Nya försvarsministern vill ge mer vapen till Ukraina

UKRAINA. Sverige måste stödja Ukraina med mer avancerade vapensystem, som Robot 70 och Archerpjäser. Det anser Sveriges nya försvarsminister Pål Jonson (M). Men han vill inte ge några tydliga besked om när det kan ske. – Jag vill invänta Försvarsmaktens exakta bedömningar, men det är viktigt att ge mer hjälp till Ukraina, säger Jonson. – Deras kamp är också vår kamp.

Försvarsminister Pål Jonson Foto: Axel Adolfsson

Försvarsministern – som är kustjägare, fil doktor i krigsvetenskap och fram till nyligen var ordförande i riksdagens försvarsutskott – har en förhoppning om att Sverige ska vara medlem i Nato före årsskiftet.

-Pettersson är glatt överraskad av att vi slipper ha en vapenvägrande myglare till försvarsminister och hoppas ett beslut kommer den 25 oktober, då ska Försvarsmakten vara klar med sin bedömning om vilka vapen vi kan undvara till Ukraina och att det även tas beslut om att börja tillverka vapen som kan behövas.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Nya försvarsministern vill ge mer vapen till Ukraina

  • Håkan, du får fråga Putin varför han tvingar in Finland och Sverige i Nato. Putin bedriver krig i runt tio länder för närvarande men inget av dem är ett Natoland.

   9
   6
 1. Först hade vi en Tomhylsa till försvarsminister, sen en vapenvägrare och simulant,
  dessutom har vi en överbefälhavare som nog hade klätt upp hela försvaret i
  Prideflaggans färger?
  Så allt kan förmodligen bara bli bättre?

  4
  3
 2. Delar Pettersson glädje.
  – Äntligen slur med tomhylsor och knallskott. Det första spm måste uppdateras är CV för alla ministrar. Jag vill se att de har erfarehet och kompetens. Det kommer att krävas handräckning då jag tror att många myndigheter kommer att vara motsträviga som femtekollonare då de blivit tillsatta av S och Mp, inte minst inom UD
  – Sluta eller ta din stol och sätt dig i källaren.

  26
  4
 3. Den nya regeringen vilar inte på hanen utan är redan på gång.
  Inte bara snack utan verkstad också.

  24
  9
  • Risken att proxy kriget eskalerar till ett världskrig ökar för varje dag.
   Storbritannien kör sitt Operation Interflex. Rumänien och Frankrike utbildar också Ukrainska soldater.
   USA och Kanada skickar vapen tillsammans med övriga EU länder.
   När kommer BRICS, SCO och CSTO länderna att ta ställning i kriget?

   29
   41
   • Rätt man och kvinna, på rätt plats, verkar Kristersson mestadels ha tänkt! Bravo!

    Det är annat än hipsomhappsosseregeringen!

    17
    6
   • Gamling, glöm inte att Danmark, Sverige, Nederländerna och många fler utbildar soldater från Ukraina helt enligt FN-stadgan.

    Dom flesta länder har tagit ställning i kriget. Fyra av 193 medlemmar i FN står på Rysslands sida och det är ofattbart många. De fyra är Belarus, Nordkorea, Syrien och Nicaragua.

    18
    7
   • Kazakstan och de övriga stan har redan tagit ställning, dvs i praktiken visar mittfingret åt Putin. Kina o Indien i praktiken gör samma sak. Bara 4 riktiga demokratier stöder Putin.

    9
    3
   • Belarus står inte på Rysslands sida, Belarus står på Ukrainas sida men Lukasjenka sitter i Putins knä eftersom han annars skulle dingla från närmsta träd, upphängd av den som fångade honom först, Putin eller Ukrainas folk.

    3
    1

Kommentera