Kompletterande brottsplatsundersökning vid Nord Stream

NORD STREAM. Åklagaren har i dag beslutat om en kompletterande brottsplatsundersökning vid Nord Stream. Förundersökningen rör misstänkt grovt sabotage mot gasledningarna i Östersjön.

Nord Stream 2 och mycket annat var ett misstag.

Förundersökningsledaren, kammaråklagare Mats Ljungqvist, har tillsammans med Säkerhetspolisen begärt hjälp av Försvarsmakten att genomföra nya undersökningar i Östersjön, inom den svenska ekonomiska zonen, där det misstänks att ett grovt sabotage har genomförts mot gasledningar som tillhör Nord Stream.

Jag har beslutat att tillsammans med Säkerhetspolisen genomföra ett antal kompletterande undersökningar på brottsplatsen. Försvarsmakten har efter förfrågan beslutat att biträda förundersökningen. Försvarsmakten har de resurser och den expertis som behövs för att kunna undersöka brottsplatsen på det sätt som vi önskar. Jag vill understryka att samtliga inblandade myndigheter har ett väl fungerande samarbete och vi arbetar intensivt med gemensamma krafter i den pågående förundersökningen, säger Mats Ljungqvist.

Vi samarbetar också med myndigheter i andra länder och även det samarbetet fungerar utmärkt, säger han vidare.

Jag har full förståelse för det stora intresset för den pågående förundersökningen. Men det är viktigt både för förundersökningen och för de olika samarbeten vi har att vi nu får arbeta i lugn och ro, avslutar kammaråklagare Mats Ljungqvist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Kompletterande brottsplatsundersökning vid Nord Stream

  • Precis…. MEN man kan ju sanktionera det som inte dynamit hjälper på…. varför skulle Europa köpa Rysk gas och Rysk olja… Ryssland har fullt upp med att leverera till Kina et.al. och de behöver mycket fossilt… och bra då att EU inte späder på utsläppen…. åkarbrasor fungerade förr ibland ihop med varma kläder…… Tyskland gnäller…. har Tyskland sanktionerat rysk gas? Om ja gnäll inte och ännu värre sätt priset… naivt…..

   1
   12
 1. Blir väl som Estonia, rören har slagit i botten och skadats så hål har uppstått, var nog bara trycksatta med luft istället för gas?
  Calle med bilden och skon förklarar hur vi/vem ska göra?

  20
  1
   • Vet inte riktig vem man kommer att utse till vinnare gas sprängningen?? Ja ser att det finns fyra kandidater att satsa på??

    1 Putin förbannad såg stålarna försvinna och förlora ett krig.
    2 ukrana dom som har mest att vinna men dåliga resurser i Östersjön svårt att ta sig hit och dit
    3usa jänkara svårt att förlora kontrollen om energi marknaden vill ha betalat i dollar även i morgon
    4 Ola har en del gas i Nordsjön som man vill sälja särskilt efter som man byggt en egen ledningen man är ju inte med i EU jätte vinst

    Av dessa fyra kan man få en odds beräkning var är risken störst att man kan dtredubbla pengarna..
    Vem tar vaden??

    9
    1

Kommentera