Lönesatsning på personal i Försvaret

FÖRSVARSMAKTEN. Väsentliga lönesatsningar görs nu för gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS) samt flygförare. Det står klart efter en överenskommelse mellan Försvarsmakten och fackliga parter. Satsningen inkluderar dessutom ekonomiska resurser för att möta det lönearbete för samtliga personalkategorier som genomförts på respektive organisationsenhet inom ramen för 2022 års lönerevision.

Bild: Jimmy Croona/Försvaret

Detta är en avsevärd satsning utöver det vanliga som Försvarsmakten nu genomför. Satsningen görs för att tydligt prioritera de personalgrupper som vi initialt behöver förstärka med anledning av det allvarliga omvärldsläget, det höga trycket på förbanden och den beredskap som ska upprätthållas, säger ställföreträdande personaldirektör Fredrik Ståhlberg.

Vi har dessutom avsatt ekonomi för att så långt som möjligt tillgodose de behov av lönemedel, bland annat för trebefälssystemet, som organisationsenheterna framfört, där arbetet med lönemålbilden fortsätter, säger Fredrik Ståhlberg.

Lönesatsningen är en del av den förstärkning inom personalområdet som överbefälhavaren aviserat i dagordern den 18 augusti. Konkret innebär åtgärden bland annat en lägstalön för GSS på 22 000 kronor inklusive resurser för en adekvat lönespridning. Även arbetet enligt flygvapenchefens inriktning för flygförarlöner ingår.

Jag vill också lyfta fram den goda förhandlingsandan som varit mellan arbetsgivaren och samtliga fackliga parter, säger Fredrik Ståhlberg.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Lönesatsning på personal i Försvaret

  1. Nä militärt i yrkesgrupper ska bara ha detalt för dom fiender dom expediter ? Och lönen delas ut efter dom fientliga verksamheten upphört och och dom stupade behöver ju inga pengar..
    Det är igentligen självklart hur skulle det se ut om staten betalar lön till kriminella gäng som förutom bekämpar varandra och en del förbipaserand!!?
    Sverige måste få iväg dessa galningar till närmast krigförande nation gärna då vänligt inställd

Kommentera