Svenska språket ett krav för medborgarskap

INVANDRING. Liberalernas partiledare Johan Pehrson blir arbetsmarknads- och integrationsminister i Sveriges nya regering. Ett förslag som han vill göra verklighet av snabbt är att införa ett krav på att de som blir medborgare i Sverige ska kunna det svenska språket, skriver SvD.

Johan Pehrson Pressbild

Vi kommer att betona vikten av det svenska språket, vi ser till att arbetskraftsinvandringen kommer att vara på en annan nivå än att den går rakt in i mycket enkla jobb till låga löner, säger Pehrson till tidningen.

Pehrson säger även att integrationspolitiken i Sverige har varit svag under de senaste 20 åren och att arbetslinjen varit bristfällig.

-Pettersson säger att det är ett bra förslag, men undrar varför integrationspolitiken i Sverige varit svag. Johan och andra borde kanske ha lyssnat mer på Sverigedemokraternas förslag tidigare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Svenska språket ett krav för medborgarskap

 1. Då kan vi börja med att Tolkkostnader skall dom själva betala vid läkarbesök eller Rättegångar. Tolkkostnader har ju ökat dramatiskt läste jag tidigare

  31
 2. En bra början, kunskaper i svenska språket och inte vara lite SFI från och till. Minst godkända kunskaper i läsförståelse, talförståelse och skriven svenska. Underkänt ska innebära fortsatt tillfälligt uppehållstillstånd med utanförskap när det gäller vår skattebetalda välfärd. Skulle kunna tillägga godkända kunskaper i samhällskunskap, för att förstå hur vårt samhälle är uppbyggt.

  45
  4
 3. Javisst, man måste ju kunna något mer än meningen K—la dim mamma?
  Den kravlösa Sosseregeringen har inte ställt några som helst krav, bara anpassat
  sig efter invandrarnas krav, och dessa tar aldrig slut, går det bra den ena gången
  , så kommer andra krav!

  46
  6
 4. Gäller förslaget även för de som haft tolk i 20 år?

  Och vad händer med de som inte lär sig svenska, ska de fortsätta lära sig svenska och stanna kvar eller åker de ut?
  Det får ju inte bli ett sätt att klänga sig kvar genom att inte lära lära sig svenska.

  46
  4
 5. Inte en sekund för tidigt, men sozzarnas importerade väljare ska ju bara sätta några valsedlar i kuvert vart fjärde år för att göra nytta enligt sozzarna.
  Svenska språket är en onödig kunskap, pengarna trillar ju in till hela familjen ändå.

  56
  2
 6. Borde ha varit en självklarhet för länge sedan. Myndigheter mm borde inte vara skyldig att ha service på en mängd olika språk.
  Någon som vet de totala tolkkostnaderna i detta land. Gissar att den statistiken inte finns.

  60
  3

Kommentera