Sverige är på väg att bli en före detta demokrati

INRIKES. Farhågorna för den svenska demokratin har besannats. Tidöavtalet är totalitärt. Att påpeka detta är inte galenskap, skriver Henrik Arnstad, på Expressen.

Tidöavtalet nöjer sig inte med att vara auktoritärt utan går ännu längre angående antidemokrati. Det är totalitärt. Det betyder att avtalet inte bara vill inkräkta på våra demokratiska rättigheter och friheter – det vill även kontrollera våra tankar.

Enligt Tidöavtalets anhängare får inte den nya politiken diskuteras, debatteras eller kritiseras, skriver Arnstad bland annat.

-Pettersson säger att Henrik Arnstad har problem, stora problem. Jag har varit politiskt medveten sedan slutet på 1960-talet och inte varit med om att någon regering debatterats och kritiseras så mycket och så grundligt så tidigt efter ett val som den nuvarande.

Du som har synpunkter på vårt statsstyre är psykiskt sjuk, skriver Henrik Arnstad som kallar sig historiker och vetenskapsjournalist. Jag tror att Henrik kommer sanningen nära där…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Sverige är på väg att bli en före detta demokrati

 1. En lärare i historia analyserar Henrik Arnstad, och kommer fram till att Arnstad är unik på det sättet att han saknar alltifrån utbildning till förståelse, ödmjukhet och analytisk förmåga, och undrar vad det kan bero på att både etablissemang och massmedia använder just honom som vetenskaplig auktoritet? Det finns ingen annan förklaring, menar historieläraren, än att man släpper fram vilken okvalificerad och uppenbart obildad stolle som helst, likt Henrik Arnstad som säger det man vill höra, att invandringskritik är synonymt med Hitler och Mussolini, och att styre med SD innebär alltifrån koncentrationsläger till etnisk rensning. Något annan förklaring finns faktiskt inte, skriver läraren i sin krönika ”Henrik Arnstad och historielösheten”, och vill upplysa, citat: ”alla ärade läsare om att detta är en text som består av ganska mycket ironi och sarkasm, då det är en tämligen lustig filur som jag försöker analysera här…”:
  http://usapol.blogspot.com/2017/09/henrik-arnstad-och-historielosheten.html

 2. Denna knasboll var inför valet inbjuden som föreläsare om demokrati i mina barns skola. Som tur var blev han ifrågasatt av elever som var pålästa men många litar på dem som kommer och pratar.

 3. För vänstern är en valförlust ett hot mot demokratin. Eller rent av att man ser den förlorade makten som en avskaffad demokrati…
  Just nu befarar vänstern att den obegränsade invandringen är hotad, något de också ser som ett hot mot demokratin.

 4. Att Tidöavtalet är demokratiskt anser jag bevisat i och med att herr Arnstad gnäller om det.

  28
  1
 5. Så låter det på alltför många håll från den sparkade regeringen och dess stödpartier. En kampanj av nedsättande kommentarer om nuvarande regering från förra regeringen fortsätter riva sönder ett sargat land. Sverige behöver en grundlig förändring även ned till myndighetschefer, som riskerar obstruera regeringens förändringar. Länkar till en politisk röst med formuleringar i klartext. Högerblocket och Sverige skulle kanske behöva några fler politiker, som Markus Allard.

  21
  1
 6. Jaha är det så viktigt att skriva om honom så ofta. Nu gäller det att stötta bra förslag från regeringen, inte gnälla på enskilda som man knappt hört talas om.

  7
  12
  • Konstigt att man fortfarande kan Berga press stöd?det är verkligen hög tid att ställa högre krav på jornalistiken?

   17
   1
 7. ”är inte galenskap”?? Har den mannen skrivit eller uttalat något som inte går att klassas
  som Galenskap? Hans stirrande blick säger något!

  Sen att Expressen ger utrymme till den mannen säger också en del!

  64
  2
 8. ”Projektion, en term som används inom psykologin för att beskriva en försvarsmekanism som en person begagnar sig av då den inte vill eller kan kännas vid sina egna svagheter tillskriver andra personer eller sin omgivning dessa egenskaper för att försvara sin självbild.”
  Wikipedia

  40
  2
 9. Pettersson har ofta goa idiotiska händelser, som dagens Dagens.
  När Henrik Arnstad får synas i media och här på bloggen är det inte dagens utan året idioti. När idiots upprepas år ut och år in måste det komma från en idiot.

  – Sverige har som bekant eftersatt mentalsjukvård. Det kommer säkert bli bättre enligt Tidöavtalet och därför förstår jag HA’s oro. Han är rädd att bli inspärrad.

  52
  2
 10. Vi kan tacka Vet Bästerberg och ”psykädelreformen” för att lallande idioter kommer till tals.

  50
  2
   • Herr Arnstad lider uppenbarligen av en svårbotad fobi.Han ser nazism och högerextremism överallt.Undrar om han kollar under sängen och i garderoberna innan han går och lägger sig.Det kan gömma sig en liten nazist där.Bäst att kolla noga….

    28
    1
 11. Ja denna Henrik Arnstad, att Sverige kunde vara mer demokratiskt kan man tycka men att Tidöavtalet skulle inskränka demokratin håller jag inte med om, mycket är bra i Tidöavtalet, ex visitationszoner, möjligen anser Arnstad att det är demokratiskt med den slapphet som kännetecknar kriminalpolitiken under den Socialdemokratiska regeringen. Däremot så tycker jag att ska vi rikta kritik mot statsråden och riksdagens ledamöter vad gäller löner och förmåner.
  Dessa är generöst tilltagna och ska omgående sänkas.

  52
  2
 12. Slösar du pengar på Ex pressen är du endera bidragstagare eller dum. .
  Tror du på vad Henrik A. fabulerar så är du båda av det ovan skrivna.

  51
  2
  • Han bevisar ju bara hur mycket vi behöver ett nytt styre. Han plus alla andra PK-idioter som försvarar dom gängkriminella mot ordningsmakten blir ju medskyldiga till allt det elände som drogerna orsakar.

   13
   1
 13. Arnstad är en viktig motvikt till det normala.
  Ett klarare fall av röd förvrängd syn på verkligheten kan inte ses .
  Och vad värre är att Stefan Löfven trodde på knäppgöken .
  Huruvida det visar på Stefans intellektuella kapacitet eller på sossarnas tänkare ska jag låta vara osagt . Men otäckt är det .
  Men sådana som han behövs så håll honom aktuell till nästa val .
  Så alla som ska välja har en möjlighet att se var det kan ta vägen om man är beroende av uppmärksamhet och bidragspengar.
  Sådana som han är värre än Trumph för Demokratin .

  48
  5
 14. Arnstad kallar sig för ”historiker” men är väl i själva verket en tvättäkta ”stolle” !

  76
  2

Kommentera