Fem miljarder mer till rättsväsendet

RÄTTSVÄSENDE. Regeringen föreslår ökade anslag till rättsväsendet på nästan fem miljarder kronor i den kommande budgetpropositionen, enligt ett pressmeddelande. Pengarna ska satsas på olika åtgärder under de kommande tre åren, varav 1,4 miljarder 2023. På en pressträff säger justitieminister Gunnar Strömmer (M) att regeringen nu genomför ”den största offensiven mot organiserad brottslighet i svensk politisk historia”.

Justitieminister Gunnar Strömmer Bild: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Brottsligheten är systemhotande. Till exempel breder tystnadskultur ut sig som gör att människor inte vågar prata med polis och åklagare.

Enligt regeringen ska bland annat polistätheten öka med målet att Sverige ska nå genomsnittet i EU. Utöver det ska flera andra myndigheter, bland annat Säpo, Ekobrottsmyndigheten och Åklagarmyndigheten, få ökade resurser.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Fem miljarder mer till rättsväsendet

 1. Bättre att göra offentlig upphandling av advokat tjänster och sätta taket på 500kr i timmen. Nu verkar det inte finnas något tak alls. Vansinnigt att de som bidrar minst till samhället ska kosta mest. Speciellt när merparten inte är svenskar.

  8
  1
 2. Vad som först måste göras är att byta ut styret i samtliga Svenska myndigheter till mer förändringsbenägna sverigevänliga grupper.

  14
 3. Bara pytsa ut en massa pengar kan ju vilken 5-åring som helst. Men hur lyder taktiken mot buset ? Var är planen – Sickan …? Finns inte huv´et med så spelar nog spenderandet mindre roll.

  15
 4. Ja att sända signaler genom utvisning av kriminella är nog en av dom bästa
  åtgärder man kan göra, att låta brottslingar förstå vad som kan inträffa ifall
  man fortsätter att jävlas med samhället borde sänts ut av den förra regeringen
  för länge sedan.
  Men även vistelse i fängelser i dom gamla östländerna kan va avskräckande,
  det är skillnad att vistas där än ren hotellvistrlse i Sverige!

  18
  1
  • Räcker inte med de kriminella hela släkten måste ut ur landet, det skulle förmodligen ge press från den hederliga delen av familjen att ”kräken” sköta sig, är hela familjen / släkten kriminell så är vi av med dessa samtidigt. Om utvisningen med våld blir nödvändigt så skall den verkställas oavsett !

   12
   1
 5. Vore jag polis skulle jag använda verkanseld till höger och vänster. Jag skulle arbeta med en kollega som var med på noterna. Vi skulle fabricera händelseförlopp för att kunna skjuta skarpt i utanförskapsområdena. Skjuter man 20-30 babbar i månaden skulle babbarna häpna.

  22
  1
 6. Polisen klarar upp allt färre brott (24000 färre än för 10 år sedan), rättsväsendet har misslyckats med att rättsförfölja brottslingar och för det får man en belöning på 5 miljarder, pengar som kommer användas uteslutande till ännu mer administration.

  Ställ krav på ledningen och om de inte uppnås, sparka! Jag trodde vi faktiskt skulle få en ny regering, men sossepolitiken fortsätter.

  14
 7. VARFÖR ”KASTA” BORT 5 MILJARDER?

  Följande åtgärder kostar betydligt mindre

  – se över den svenska lagstiftningen i grunden

  – inga fler svenska medborgarskap utan att man kan visa på vandelfri levnad i Sverige under minst 10 år samt kunskaper i svenska och hur det svenska samhället fungerar

  – återkallande av svenska medborgarskap och samtidigt omedelbar utvisning om personen och familjen INTE följer den svenska lagstiftningen

  – totalstopp på all form av migration (specialistkunskap inom forskning och vetenskap undantas)

  – omedelbar utvisning av kriminella och deras familjer

  – hedersrelaterat våld minst 10 års fängelse

  – stäng allah moskeer som INTE visar på ett stöd för demokrati och jämställdhet

  – byt ut åklagare och domare som hyllar aktivism och ”godhet”

  – stärk polisen

  – stäng Migrationsverket och ändra till Återvandrarverket

  Lägg till det ni själva saknar och vi kommer att få ett tryggt Sverige till en kostnad som med råge understiger 5 miljarder.

  Det måste bli slut på ”saft o bulle” mentaliteten inom rättsväsendet

  LÅT SVERIGE BLI SVENSKT IGEN!

  26
  1

Kommentera