Ukraina ska få mer avancerade vapen av Sverige

UKRAINA. Ukraina har bett väst om ytterligare vapenleveranser. Nu meddelar Sveriges nya försvarsminister Pål Jonson (M) att man är redo att bistå Ukraina. Det säger han i en intervju med Dagens Nyheter.

Archer. Foto: Försvarsmakten

Ministern utesluter inte heller att luftvärnssystemet Robot 70 kan sändas till Ukraina.

Vi kommer så snart det möjligt att återkomma i den här frågan. När Ryssland eskalerar sin krigföring är det viktigt att vi svarar och också ger tyngre och mer avancerade vapensystem till Ukraina, säger han till tidningen.

-Pettersson har sagt det förut. Jag hoppas vi kan skicka Archer artilleri, Robot 70 luftvärn och Stridsvagn 122 i skapligt antal av varje tillsammans med ammunition och utbildning. Givetvis av humanitära skäl och för att spara liv på sikt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Ukraina ska få mer avancerade vapen av Sverige

 1. Ja det är på tiden att Sverige förnyar vapen arsenalen. Då kan man satsa nytt och modernt . Och sån tur har en civilisation råkat ut för ettövergrepp av en skurk stat?
  Så vi kan sälja allt gammalt järnskrot dit en vin vin affär

 2. Det sena 1990-talets och tidiga 2000-talets politiker och tjänstemän var lika naiva som dito mellan världskrigen. Man slaskade militärmateriel och fastigheter för många miljarder. Ta Gotland som exempel. Där sålde man bort förläggningar för runt 75 miljoner. Nu bygger man nytt för över en miljard.

  Allt detta måste nu återskaffas till brutala kostnader. Man kan undra varför förra regeringen valde ett oprövat föråldrat luftvärnssystem från USA. Har det med dem militärindustriella komplexet som är starkt där?

  Samtidigt som man lagt ner stora delar av försvaret har inte svenska folket fått lägre skatt. Tvärtom började man importera orcher i stor skala som nu strider mot varandra på svenska gator. Nu när den nya regeringen börjar, på pappret, närma sig en hållbar migrationspolitik så gråter de vänsterblivna offentligt och hotar med att strunta i givna direktiv ivrigt påhejade av praktiskt taget varenda journalist. Till och med mycket stora företag har infekterats av agendasättande vänsterblivna. Ni vet vilka de är när ni ser deras reklam. Är den enligt den kulturmarxistiska doktrinen om samhället nedbrytande så är risken stor att det finns tjänstemän i ledningen som känner istället för tänker.

  Jag skiter i Ukraina. Jag skiter i Ryssland. Jag är däremot djupt orolig inför svenska folkets framtid. Det borde ni också vara.

  23
  1
   • Den ryska krigsmakten decimeras just nu i Ukraina så jag ser detta som en investering. Hotet minskas om björnen blir tandlös.

    6
    4

Kommentera