Ryssland oroar – vi möter en brutalare tid

POLITIK. Rysslands aggressioner mot Ukraina är den ”absolut största oron just nu”. Det säger statsminister Ulf Kristersson (M) i en längre intervju med Expressen som berör bland annat försvaret och Sveriges Natoansökan.

Kristersson var i fredags på besök i Finland, ett land som han menar har en annan inställning i försvarspolitiken, och träffade sin motsvarighet Sanna Marin och presidenten Sauli Niinistö.

Sverige möter just nu en ”mycket brutalare tid” vilket kommer märkas genom en mer ”realpolitisk syn” när det gäller till exempel utrikespolitiken, säger statsministern.

Vi står för svenska värderingar, ja, men vi står upp för svenska intressen också.

-Pettersson säger att i morgon har Kristersson varit statsminister i 14 dagar. Det är ingen panik men snart måste det nya gänget börja leverera…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Ryssland oroar – vi möter en brutalare tid

 1. Det totalitära vansinnet i Ryssland måste elimineras för mänsligheten bästa och för en fredlig och trygg framtid.

  39
  19
  • Precis 👍 Och jag föreslår att Finland och Sverige tillsammans och redan i morgån förklarar kärnvapenkrig till Ryssland.

   Att vi går mot mycket brutalare tider – det är värd priset! Alternativet hade ju varit att dom onda ryssar hade snabbt störtad Zelenskis styre och ställt någon ryssvänlig marionetledare typ Janukovic till Ukrainas nu presidet. Och marionetpredidenttens första uppgift hade varit att stryka det nationella planet att gå med i NATO bort från deras grundlag. Ett sådant övertrap på Ukrainas suverenitet fick ju inte hända! Vi hade ju skyldighet att förhindra detta – eller hur. Annars hade Putin och hans smutsiga orcer utan toaletter och rinnande vatten tagit över hela världen!

   Och därför är det hel värd priset att ha 10 miljoner ukrainska flyktingar, kanske hundratusentals döda och en stor del av Ukraina stulen eller förstört.

   Och därför är det så viktigt att vi genast i morgån börjar ett kärnvapenkrig med Ryssland för “Det totalitära vansinnet i Ryssland måste elimineras för mänsligheten bästa och för en fredlig och trygg framtid.”

   Så, med tanken på det hemska alternativet…att vi går mot “mycket brutalare tider” det är som en dans på (S)rosor 🌹

   11
   35
 2. Ulf Kristersson är en krigs hök som säkrar sin egen pension.
  Han är inte ensam om att gå sina egna ärendet i makt position.
  Kan någon säga ett enda land som som Nato har försvarat?

  24
  39
  • Av förklarliga skäl så är det inget Nato land i Europa som har blivit anfallet.
   Precis så som det är tänkt.

   36
   11
  • Du kan se vad som händer på Irland. Där hotar den ryska ambassadören den irländska regeringen för att de skickar vapen till Ukraina. Varför hotar inte Ryssland de andra länderna i Europa som levererar vapen till Ukraina? Visst ja, de är med i Nato eller är lovade skydd från Nato.

   26
   9
  • Det kan kanske bero på att dom flesta Europeiska länder inte är eller varit i krig, och
   således inte har behövts försvaras? Men tro inte att det inte kommer att försvaras ifall
   en viss dåraktig politiker får för sig att använda kärnvapen. Ryssarna har ju till och med
   kartor som visar att ett sådant krig kan hållas på Svensk mark? Alltså i ett land
   som inte varit i krig på 300 år? Puttins dröm är att bli herre över hela världen, något som
   aldrig kommer att ske med mindre än att världen förstörs! Adolf Hitler hade även dessa
   drömmas!

   Känns det inte jobbigt att i alla lägen försvara dåren Putin, En herre som skulle levat för 75 år sen bland dom andra krigshetsarna. Övriga Europeer har gått vidare med att
   umgås med andra, men inte med att föra krig

   24
   12

Kommentera