Journalister och kommunister

JOURNALISTIK. Massmediernas roll i samhället och allmänhetens förtroende för dessa medier kräver korrekt och allsidig nyhetsförmedling står det i journalisternas egna publicitetsregler. Helena Giertta, chefredaktör på branschtidningen Journalisten skriver i en ledartext att SD hotar demokratin och att klimatet för den fria journalistiken aldrig varit så kallt.

-Pettersson noterar att tidningen Journalisten följer upp med en annons om ett författarstipendium till ”Leninland”. Jag tror inte det är någon tillfällighet att Lenins arvtagare annonserar efter likasinnade i tidningen Journalisten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Journalister och kommunister

 1. Tidningar får väl skriva vad de vill, liksom att vi köper vilka tidningar vi vill.
  Gillar man inte det så kan man studera hur kineserna gör och sen härma.

 2. Så den s k ”demokratin”, som är hotad, inkluderar detta ”leninland”???

  Då är det ju SUPERVIKTIGT, att hota, bekämpa och förgöra denna s k vänster”demokrati”, för att främja den RIKTIGA DEMOKRATIN, där vi alla är helt fria till kropp och själ, utan det vänstertotalitära liberaldemokratiförtryck som förhärskande diktatoriskt styr över oss!!!

  Där Twitter under Musk, en bit på vägen, bort från PK-medias omhuldade stalinlenin”demokrati”!!!

  HOTA DEN MERA, OCH ÄNNU MERA!!! DETTA ÄR LIVSVIKTIGT, FÖR DETTA ÄR NAZIMAKTEN, SOM BEGRÄNSAR OCH KVÄVER VÅR -RIKTIGA DEMOKRATI-, OCH MÄNSKLIGA FRIHET!!!

  • Och, jag visste inte att s k ”fri” journalistik, var det som främst förekom i gamla Sovjetunionen!!!???

   Men det är ju tydligt att så är fallet för den etablerade journalistkåren i vårt arma land, att denna är en högtsående förebild för dessa enhörningar!

   Och liksom de gamla ledarna i Kreml, tyckte det började blåsa kallt under Glastnost, tycker dessa enögda, självgoda, självförhärligande skrivmänniskor, att det likaledes gör så här här I väst, nu när det blivit öppnare, friare, mer demokratiskt och mer mångfacetterat medialiv, och de inte längre har ett enväldigt, diktatoriskt Pravda-monopol, som under den gamla ”goda” statsenkelriktade goebbles-perioden, när alla gick räta 1:a-maj-led efter den totalitära mediamaktens pipa!

   Jag kan förstå det! Men det är andra tider nu! Tack och lov för det! Det är bara att acceptera, och gilla läget!

   MEDIAMUREN HAR ÄNTLIGEN FALLIT I BERLIN!!!

 3. Jag har många gånger frågat Kommunister om, vad namnet på det landet är där
  kommunism styr och att det råder välstånd??? Något svar får jag aldrig, så förmodligen
  finns det inte något kommunistland där folket har det bra? Kanske heter landet Utopia?

  12
 4. Vaddå hot mot demokrati? Dessa svamlade vänster folk. Läste bara översta raderna, klarar inte mer. Men där skrev hon mobbare. Vilka är det som mobbar? Nä! Vänstern, eller vänster folket bör nog fundera lite på det där om demokrati. Gillar inte de där.

  24
 5. Synd att Proletären inte kan ta emot alla kommunistiska journalister. Fast svensk media är ju mer o mer likt gamla Pravda.

  28
  1
 6. Värt att notera är att den länkade texten har noll kommentarer. Om det är för att inga journalister som läser sin branschtidning bryr sig om att kommentera/debattera (de använder väl FB och twitter istället?) eller om det beror på Journalistens moderering får stå osagt.
  Finner det en smula märkligt att just kåren av professionella propagandister (alla partifärger) inte begriper vad yttrande-, åsikts-, och tankefrihet faktiskt betyder.
  Att hålla de principerna högt betyder att personer som Federley får göra propaganda för sina i mitt tycke vidriga åsikter (det var han som när han blev ledare för CUF fick CUF att arbeta för legalisering av pedofili via avskaffande av ”byxmyndighet” till förmån för ”samtyckesavtal” mellan vuxen och barn, något CUF-kongressen beslutade att driva gentemot moderpartiet häromåret).
  Hur äckligt jag än finner det, och hur mycket jag än anser att pedofiler ska skjutas efter första våldtäkten, så har Federley rätt att framföra sin åsikt (plus: utan yttrandefrihet, hur ska man veta vem som hyser åsikten?).
  Detta begriper vare sig journalister eller Journalisten, utan tror istället att det finns objektivt goda och rätta åsikter (vilket det endast kan göra med ett religiöst perspektiv på frågan, men reda ut det blir en hel uppsats).

  15
 7. Nu är Journalisten inte vilken tidning son helst. Det är Svenska Journalistförbundets tidning vilket gör det hela mycket värre. Svenska Journalistförbundet är ett TCO-förbund dessutom vilket borde hålla det långt borta från vänsterdiket.

  28
  1
 8. Socialister förnekar sig aldrig. Men det är intressant att tidningen gör reklam för en ideologi som dödat 265 miljoner människor men inte räddat en enda själ.

  40
  2
 9. Kul detalj är att typsnittet på ”Leninland” är samma som Liberalernas logga.
  Ni vet den där L:et ser ut som..

  28
  2
 10. Ja det ju givetvis oroande för denna kärring att att väljarna har sett igenom dom falska medier och journalister som sossarna byggt upp åt oss, och att väljarna börjat tänka själva, det måste va jobbigt för en kommunist!

  Är hon bosatt i Leninland med ?

  31
  1
 11. Ett av vänsterns största vapen är språket och det används flitigt. Här är det ordet ”demokrati” som de har laddat bössan med, ett ord som i icke-vänsterkringar betyder ”folkets styre” men av de har ändrats till ”icke-vänsters styre”. Det är inte bara svensk vänster som gör sådant, det sker överallt och fenomenet har ett namn: Newspeak. Namnet kommer från Orwell’s 1984 som var en varning mot Sovjet-stil vänster och är på så sätt aktuellt i kontexten.

  26
  1
 12. Att folket i fria val röstat fram ett parti som inte journalisterna accepterar. Trots att de parasiterar på samma folk genom presstöd . Behövs det sägas tydligare!
  Lenin och kommunism är hundra år av misslyckande. Med en dåres envishet säger de men nästa gång får det bra. Venezuela, ett rikt land där de flyr. Kolla Maduros släkt, de styr droghandeln. Det finns dokumenterat, ord och inga visor.

  34
  1
 13. Kommunister har väl aldrig accepterat fria val och demokrati, dagens kommunister inom media och dess s.k journalister accepterar inte heller detta utan ser Sovjet, DDR, Kuba med flera som sina sina favoritländer och framtida mål för vårt land.

  36
  1
 14. Ja det är hög tid att ompröva press stödet ! Och distribution stödet borde vara borta sen valet

  37
  1
 15. På vilket sätt skulle SD hota demokratin och den ”fria” journalistiken? För det första har vi ingen demokrati, och för det andra så så har vi bara regimmedia som lever på presstöd vilket knappast har något med fri journalistik att göra.

  56
  1
 16. Lenin var ju en hygglig prick, sparkade igång ett inbördeskrig som ledde till 2,5-3 miljoner döda och lade grunden till en förtryckarregim av sällan skådat slag som sedan dödade 10-tals miljoner människor de nästkommande 80 åren. Men det klart, det är säkert bara en konspirationsteori enligt diktaturkramarna med stjärten till vänster.

  52
  1
 17. Nyhetsmedia har programmerat svenskarna till att acceptera sin egen undergång! Millimeter för millimeter förändrar de vad vi accepterar, tänker och hur vi värderar.
  Medias makthavare hånler långt upp till örsnibben.

  49
  1

Kommentera