Dubbelt elprisstöd

ENERGIPOLITIK & SLÖSERI. I vintras fick många av oss ett elprisstöd på upp till 2000 kronor per månad, för december 2021 och januari/februari 2022. Totalt max 6.000 kronor. Det var nog många som var tacksamma för dom pengarna, speciellt i Norrland där elpriserna inte varit högre än normalt, men även Pettersson som blev orolig över prisutvecklingen och beställde fast pris i oktober 2021, alltså innan Putin dragit igång sitt terrorkrig mot Ukraina oooch elpriserna var relativt låga.

Steget efter skatter

Nu är ett nytt stöd på gång. Det föreslås gälla retroaktivt från 1 oktober 2021 till 30 september 2022. Det innebär att Pettersson och den oäkta hustrun med flera får stöd en gång till för december, januari och februari vintern som varit. Det är tacksamt men känns som onödigt slöseri då vi har skapligt lågt elpris och en ekonomi som klarar normala elräkningar.

-Pettersson säger att energipolitiken är sjuk…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Dubbelt elprisstöd

 1. En sak vet man med säkerhet är att även den nya regeringen inte är införstådda i verkligheten för 2å kallade vanliga människor.

  8
  1
 2. Byråkraterna i Bryssel säger att vattenkraften inte är en hållbar energikälla. Huvuddelen av vattenkraftverken ska läggas ner, särskilt de små.

  Då är det upplyftande att läsa ett reportage i den lilla pigga bloggtidningen Sydnärkenytt.se som handlar om ett litet gammalt vattenkraftverk i Skyllberg som har anor sedan 1931. VD på Skyllbergs bruk Gustaf Svensson säger att han aldrig gjort en mer vältajmad investering.

  Det lilla kraftverket är nyrenoverat. Länsstyrelsen vill inte vara sämre än Bryssel och vill att anläggningen avvecklas. Samtidigt kräver en annan avdelning i länsstyrelsen att Skyllbergs nätbolag gör en plan för bortkoppling av kunder vid effektbrist.

  Gustaf Svensson säger att i Bergslagsområdet producerar många små vattenkraftverk tillsammans lika mycket som en kärnkraftreaktor.

  Som vanligt blir det mesta fel och kaos när byråkrater och miljöfantaster tror att de kan styra energiproduktionen och de mänskliga behoven av kraft. Men lyckas man avveckla nyrenoverade kärnkraftverk så är ju risken stor att man även lyckas med vattenkraften.

  21
 3. Varför klaga, skatten på el blev ju också dubbel, om man räknar i kronor, som jag mestadels gör.

  19
 4. En enkel formel?

  Alla som i snitt under perioden betalat mer än tex en krona per kWh borde få tillbaka en viss del av överskjutande belopp.

  (Alltså den som betalt 40.000 och förbrukat 25.000 kWh har betalat 15.000 mer än en krona per kWh.)

  Återbetala tex 50% av dessa 15.000 kr.

  11
  3
 5. Vi får väl se vad som händer. Detta är endast vad jag förstår ett förslag från Svenska Kraftnät. Detta förslag är dock bättre än den första (sossarnas) utdelning till alla elkunder oberoende av elprisområde. Den dubbla utdelningen borde naturligtvis slopas genom att skjuta fram perioden till den tidpunkt när det förra stödet slutade. Att göra skillnad på de elkunder som har haft bundet och rörligt avtal är alltför komplicerat. Det finns ju en rad olika bundna avtal. Petterssson får vara glad öber de extra pengar du nu får.

  14

Kommentera