Misstänkt rysk spion gripen i Norge

UTRIKES. En brasiliansk medborgare på väg till jobbet på universitetet i Tromsö blev i går gripen av polis, rapporterar NRK.

Kanalen skriver att norska säkerhetspolisen, PST, misstänker att personen är ryss och är i Norge under falsk identitet och jobbar för ryska underrättelsetjänsterna.

Säkerhetspolisen menar att personen är ”illegal”, en person som bygger upp en identitet som en vanlig medborgare när det i själva fallet är så att personen arbetar för den ryska underrättelsetjänsten.

Personen forskar bland annat på hybridkrigföring. Det är första gången som PST griper en så kallad ”illegal” person i Norge.

På två veckor har nio ryska medborgare och en misstänkt rysk spion gripits i Norge och den norska säkerhetspolisen utreder nu alla larm om drönare eller olovlig fotografering.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Misstänkt rysk spion gripen i Norge

  1. De är alla illegala – i folks ögon! Låt Sverige bli svenskt igen. Ut med invandrarna och riv utanförskapsområdena. Vi kan bättre!

    9
    2
  2. Loop ja kan det vara så att Putin misstänker att Norge på något sätt är inblandade i den gas ledning som plötsligt gick sönder för att att gammal mina ww2 råkade driva förbi

    Jo Putin är nog härsken särskilt sen Ola deklarerat att nu har vi en ny och mycket bättre gasledning som inte är beroende av ryssar.. både tyskar och ryssar har skjutit i Norge det är en form av revansch

    5
    7
  3. Kan undra om man i Sverige har koll på sådana här gökar som är ute och springer krigsförbrytare och folkmördare Vlademir Putins ärenden.

    12
    9

KommenteraAvbryt svar