Porta Iran från Nobelfesten

VÄRDEGRUND. Nyligen skrev bloggen att Jimmie Åkesson inte är välkommen på Nobelfesten, detta för att Jimmie och SD har fel värdegrund. Nobelstiftelsens styrelse har dock inte haft några problemmed värdegrunden hos representanter för diktaturerna Eritrea, Syrien, Kina, Nordkorea osv.

Det är Nobelt att bjuda Iran men inte Jimmie Åkesson. Bild: Steget Efter.

Kvinnorättsförbundets företrädare Sussan Saberi reagerar starkt på att Irans representanter bjuds in till årets Nobelfest. Saberi menar att Iran måste portas och att det tydligt måste markeras att representanter från en ”mördarregim” inte är välkomna. – Det här är mot Nobels värderingar.

Nobelstiftelsen har tidigare meddelat att varken Ryssland eller Belarus bjuds in till Nobelfesten på grund av det pågående kriget i Ukraina. Men inbjudan till Iran står fast – trots regimens våld mot det iranska folket. Saberi säger att hon har förtroende för att Nobelstiftelsen kommer att se över sitt beslut.

-Pettersson har noterat att över 250 människor har hittills dött under de senaste demonstrationerna mot den islamska regeringen i Iran som pågått i 41 dagar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Porta Iran från Nobelfesten

 1. Nazistiska dårar!!!

  Det är oss vita de utestänger!!!

  För mångkultur och öppenhet, är för dem = UTPLÅNING AV OSS VÄSTERLÄNDSKA VITA!!!

  DETTA, ÄR SANN NAZISM OCH ETNISK RENSNING, SOM DE TILLÄMPAR, OCH INGET ANNAT!!!

  5
  1
 2. Att vår konung deltar i detta jippo gör mig besviken Han är kung för alla svenskar och nu har 20% av folket röstat på ett parti vars ledare inte blir bjuden till festen. Hela hovet borde utebli från spektaklet och prisen kan utdelas av någon tjänsteman från Nobel. Den offentliga spisningen kan vi som anses vara pöbel vara utan.

  • Angående ovanstående fråga som ”anonym pgayp” ställer:

   Nobelstiftelsen bekräftar att man kommer att skicka en inbjudan till Riksbanksfullmäktiges ordförande Bo Broman (trots att han är SD-ledamot). ”Konstigt att jag blir inbjuden men inte Jimmie, han borde ju definitivt vara där tillsammans med mig på festen”, säger Bo Broman. ”Jag är ju lika mycket Sverigedemokrat som Jimmie Åkesson…det är någon sorts dubbelmoral hos dem, att bjuda in en Sverigedemokrat men inte en annan”. Bo Broman har ännu inte bestämt sig för om han kommer att gå.
   https://www.expressen.se/nyheter/han-kan-bli-forsta-sd-ledamoten-pa-nobel/

   18
 3. Iran – ett otidsenligt gubbvälde/skurkstat baserat på koranen. Än så länge är demonstrationerna fredliga. Men hur länge?

  32
 4. Så otroligt pinsamt. Inte bara Iran, utan alla djävla äckliga skitdiktaturer som Nobelstiftelsen svassar för medan de låtsas att SD har värdegrunds-baciller.

  45
 5. Den hycklande Nobelstiftelsen beslutar att inte bjuda in SD, och motiverar det med att ”Nobelpriset vilar på respekt för humanism”, vilket man anser att SD saknar. Samtidigt bjuder man in representanter för inhumana regimer som Iran och Saudiarabien vilka mördar sina egna medborgare. Nobelstiftelsen skickar inbjudan till avskyvärda diktaturer, och enligt stiftelsens resonemang visar dessa således respekt för humanism, – tala om hyckleri! Stiftelsens ställningstagande misskrediterar dessutom 20 procent av Sveriges befolkning, samt visar förakt för alla SD-väljare som är med och betalar för SVT:s skattefinansierade sändningar från Nobelstiftelsens fest, där deras partiledare mobbas.

  42
 6. Den iranska värdegrunden, islamismen; är så mycket bättre än (SD)s.

  De goda o skenheliga ger IRAN legitimitet att fortsätta och förtrycka sin befolkning (särskilt kvinnor) i den heliga islamska värdegrundens namn.

  Att några hundra människor har skjutit ihjäl spelar mindre roll Viktigast är att hålla islamismen på gott humör och för Nobelkommitten är det oviktigt att regimen dödar även barn.

  Att inte bjuda in ett parti som i demokratiska val får 20% ligger helt i linje med Nobelkommittens verklighetsfrånvända skenhelighet..

  Nobelkommitten har blivit en av (SD)s bästa valarbetare och det tackar nog (SD) för!!!

  53
  2
 7. Ja den samlingen framstår som ett djur som till utseendet liknar hästar men som
  har ett annat avvikande läte!

  34
  1
 8. Gammal svensk politiker och kapitalist-tradition: alltid stå på den sidan som verkar vinna, just nu. Sen skriver vi om historieböckerna (s)å att alltid varit på rätt (s)ida.

  48
 9. Nobelkomiten är väl att betrakta som en samling skithögar som vill umgås och
  beundra likasinnade gycklare och hycklare.Äckligt.

  70
  • Genom att inte bjuda in Åkesson, visar Nobelkommittén sitt förakt mot en stor del av svenska folket. Det kommer att straffa sig, förr eller senare.
   Fortsätt att frottera er med mördare och diktatorer. Fåntrattar!

   74
   1
  • Förut tyckte jag att det var roligt att se på Nobelfesten på TVn.Damerna som klätt upp sig till tänderna i allehanda kreationer med mer eller mindre lyckat resultat.Underhållningen under middagen brukade oftast vara sååå konstnärlig och kulturell och urtrist ! Sedan brukade det bli lite mer livat när dansen kom igång.Nu har Nobelkommiten degraderat detta kalas till ett PK jippo som tappat all sin strålglans.Man bjuder in mördarregimer och lismar och fjäskar och fjantar.Våran käre Jimmie får stå i skamvrån för SD har fel värdegrund ? Vilken värdegrund har Irans regim då som jämförelse ?

   59

Kommentera