Ryssland kan inte stoppa Ukrainas partisaner

UKRAINA. Ukrainska partisanattacker tvingar Ryssland att avleda styrkor från fronten – vilket minskar ryssarnas förmåga att stå emot den ukrainska arméns motoffensiv. Det skriver den amerikanska tankesmedjan Institute for the Study of War, ISW, i en ny rapport.

Klicka här för att se ISW:s interaktiva karta över verifierade ukrainska partisansattacker. ISW kommer att uppdatera denna karta när de bekräftar fler attacker.

Effektiva ukrainska partisansattacker tvingar Kreml att avleda resurser från frontlinjeoperationerna för att hjälpa till att säkra bakre områden, vilket försämrar Rysslands förmåga att försvara sig mot pågående ukrainska motoffensiver, än mindre genomföra sina egna offensiva operationer.

Dålig rysk operativ säkerhet har möjliggjort ukrainska partisansattacker. Rysslands ökande brist på arbetskraft försämrar sannolikt de ryska styrkornas förmåga att effektivt säkra ryska bakre områden mot partisangrepp och samtidigt försvara sig mot ukrainska motoffensiver. Kreml har fortfarande inte effektivt motverkat Ukrainas organiserade partisanrörelse och kommer sannolikt inte att ha kapaciteten att göra det.

Ryska ockupationsstyrkor har hittills misslyckats med att neutralisera Ukrainas organiserade partisanrörelse och kommer sannolikt inte att ha förmågan att göra det. Ukrainska partisaner började rikta in sig på pro-ryska ukrainska kollaboratörer och rysk personal mindre än en vecka efter Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina den 24 februari. Ukrainska partisaner har genomfört dussintals bekräftade attacker över det ockuperade Ukraina och har mördat minst 11 ryska ockupationstjänstemän och framstående medarbetare till den 1 november.

Läs mer på ISW…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Ryssland kan inte stoppa Ukrainas partisaner

 1. Nä det finns inga partisaner det är ukrianska kommandosoldater och dom har order att befria Ryssland och Ukraina från Putin!! Och det även om dom måste hämta honom i Moskva där han troligen gömmer sig i sitt hemliga gift skåp . Sen om han är död eller levande är en annan fråga

 2. Först ska Putin likvideras, sedan ska Kreml jämnas med marken. Fascisterna som olagligen befinner sig i Ukraina kan tillåtas en ordnad utmarsch. De som inte lämnar frivilligt må stå sitt kast. Slava Ukraina 🇺🇦
  Ps Putin är västvärldens mest legitima mål för närvarande. Snart så……

  28
  14
 3. Det handlar inte enbart om en konflikt mellan Ryssland och Ukraina.
  Nato flyttar fram sina positioner mot Ryssland hela tiden så det bådar inte gott för en fredlig lösning i konflikten.
  Ett hotat Ryssland med CSTO bakom sig kommer att leda till ett världskrig om inte Nato backar.
  Det är fakta som vi bör förhålla oss till.
  Är Svenskarna beredda att dö för att USA och Storbritannien ska få behålla sin ställning i världsordningen?
  En fortsättning på ”Operation Unthinkable” från andra världskriget.

  15
  34
  • Gamling!
   Trodde inte att någon, vid sina sinnens fulla bruk, kunde hävda något så djävla dumt.
   Tror fortfarande inte, att någon är vid sina sinnens fulla bruk, som hävdar något så djävla dumt!

   32
   14
  • Om Ryssarna hade gett fan i att angripa Ukraina så hade vare sig Finland eller Sverige sökt medlemskap i Nato. Alltså är det självförvållat av Ryssarna att Nato krupit närmre
   Ryssland. Övriga Europa hade inte rustat upp i den omfattning som sker nu!

   Rysslands eventuella användande av deras påstådda höghastighetsvapen, som ingen ens vet om dom har , ska nog gå in och titta på hur Moskva och Leningrad ser ut på
   bild idag, vid eneventuell attack från Ryssen kommer dessa båda städer att se annorlunda ut!”

  • Civilpersoner är inga legitima mål enligt folkrätten. Detta är mord. Om någon partisan grips utan folkrättslig combatant-markering blir de sannolikt avrättade direkt, vilket är folkrättsligt korrekt.

   14
   29
   • Kollaboratörer, quislingar, femtekolonnare och förrädare räknas inte som civilpersoner utan är legitima mål.
    Motståndsmän räknas som legitima kombattanter och är skyddade av Genèvekonventionen om de bär sina vapen öppet före, under och efter attacken. Inte för att Puttes terrorister bryr sig om Genèvekonventionen.

    19
    4

Kommentera