28 thoughts on “Hjälpen är nära

 1. Så där är det med fastklistrande fanatiker, som tror blint på ”klimathot”, utan minsta förnuft!

  För hon tillhör väl dessa vindsnurregalningar kan jag tro!

  SE BARA HUR VETTIGT DET BLEV, med vindstyrda hushållsekonomier!

  Absolut, verkar hon tillhöra de vettlösaste fanatikerna!

  Det var ju hon som inte kunde tänka sig att sätta sig i samma regerinssammanhang som SD, eller hur? MEN DET GÖR HON JU NU!

  SÅ, HUR MYCKET FÖRNUFT FINNS DET EGENTLIGEN I DET HON FÖR FRAM???

  14
 2. Läste på twitter om ett annat par politiker.

  Elsa Widding:
  Civilingenjörsexamen vid Chalmers i väg och vattenbyggnad.
  Arbetat på norska Statkraft, Vattenfall och på Näringsdepartementet samt chef för elnätsreglering på Fortum.

  Märta Stenevi:
  Jobbat i glasskiosk på Öland och studerat film utan att avlägga någon examen.

  Kan inte garantera sanningshalt, men högst troligt.

  28
 3. Väldigt vad kammen växer på en del när dom har blivit minister , är det möjligtvis en ny Annika Strandhäll som har kommit in i värmen .

  45
  1
 4. Antagligen bestämde Ulf Kristersson vilka departement regeringskollegerna skulle ha och sen var det upp till partiledarna Ebba och Johan att sätta dit en minister. Uppenbart tog man L- ungdomsledaren Romina för att få tyst på den argaste kritikern av koalitionen….

  49
  1
  • Det låter faktiskt ganska rimligt. Men ändå ytterst ansvarig för en fungerande regering är Kristersson. Sjabblar ministrarna pga okunskap/oerfarenhet mm då är det hans ansvar som tillsatt dem.

   20
 5. Tror Romina kommer att ha en riktigt dålig dag när hon måste besvara Widdings interpellationsfrågor med efterföljande debatt i Riksdagen.

  68
  1
 6. ”Pappan kom till Sverige som politisk flykting, och debatterna gick höga i hemmet.

  Det var dock på en resa i föräldrarnas hemland som den politiska glöden verkligen tändes.

  – Jag var 13 år gammal och stod där på hustaken i Teheran genom nätterna och demonstrerade med de andra. Det var verkligen mitt politiska uppvaknande, när jag insåg att det här handlar om folk som dör för rätten att rösta, för demokratin.” (tidningen.nu – det liberala nyhetsmagasinet)

  Vem reste detta barn till politisk flykting med till Iran?

  51
  1
  • @Argus, relevant fråga: ”Vem reste detta barn till politisk flykting med till Iran?”
   På den nya regeringen ligger uppgiften att minska invandringen och utvisa de som inte haft asylskäl. Föräldrar som inte ”förmår” att uppfostra sina små och tonårsbarn samt inte själva kan försörja sig skall återvända då hjälpen är både billiga och adekvat i hemlandet, en win-win, exempelvis för Uran och Sverige.
   OM, denna Romihistoria är sann och mina farhågor besannas ligger det omgående en tung börda på justitie- och migratiosministrarna NN??
   .- Högsta prioritet, utvisa familjen och dottern snarast. Sveriges säkerhet är i fara. Win-Win effekt är att dottern inte bär släja i Sverige och hon blir en förebild för Irans kvinnor och t.o.m kan bli Irans första kvinnliga president.
   -Apropå Bolunds orättmätiga uttag av ministerlän skall Romina ha full ersättning eftersom hon får sparkenZa

   11
  • Uppenbarligen ytterligare en som flytt Iran och sen när man fått sitt medborgarskap här, då går det utmärkt att åka tillbaka och hälsa på släkt och vänner. Då är det plötsligt inte så farligt längre.
   När man sen ändå är i hemlandet kan man ju också passa på att tala om för alla som vill veta om bidragslandet Sverige.

   23
 7. Denna lilla hoppetossa bör nog lära sig att ta reda på vad IPCC består av och dess agenda. Det handlar om en hel hoper politiskt tillsatta figurer som låtit några ja-sägar-forskare fabulera fritt. Sen har det presenterats 4 st, scenarier som alla bygger på fria fantasier. Den första kurvan är väl någorlunda relevant, medan de övriga är helt utflippade. Den allra värsta profetian är att liknas vid att månen skulle ramla ner. Och det är just den kurvan man helst hänvisar till. Sen ska då politiker och media göra sin egen tolkning av denna domedags-saga och då blir ju tonläget än mer uppskruvat.
  Klimatet styrs av solen och har alltid växlat i alla tider. Inget konstigt med det. Finns ingen anledning till ogenomtänkta panikåtgärder.
  Vad Romina P. däremot snarast borde ägna sig åt är att lyssna och lära av Widding och Stegrud. Kunskap kan man aldrig få för mycket av.

  90
  1
  • Elsa vs Romina.En som kan och vet mot en som tror och ”känner” och inget vet.Den matchen har en klar segrare….

   69
   1
 8. Vänstervridna SVT är pinsamma, de bjuder in en motståndare till en kommentar, Det vore bättre om de bjudit in till en minidebatt där två olika ståndpunkter framhålls.
  Jag gissar Romina använde sina kontakter (dvs bjöd in sig själv) och bad om att framföra sina åsikter utan svåra motfrågor och krav på fakta.

  84
  2
  • Oh nej, så fungerar inte SVT, ni hörde väl när dom bjöd in Silberstein, som oemotsagd
   fick stå en kvart att rapa upp idiotiska kommentarer om SD som var både det ena och andra, lite senare bjöd dom in systern som likaledes oemotsagd fick stå och sätta stämplar på SD?

   15
  • Romina vet inte vad vetenskap är för något.
   Hon kör samma taktik som MP gjort under alla år i riksdagen.
   Att sen vetenskapens grund bult är att bli ifrågasatt har de ingen aning om.
   Elsa Widding är både utbildad och har dessutom livserfarenhet inom energi sektorn borde fått Romina att undvika denna
   ”tung sladd”.
   Jag hoppas att vi får se LCA cyklarna som underlag igen för klassning av miljö påverkan av växthusgaser.

   50
   4
   • Gammel
    Du har ingen trovärdighet, efter dina skriverier om Rysslands anfall.

    11
  • Ja vad har hon egentligen för erfarenhet av klimat och miljöarbete? Och som 26 åring, där hennes hjärna, enligt vetenskapen , precis är färdigutvecklad ( klar vid 25 – 28 års ålder och där den analytiska delen utvecklas sist).
   Säga vad man vill. Kvinnan kommer direkt utifrån in i riksdagen och blir minister direkt, utan riksdagserfarenhet. Här kan man prata om öppna dörrar.

   82
   3
   • Man sa att Sverigedemokraterna har ingen erfarenhet av regeringsarbete så de får inte bli ministrar. Vad har Romina för erfarenhet?

    Elsa Widding har suttit i Näringsdepartementet och var då bolagsansvarig analytiker för bl a Vattenfall. Då försökte hon stoppa det vansinniga köpet av Nuon men kördes över av Maud Olofsson.

    83
    2
   • Om dom lyssnat på Elsa Widding hade Sverige kunnat spara in halva den kosnaden som dom betalade för Nuon som den slösaktiga Maud Olofsson köppte detta bolag för. Men slöseri med Svenska medel har ju varit vanligt i många år. Att ge 90 Miljarder
    för något som är värt hälften är ren idioti!

    44
    1
   • Kommer hon från LUF.s nekrofilvänners avdelning?
    Hon verkar korkad på riktigt o dessutom dumgapig som miljöpartister brukar vara. Lita aldrig på liberalerna o deras dumhybris.
    Elsa har mkt att lära ut frågan är om det gör nån nytta

    23
    1

Kommentera