Ännu ett ryskt stridsplan har störtat in i ett bostadshus

UTRIKES. Ett ryskt militärflygplan har kraschat in i ett bostadshus i den ryska staden Irkutsk i Sibirien, rapporterar Reuters med hänvisning till den ryska nyhetsbyrån Tass.

Sukhoi SU-34 kallas Fullback inom Nato

I ett inlägg på Telegram skriver stadens guvernör att han befinner sig på olycksplatsen och att det ännu inte finns några uppgifter om dödsfall bland de boende. Enligt ryska myndigheter omkom de två piloterna.

I måndags kraschade ett annat ryskt stridsflygplan in i ett flerfamiljshus i den södra staden Yeysk, nära Ukraina, och minst 15 människor dödades. Vid båda olyckorna är det Sukhoi SU-34 som störtat enligt vissa medier, enligt andra var det än SU-34 i måndags och en SU-30 som kraschade idag.

Sukhoi SU-30 kallas Flanker inom Natomedlemskap

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Ännu ett ryskt stridsplan har störtat in i ett bostadshus

 1. En olycka kommer sällan ensam.,.,,.
  När Stenbock gjorde lumpen på en flygflottilj i slutet av 50-talet,hade vi i Sverige liknande olyckor,då med J29 Tunnan. Minna det var många piloter som fick sätta livet till. Om jag minns rätt tror jag det under ett par år störtade uppåt 50-talet plan.
  Med dessa rader vill jag visa att dessa olyckor inte är ovanliga med vissa typer av plan !!
  I Tyskland rådde samma elände med föregångaren till dagens Eurofighter (ett USA-producerat) som betraktades som en likkista !

  7
  3
  • Rättelse:
   Skall vara ett 10-tal plan som störtade….. Förlåt att jag plitat på fel tangent !

   6
   2
  • Stenbock, det var inget fel på planen. 550 svenska piloter omkom under kalla kriget.

   Det var fred i Sverige, men de svenska piloterna övade som om det var krig, med hundratals haverier och dödsfall som följd. Piloterna skulle flyga lägre, fortare, i större förband och göra allt mer avancerade övningar.

   Sverige hade kanske världens bäst tränade piloter. De flög nästan alltid, hade alltid beredskap och var alltid startklara.

   Sveriges flygvapen var under de här åren världens fjärde största, endast USA, Sovjet och Storbritannien hade större flygvapen. Svenskarna var dessutom oerhört vältränade, de flög och övade oerhört tufft, idag skulle det vara fullständigt otänkbart på grund av riskerna, men även bullret från lågflygningar dygnet runt, och miljöpartister samt ekonomer skulle bli galna.

   Under kalla kriget omkom 550 stridsflygare i svenska flygvapnet under beordrade flygningar. Stridsflygarna beordras att flyga hårt för att försvara vår frihet, de flög tuffare än några andra. NATO hade 200 meter som gräns för lägsta flyghöjd. Sverige 20 meter över land och 10 m över hav, dessutom på högsta fart, nära ljudvallen.

   https://petterssonsblogg.se/?s=550+piloter

   5
   2
 2. Det kan fan inte vara kul att vara rysk inkallad och störta med kassa flygplan eller åka och bomba sitt broderfolk för att ens ledare kalkar dem för nazister.

  Där ser man hur det kan bli när man tjurar och kallar motståndare för nazister. Sosseriet borde få sig en tankeställare.

  19
  6
 3. De hade väl varit uppe hela natten och druckit vodka innan de skulle upp och flyga…
  Typiskt ryssar.

  26
  8
 4. OT:
  Tur för hjältarna att det inte var Sverige för då hade väl rånaren fått skadestånd och hjältarna fängelse:

  “– Vi hörde skrik och kom ut, killen hade en kniv. Han högg kvinnan flera gånger, kanske fem eller sex gånger, berättar ett ögonvittne.

  – 30 eller 40 personer jagade honom. De är från våra kvarter. De använde allt de hade för att stoppa honom. När folk jagade honom försökte han fly och skrämma folk med kniven men det var en hjälte som fick ned honom på marken. Han slog honom med sin cykel, fortsätter vittnet.”
  https://nyheteridag.se/knivhogg-kvinna-jagades-av-vittnen-och-fick-stryk/

  15
  2
 5. Verkar som SU-34:an har ett allvarligt konstruktionsfel i sig om de faller ur skyn så ofta. Eller så är det sanktionerna som börjar ta ut sin rätt och de helt enkelt måste flyga planen långt bortom när det är säkert att göra det utan underhåll.

  23
  5
  • Det och möjlig pilotbrist. Det är mycket möjligt att i och för sig kompetenta piloter tvingas upp i flygplan de inte är kvalificerade för. Att flyga stridflygplan kräver snabb reaktionsförmåga så en transportplanspilot bör inte flyga dessa.

   17
   3

Kommentera