Iransk militär på ockuperade Krim

UKRAINA. Iran har satt in militära experter på rysk-ockuperade Krim i Ukraina för att hjälpa Ryssland genomföra drönarattacker mot Ukraina, rapporterar BBC. Uppgifterna kommer från Vita huset.

Iranska drönare

Vi bedömer att iransk personal var på marken i Krim och assisterade Ryssland i de här operationerna, sa John Kirby, Vita husets talesperson för nationell säkerhet till reportrar.

Enligt honom är Iran nu direkt involverat i kriget i Ukraina med personal och genom att förse den ryska sidan med vapen.

Kirby sa också att USA kommer att “göra vad det kan för att avslöja, avskräcka och konfrontera att Iran skickar vapen som användas mot Ukrainas folk”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Iransk militär på ockuperade Krim

 1. Då kan vi räkna Iran som delaktig i detta illegala anfallskrig och därmed är legalt mål för motattacker.
  Får väl hoppas att Ukraina får information om var dessa drönare tillverkas samt vart personalen tränas så de tillgångarna kan slås ut – av Ukraina eller någon annan. Andra länder har rätt att slå till mot länder som illegalt för krig mot en annan stat i försvar av det attackerade landet.

  22
  6
   • Sverige har inte trupp på plats i Ukraina som aktivt deltar i kriget.
    Så tekniskt sett är vi en icke-krigförande part i kriget.

    Men folkrätten/ internationell lag ger dock inte Putte utrymme att attackera svenska intressen, manskap eller egendom för det eftersom vi assisterar ett land som blivit illegalt attackerat av en annan stat. Inte för att det stoppade Putte i första rundan.

    Frågan är vad denna iranska assistans innebär. Om de inte aktivt deltar i kriget blir det lite annorlunda. Men å andra sidan öppnar det upp för att NATO kan gå in på plats i Ukraina och assistera utan att Putte kan gnälla allt för mycket.

    15
    4
   • Håkan, har du problem med sanningen ?
    Diktatorn i detta kriget heter Vladimir Putin och sitter i sin bunker under Kreml.

    23
    3
   • Håkan, läs på, gärna något annat än Putins propagandakanaler.

    Enligt internationell rätt är det inte tillåtet att militärt angripa ett annat land, däremot har alla länder rätten till självförsvar vid angrepp.

    Ryssland bryter mot våldsförbudet, vilket finns specificerat i FN-stadgan, det står bortom alla tvivel. Ukraina har rätt till självförsvar på grund av den aggression som Ryssland nu utövar mot Ukraina. Ukraina har också rätt att begära hjälp från andra stater, och andra stater har rätt att hjälpa Ukraina.

    FN-stadgan tillåter två undantag från våldsförbudet: självförsvar vid ett väpnat angrepp och efter beslut av FN:s säkerhetsråd. 

    Förutom våldsförbudet i FN-stadgan bryter Ryssland också mot skyldigheten att lösa tvister på fredligt sätt och en massa andra internationella och bilatera avtal.

    https://petterssonsblogg.se/2022/09/24/kriget-i-ukraina/

    21
    2
   • Per Molin
    Zelenskyj lät avrätta Ukrainas fredsförhandlare, Upplöst oppositionspartierna och fängslat oppositionsledarna. Allt detta är tydliga kännetecken på diktatur.

    3
    11
   • Håkan,

    Diktatur eller inte diktatur är en helt annan fråga!

    Ryssland startade krig – INGEN får hjälpa!

    Ukraina försvarar sig – ALLA får hjälpa!

    Vad skulle du säga om islamist-partier växte sig starka i Sverige och utmanade makten med målet att tillsätta en Iransk marionettledare i Sverige? Självklart skulle vi tvingas ta bort dem på ett eller annat sätt, spelar ingen roll vilket.

    13
    2
   • Håkan desstomer som du argumenterar för din Gud krigsförbrytare och folkmördare Vlademir Putin framstår du som totalt tappad.
    Allt du framför är bara skåpmat från Kremls megafoner.

    9
    2
  • Det är inte tillåtet att leverera till anfallaren. (Ryssland)

   Det är däremot tillåtet att hjälpa försvararen. (Ukraina)

   Det borde du redan veta Håkan!

   19
   4
   • Ryssland blev ombedda av ena parten i inbördeskriget i Ukraina att gå in och skydda den delen av befolkningen mot den andra partens artilleribombardemang som pågått under åtta års tid.

    3
    11
   • Aha, så då har NATO rätt att gå in och skydda andra sidan om den begär det? Och NATO kan gå in i Belarus och hjälpa befolkningen i upproret mot Lukasjenka. Och hjälpa alla andra länder Putin krigar mot.

    Varför så mycket krigshetsande Håkan? Är du besviken på något? Hämndsugen?

    9
    2
 2. Ukraina får väl skicka någon till Krim med en tändsticka, det finns nog en del lättantändligt där…

  22
  8
 3. se där, nu börjar alla visa sitt rätta ansikte,
  var det verkligen den bästa allierade ryssland hitta😂

  35
  7
  • Ja om man letar lite till då hittar man säkert ett regemente med turkar ? Det är väl känt vilka som är Putins polare dom som han skakar hand med

   18
   8

Kommentera