Iran-kurden Kakabaveh kräver att Sverige drar tillbaka Nato-ansökan

NATO. Den politiska vilden, tidigare vänsterpartisten Amineh Kakabaveh vill att Sverige ska dra tillbaka sin ansökan om medlemskap i Nato, rapporterar Göteborgs-Posten bakom betalvägg. – Sverige blir mycket mer respekterat i världen om vi drar tillbaka och säger att vi inte vill betala vilket pris som helst, säger Kakabaveh.

Riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh står tillsammans med andra medlemmar av Revolutionary Society of Iranian Kurdistan’s Toilers, eller Komala, i ett läger i de irakiska bergen, i slutet av 1980-talet. Foto: Amineh Kakabaveh

Tidigare i maj sa Turkiets ambassadör i Sverige att de vill se Kakabaveh utvisad, ett uttalande de sedan tog tillbaka. Kakabaveh själv tror inte att det har med hennes bakgrund som soldat i den kurdiska peshmerga-gerillan att göra, utan hennes politiska aktivism och att hon är kurd.

Kakabaveh är kritisk mot signalerna om att Sverige kan komma att slopa sitt tidigare nej till vapenexport till Turkiet, och säger att hon för första gången skäms för Sverige.

-Pettersson är frågande till varför vi ha en ledamot i Sveriges Riksdag som arbetar för kurdernas sak. Jag trodde att riksdagsledamöter i Sverige skulle arbeta för Sverige och svenskarnas bäst.

Naurligtvis ska Sverige inte krypa för Erdogan, vill han blockera Sveriges Nato-ansökan får an göra det. Sverige ska inte förhandla med Erdogan, vill Turkiet ha några som de påstår är terrorister utlämnade får de ansöka om det i svensk eller internationell domstol. Vill Turkiet köpa svenska vapen får de ansöka om det, men jag tror inte Sverige har några vapen som inte går att köpa någon annanstans.

Sveriges regering ska naturligtvis inte under några omständigheter göra något, vad det än är, för att den turkiske presidenten eller den iransk-kurdisk riksdagsledamoten kräver det. Vi ska förhandla med Nato för Sveriges bästa.

Att regeringen hamnat i denna situation med Kakabaveh är inte otur, det är inkompetens och för att Magdalena Andersson köpte kurdens röst för 1500 miljoner krono.

C, V, MP, S och partilösa Amineh Kakabaveh röstade igenom Andersson. Den före detta vänsterpartisten och numera den politiska vildes Amineh Kakabavehs krav för att stötta Magdalena Andersson som ny statsminister var att regeringen lovade att stödja hennes kurdiska kompisar i YPG,  som är den beväpnade grenen av Demokratiska unionspartiet (PYD) i Rojava.

Inför omröstningen publicerade Socialdemokraterna överenskommelsen på sin sida och Amineh Kakabaveh, som själv aktivt deltagit i militära strider för kurderna och kommunismen, stod i Riksdagens plenisal och berättade om vad Socialdemokraterna lovat henne. 

Nu kom priset för Amineh Kakabaveh röst. Regeringen skänker bort en stor summa pengar av landets skattebetalare till PYD/YPG, med förevändningen att de ska gå till kriget i Syrien.

Enligt en nyhet på Middle East Monitor.com om att Socialdemokraterna köpte Kakabaveh röst för 376 miljoner dollar fram till 2023. Hittills har Sverige gett 210 miljoner dollar och detta höjs nu till 376 miljoner dollar. Så Amineh Kakabaveh röst kostade alltså 166 miljoner dollar, vilket blev höjningen av anslaget den 24 november. 166 miljoner dollar motsvarar 1.500 miljoner kronor vilket är en betydande summa för en röst.

Varför kurderna redan fått 210 miljoner dollar (1898 miljoner kronor) vet jag inte men jag tycker det är bättre att kurderna är i Kurdistan och slåss för sin framtid än att dom är här och kurderna är bättre än IS. Håller du inte med Özz Nujen?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Iran-kurden Kakabaveh kräver att Sverige drar tillbaka Nato-ansökan


 1. ass, svårt att inta ställning i NATO beslutet, ha halva inne (i EU)
  ger ingen riktig tillfredställelse…tyckte idialsamhället då under 40-
  talet va de bästa, de som numer bara ett fåtal idag kan se tebaka
  på och jämföra med idag…sannolikt bara för det fanns inget att
  välja på, då gällde pga Sveriges neutralitet med hela omvärlden
  …på den tiden rådde vi oss själva i viss mån, utan knorr från de
  besservajsers som de kryllar av denna dag som bestå till stor
  del av olika grupper med 100-tals olika åsikter, kanske tiotusen-
  tals smågrupper som försöker överrösta varann va som är rätt
  och fel…fanns då StockholmsTidningen(S) DN (Folkpartiet)
  Svenska Dagbladet (högern) och Dagen samt Norrskensflam-
  man där samtliga briljerade ikapp med egna åskådningar
  …en Neger el Blatte av de få som fanns hade ingen talan, de
  va härliga tider som då rådde på vår alldeles egena plätt på
  jorden…som sagt, va skysta tider för en liten snorhyvel !

 2. Pengarna till irankurdens kompisar ska inte tas från skattebetalarna utan från sossarnas partikassa.
  Den här affären borde polisanmälas. Kassören får inte utan lov använda pengarna ur föreningskassan utan att styrelsens medgivande.
  Nu pratar vi väl om förskingring vilket är ett allvarligt brott, med tanke på den hisnande stora summan

  • Socialdemokraternas partikassa kommer till största delen från skattebetalarna, direkt och indirekt genom statligt och kommunalt partistöd, spelverksamhet, LO och andra S-organisationer osv. Bara till en ytterst liten del från medlemsavgifter.

   • Jovisst men när de betalat bidraget, så får de inte mer pengar än tidigare beslut från skattebetalarna. Räcker det inte så kan de väl ta från pengarna de får från lotterförsäljningen.
    S är ju goda för flera miljarder inräknat bundet kapital

 3. Dra gärna tillbaka NATO ansökan, men utvisa först Kakabaki tillsammans med minst 2 millioner andra utländska parasiter, till Turkiet!
  Sverige har egna inhemska parasiter och behöver inte alls importera utländska dito!

  17
 4. Kurderna har bekämpat IS och för en kurdisk stat, det är väl bra att stödja.
  Ett starkt IS vore även ett hot mot oss.
  De allra flesta i Sverige har det bra, dock en minoritet pensionärer som inte jobbat har det knapert, skall deras pension höjas så borde de andra pensionärermas pension höjas eller skall de som jobbat och tjänat pengar inte ha nått för det.

  3
  6
 5. Tycker alla kurder ska ta sin nationalism och åka hem och skaffa sig ett eget jävla land istället för att sitta och tjura i Sverige.

  Kommer ihåg för en tio, femton år sedan när jag pratade med några kurder här i Sverige och de tyckte att det var jättefint i Kurdistan varpå jag påpekade; jaha, och varför åker ni inte dit och skaffar ert egna land?
  Varpå det snabbt blev dålig stämning vid bordet.

  31
  1
 6. Kurderna är som våra samer. De vill bara ha mer ju mer man ger dem. Kurder är inte kloka utan hela “kurdistan” borde asfalteras och ett IKEA borde byggas där för att markera att de endast har ap-DNA i ådrorna.

  26
  4
 7. Sweden is a mess. Massinvandringen av folk från tredje världen har skapat en mäktig femtekolonn bestående av dessa och vänstern.

  31
  1
 8. Terroristen börjar darra i knäna….
  Ut med avskummet,tillbaka till Turkarna !
  F.ö. vilken/a stater mer på klotet importerar terrorister,för att besätta platser i sin Riksdag ?

  31
  1
 9. Med tanke på att hon uppbär ett vansinnigt högt arvode för att representera sig själv, så tycker jag att hon ska hålla käften. Hon har ingen som helst talan gällande Sveriges medlemskap i NATO, eller något annat heller för den delen. Personligen, så tycker jag att hon kan ta med sig Özz och flytta hem igen, här fyller ingen av dom någon som helst funktion

  43
  1
  • Förr fick inte kommunisterna delta när riksdagen diskuterade utrikespolitiken, så borde det vara i fortsättningen också.

   18
 10. Det finns så mycket annat som vi inte bett om men som vi fått på halsen ändå, som vi kunde lämna tillbaka, så vitt jag vet har inte Kakabaveh med att göra
  vad vi går in i för organisationer, att sitta som vilde i riksdagen kan hon bara
  utnyttja för att hjälpa maktfullkomliga sossar kvar vid makten!

  31
  1
 11. Inte förvånande. Hon förenas i och med detta med en ledarskribent på SvD som tycker likadant

  27
  1
  • Hur kan det vara lagligt att S använder pengar ur statskassan för att köpa röster till dig själva?

   22
   • Jag trodde inte att en regering har det handlingsutrymmet. Ett solklart fall för en åklagare. Ansvarig är väl Damberg.

Kommentera