Illegala migranter åker vattenskoter till Spanien

INVANDRING. Båtar är passé för migranter med pengar, nu använder de sig av vattenskotrar för att dra över Medelhavet. Det som kan se ut som en välbeställd turist som njuter av en vattenskotertur utanför Spaniens kust kan faktiskt vara en illegal invandrare med tillräckligt med pengar för att ha råd med resan.

Migranters användning av vattenskotrar för att ta sig in i Spanien illegalt från marockanska kuster har tagit fart under de senaste månaderna. Enligt nyhetsmediet Bladi har landets säkerhetsstyrkor svårt att upptäcka dessa enheter på radar, vilket gör det svårt att gripa migranter och människosmugglare.

”Under de senaste veckorna har marockanernas ankomster till halvön med vattenskotrar mångdubblats. Dessa enheter används av kriminella organisationer dedikerade till människohandel som tar ut upp till 10 000 euro per biljett”, säger civilgardets källor.

Brottsbekämpande källor beskriver migranterna som ”offer” för kriminella nätverk som främjar vattenskoter som ett effektivt sätt att nå europeiska kuster. De säger att dessa migranter ”inte är medvetna om faran som de utsätter sig för genom att ge sig ut på en sådan resa eftersom vattenskotrar fungerar på ett specifikt sätt, som varierar beroende på antalet passagerare, hastigheten och vågorna.”

Medan vattenskotrar är dyra att köpa och riskabla att köra på det öppna havet, är deras ringa storlek och smidighet ett lockande alternativ för migranter med tillräckligt med pengar för att ha råd med resan.

Spanien har länge kämpat med illegala immigrationsströmmar från Nordafrika, men i år har det största fokuset varit på Balkanrutten, långt från den spanska kusten. Ungern rapporterar att de har gripit över 200.000 migranter bara i år . Tyskland och Österrike ser också fler migranter anlända än till och med under höjden av migrantkrisen 2015 och 2016, men krisen i Ukraina har också spelat en stor roll för tillströmningen. Däremot har Spanien kunnat minska migrationsströmmarna något sedan landet ändrade sin diplomatiska ståndpunkt om Sahara-konflikten i mars, och på grund av de marockanska myndigheternas förstärkta kontroll på dess kustlinje.

Brottsbekämpande myndigheter rapporterar att människohandelsnätverk anpassar sig och har tagit över de olika migrationsvägarna till Ceuta, Melilla, Kanarieöarna, den andalusiska kusten och Balearerna.

Enligt uppgifter publicerade av det spanska inrikesministeriet anlände 23.197 migranter till Spanien under de första nio månaderna 2022, jämfört med 28.729 under samma period 2021. Å andra sidan har migrationsströmmen oväntat ökat med över 23 procent genom landvägar, inklusive via Ceuta och Melilla, under de tre första kvartalen i år och nådde 1.969 migranter.

-Pettersson säger att kortaste vägen över Gibraltarsundet är c:a 13 km. Min uppfattning är att enda sättet för att få stopp på människosmugglingen är att skicka tillbaka alla…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Illegala migranter åker vattenskoter till Spanien

 1. Oavsett hur dom tar sig till Europa så är det bara att samla ihop några tusen och köra hem dom igen. Vad är problemet egentligen ?? Om Europa ska överleva måste vi tuffa till oss. Annars går vi under. Det är bara att välja

  14
 2. Både Marocco och Spanien säkerhetsstyrkor bevakar seven to seven deras kuster med fartyg och flyg och Bladi är inte alls ett nyhetsmedia utan en blogg, vilket är enkelt att uppdatera genom att trycka på i artikeln länk och sedan trycka på blogginläggen.

  * Avståndet Marocko/Spanien är kortaste vägen, fågelvägen, är dessutom ca 908 km.
  * Vattenskoter av klass har toppfart 80 km, drivs av bensin, bränsletank högst 60 liter på ”större modell” med bränsleförbrukning ca 7- 13 liter/tim
  * Max belastningsvikt är 240 kg och kan därav endast hantera en förare och en passagerare.

  Dem som har god ekonomi behöver inte anlita flyktingsmugglare för de är välkomna i så ock Spanien tillika nämns att 1000 EUR – 11,029.06 SEK och sannerligen förvånande är att någon kan tro på att fattiga i befolkningen har 10 000 euro att betala per biljett! till flyktingsmugglar

  Ps, Det finns förvisso större modeller som tar en förare och två till tre passagerare, kostnad ca 90 000 / 300 000 sv kronor, med möjligen någon lägre kostnad i dessa länder tillika ouppnåeligt inköp för flyktingsmugglare.
  Mvh.

  • Klassa människosmuggling som brott mot mänskligheten.
   Då kan valfritt land lagföra och internera dessa parasiter, precis som krigsförbrytare och folkmördare, vilket de i praktiken är!

   På köpet vore det då kanske t o m slut med asylcharter via sk ”hjälporganisationer”…

   14
 3. Människosmugglare skulle inte ha något att hämta och ingen skulle behöva drunkna om man gjorde som Australien. Bästa sättet att vara god är ibland att vara ”ond”. Lite som när man sliter bort småbarnet från järnvägsrälsen trots att det skriker och gråter i protest.

  22
 4. Jag har sett finurliga människor på Youtube som gjort eldkastare av vanliga brandsläckare. man fyller dem till hälften med bensin och därefter fyller man på med luft på närmaste mack. Ta dessa och välkomna invandrarna. Jag skulle aldrig någonsin drömma om att ta mig in illegalt. Då får man skylla sig själv. RIP you darkie…

  31
  2
 5. Löfven säger att de blir en vinst lite längre fram. Mitt förslag är att Sossarna tar av sin gigantiska partikassa och köper ett stort stycke land i Marocko och skapar ett samhälle för flyktingar där som enligt Löfven kommer att gå med vinst. Winwin för alla. Vi slipper migranterna och migranterna kan frotera sig i Löfvenland.

  33
  1
 6. Hur många dysfunktionella socio-kulturellt efterblivna klarar EU att ta emot??

  Vi kommer att få se en markant ökning av kriminella. Vi kommer också att få uppleva lönedumpning vi inte sett tidigare. Vidare kommer klaner och identitet att övertrumfa sekulär sammanhållning.

  ÅTERVANDRING måste upp på dagordningen oavsett vad allah dessa ”goda o skenheliga” tycker. NAIVITET är inte svaret på problemen vi fått pga migrationen.
  Analfabeter är inte efterfrågade på svensk arbetsmarknad. Vem anställer en tygrulle?

  40
  2

Kommentera