

-Pettersson noterar att svensk media “glömmer” nämna att kvinnan var afghansk medborgare och att danska polisen släppt följande signalement: “Gärningsmannen beskrivs som en ung man av smal kroppsbyggnad och mellan 170 och 175 centimeter lång. Dessutom säger polisen att gärningsmannen sannolikt har en annan etnisk bakgrund än dansk. Han var klädd i en kort svart jacka och en svart hatt”

EkstraBladet

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Afghan gripen misstänkt för mord på gravid kvinna i Danmark

  1. Självklart var det en afghan. Med största sannolikt hade det något med heder. Jag tycker synd om hundrasen som kallas afghan.

    35

Kommentera