Ministerpost inte ett sätt att tysta kritik

INRIKES. Den nya klimat- och miljöministern Romina Pourmokhtari har varit en av liberalernas mest hårdföra kritiker till samarbetet med Sverigedemokraterna. Men hennes nya jobb är inte ett sätt att tysta hennes kritik, säger hon till DN. – Absolut inte. Jag har varit väldigt tydlig under valrörelsen: en röst på mig är en röst för regeringsskifte, säger hon till tidningen.

Romina Pourmokhtari Pressbild Liberalerna

Romina Pourmokhtari säger att hon stred emot SD-samarbetet men förlorade den kampen. – Jag kunde ha gått hem och tjurat över alla beslut som fattas eller ge mig in i det här och ta ansvar för Sverige. Och det är det jag gör.

-Pettersson säger att ALLA ministrar i den nya regeringen har varit emot SD, ALLA 24. Från statsminister Ulf Kristersson till Camilla Waltersson Grönvall, Socialtjänst­minister. Jag tycker dock vi ska ge den nya regeringen en chans, alternativet är mycket värre.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Ministerpost inte ett sätt att tysta kritik

 1. Ramina, har inga kunskaper om miljön, men är aktivist i den och mycket annat! Stridbar liberal, som kan lämna dem! Därför slängdes ministerposten åt henne som köttben, för att lugna henne, och få in henne i det liberala ledet!

  Men varför iranskan Parisa som kulturminister, kanske för att återigen blidka liberalerna, att ”det blir nog bra med kulturen ska ni se!” Det var ju tal om kulturkanon, och att SD:s kultursyn, d v s vår traditionella sunda syn, skulle få inflytande där, och det har väl liberalerna motsagt sig! Men vad vet Parisa om svensk kultur??? Men det är väl inte man vill, Kristersson har där sålt sig till liberalerna! Och det är ju populärt med fria iranier nu efter kravallerna i Iran! Också ett skäl till iranier i regeringen antagligen! För att visa att man stödjer fria iranier, contra den auktoritära regimen. Frågan är bara, VAD BLIR DET AV DETTA I SVERIGE??? I VÅRT LAND???

 2. Jag tycker den nya regeringen inte på något vis har toppat laget.

  Följande anser jag vara typiska B-lags spelare

  Romina Pour…. (L). Vilka kunskaper besitter hon vad gäller klimat o miljö?? Hon blir en ny variant av glappkäften Strandhäll (S)

  Parisa Liljestrand (M) Vad kan hon om kultur? Här borde man tagit in en kulturpersonlighet

  Peter Kullgren (KD) Han har nog en del frågor att besvara vad gäller Stadshus affären i Karlstad.

  NEJ, den nya laguppställningen imponerar INTE! Jag tror INTE det blir mer än det vanliga, prat, prat, prat, prat. Någon verkstad kommer det knappast att bli med alla dessa ”goda o skenheliga” från KD, L och M.

  12
 3. En som talar utan punkt eller komma, ja till och med på inandning. Jag hörde intervjun i riksdagskorridoren och slutade ta emot vad hon sa efter en minut.

  12
  2
 4. Kurden som var vänsterpartist och sedan vilde, borde vara varningsklocka för att ha utländska politiker i riksdagen. De tänker mer på att utnyttja Sverige för sina hemländer än oss svenskar.

  35
  2
 5. Jag är så hjärtligt trött på gapiga fjortis-tjejer i allsköns åldrar!
  Regeringen är varken Youtube eller Twitter, dvs inte en plattform där man stärker sitt ego.
  Dessutom börjar jag bli allvarligt oroad över dem som, i egenskap av enskilda personer, ska ”ta ansvar för Sverige”. De ger mig samma kalla kårar som de individer som ämnar ”återupprätta kalifatet”.

  39
  1
 6. Passar inte mina åsikter kan jag byta till några andra. Eller hur, Romina.
  Sveriges hittills yngsta minister med Sveriges största glappkäft. En snacksalig böna vars kvalitéer är munnen.

  38
  4
 7. Och så är det dags att döpa om Nyhetsmorgonmorgon till Spekulationsmorgon . Och fru Tiberg till Queen of Spekulation .
  Hon till och med försöker lägga sina teorier i Marcus Oscarssons mun .
  Är det verkligen nyhetsjournalistik som visas ?

  53
  4
  • Tiberg gick i min klass. men det var så länge sedan att jag inte kommer ihåg hur hon var. Men jag vet att hennes föräldrar arbetade inom media.

   16
   5
 8. Det går inte att stå emot en stor del av Svenska folkets vilja för då kommer man inte
  fram till köttgrytorna,så då får man offra sin gapiga övertygelse,eller stå utanför.

  24
  3
   • Vårat svenska röstvärde reduceras därigenom!

    Hade exempelvis bara utifrånkommande röstat, hade sossarna fått 48%!

    Så en förvridning av rösterna till sossarnas fördel, p g a utlänningar!

    Och sen att de kommer in och styr våra kommuner, med sina värderingar, över oss, på vissa ställen!

    Nej, utifrånkommande borde ha en tiondel i röstvärde, jämfört med oss riktiga svenskar. Annars tar utlänningarna över makten totalt, snart, I vårt land!

Kommentera