Den misstänkta etiopiska pojken i Skellefteå erkänner våldtäkt

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Den 15-åriga pojken från Etiopien som misstänks för mordförsök och våldtäkt på en nioårig flicka i Morö Backe i Skellefteå erkänner våldtäkt. – Det finns delar i händelseförloppet som han inte erkänner, men vi accepterar nu rubriceringen, säger försvarsadvokaten Jens Nyström.

Pojken fortsätter neka till mordförsök och menar att han aldrig haft uppsåt att döda. Han accepterar rubriceringen synnerligen grov misshandel.

Rättegången mot pojken är pausad då rätten ska ta ställning om pojken ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning

-Pettersson undrar över rättspsykiatrisk undersökning? Självklart är etiopiern fullständigt galen, ingen normal människa våldtar och torterar andra människor och absolut inte nio-åriga flickor.

***

TIDIGARE Rättegång inleds mot etiopiskt pojke för försök till mord och grov våldtäkt mot 9-årig flicka i Skellefteå

BROTTSLIGHET & INVANDRING. I dag inleds rättegången mot den 15-årig etiopisk pojke som åtalas för att ha våldtagit och försökt mörda en nioårig flicka i Skellefteå i somras. En första psykiatrisk undersökning av den misstänkte pojken kommer att genomföras på begäran från rätten. Skellefteå tingsrätt, målnummer B 769-22, förhandlingen väntas pågå fram till den 17 oktober.

I polisförhör har pojken erkänt delar av brottet, enligt hans advokat Jens Nyström. Flickan kommer enligt åtalet få bestående men efter sina skador. Sjukvårdspersonalen behövde stöd efter dådet.

***

TIDIGARE 2022-09-30. Åtal väckt för försök till mord och grov våldtäkt mot 9-årig flicka i Skellefteå

BROTTSLIGHET. Skellefteå tingsrätt, målnummer B 769-22, har idag väckt åtal mot en 15-årig pojke som är etiopisk medborgare för försök till mord och grov våldtäkt på en 9-årig flicka i juli i år. Det var den 7 juli i år som en svårt skadad flicka återfanns i ett skogsparti på Morö Backe. Misstankarna riktades tidigt i utredningen mot en ung pojke, som enligt registeruppgifter skulle vara född 2009. Pojken själv, och hans vårdnadshavare, uppgav däremot att han var fyllda 15 år. Åklagaren beslutade att en åldersbedömning av pojken skulle göras vid Rättsmedicinalverket. Resultatet av utförda medicinska undersökningar talar för att den undersökte har fyllt 15 år.

Sammantaget menar jag att utredningen visar att pojken har uppnått straffmyndighetsåldern. Därför väcks nu åtal för brotten, säger kammaråklagare Andreas Nyberg vid Åklagarkammaren i Umeå.

Den 15-årige pojken har gjort vissa medgivanden i förhör. Vittnesförhör, brottsplatsundersökning och sakkunnigutlåtande från NFC (Nationellt forensiskt centrum) utgör också delar av bevisningen.

Jag menar att den tilltalade utsatt flickan för ett synnerligt lidande och att han har visat synnerlig hänsynslöshet genom att angripa målsäganden med grovt våld. Det var enbart på grund av tillfälliga omständigheter som gjorde att brottet inte fullbordades och att flickan inte dog, säger kammaråklagare Andreas Nyberg vid Åklagarkammaren i Umeå.

Flickan har inte kunnat höras under förundersökningen på grund av sina svåra skador.

Utöver mordförsök åtalar jag också pojken för grov våldtäkt mot barn. Brottet bör bedömas som grovt eftersom han i samband med genomförandet använt sig av omfattande våld och har visat särskilt hänsynslöshet och råhet, säger Andreas Nyberg.

Mordförsök och synnerligen grov misshandel: Etiopiern har försökt strypa den 9-åria flickan med skosnören, samtidigt som han misshandlade henne, flickan kommer att få bestående men. (kort ur åtalet)

Grov våldtäkt mot barn: Etiopiern har genomfört samlag och annan sexuell handling med flickan som vid tillfället var nio år. Brottet bör räknas som grovt eftersom etiopiern i samband med genomförandet använde grovt och hänsynslöst våld. (kort ur åtalet)

Målnummer i Skellefteå tingsrätt: B 769-22.

Rättegången beräknas pågå den 12-14 oktober och 17 oktober vid Skellefteå tingsrätt, och kommer sannolikt att hållas bakom stängda dörrar.

***

TIDIGARE 2022-08-09 Den etiopiska gärningsmannen i Skellefteå är minst 15 år

BROTTSLIGHET. Pojken som är misstänkt för försök till mord och grov våldtäkt på en flicka i Skellefteå i juli är 15 år eller äldre. Det bedömer åklagaren efter den medicinska åldersbedömningen.

Det bekräftas också av pojkens föräldrar.

Föräldrarna har i polisförhör förklarat att man av misstag angav fel födelsedatum för sonen när man kom till Sverige. Det verkar också vara något som man sedan påtalat för svenska myndigheter, säger kammaråklagare Irene Falk, tillförordnad förundersökningsledare.

Eftersom resultaten från den medicinska ålderbedömningen bekräftar det som den misstänkte och hans föräldrar uppgett – att han är 15 år fyllda – så kommer vi i den fortsatta handläggningen utgå från denna ålder.

Om bevisen mot honom är tillräckligt starka när utredningen är klar så kommer åtal att väckas, säger Irene Falk.

Bilden på den 9-åriga flickan kommer från hennes föräldrar. Flickan vårdas fortfarande på sjukhus och har inte kunnat förhöras.

***

TIDIGARE 2022-07-22. Den 9-åriga flickan i Skellefteå har flyttats från intensiven

BROTTSLIGHET. Den flicka som hittades svårt skadad i ett skogsparti i Skellefteå den 7 juli har flyttats från intensivvårdsavdelningen, skriver Expressen. Flickan, som är nio år, vårdas numera på en annan avdelning. En etiopisk pojke, som eventuellt är under 15 år, misstänks för försök till mord samt grov våldtäkt mot barn. Åklagaren har begärt åldersbedömning av pojken.

Gärningsmannen och hans mamma har flyttats till ett annat län av säkerhetsskäl. Han utredde för tre år sedan för kränkande behandling av andra elever och har även antastat en vuxen kvinna.

***

TIDIGARE 2022-07-14. Varför inga demonstrationer mot våldet och för den 9-åriga flickan i Skellefteå?

MEDIA. När knarkaren och den multikriminelle George Floyd dödades av polis i USA den 25 maj 2020 gick tusentals svenskar ut och demonstrerade, svenska politiker och journalister var väldigt upprörda över USA:s polis rasism och brutalitet mot färgade.

När en 9-årig flicka i Skellefteå, blir grovt misshandlad och fortfarande ligger nedsövd, av en etiopier med oklar ålder är det tyst. Inga demonstrationer, politikerna är tysta, till och med justitieminister Morgan Johansson (S) och klimatminister Annika Strandhäll (S) håller sig borta från twitter med journalisterna tiger som muren om gärningsmannens bakgrund och ursprung. De försöker nästan få det att låta som den etiopiske gärningsmannen är ett offer.

Demonstration för George Floyd mot polisen i Stockholm, Sverige. Otroligt att polisen låter dom hållas.
Några som det inte har demonstrerats för ovan. Nedan Expressen, är det så konstigt att folk är förbannade. Samma gärningsman, minst tre överfall…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Den misstänkta etiopiska pojken i Skellefteå erkänner våldtäkt

 1. Det är sådana här bastarder som Annie vill värna om när hon kritiserar SD för
  återvandringstårtan,Sveriges största hycklerska,men hur gick det för henne?Kicken?

 2. Ett 50-årigt straffarbete för denne barbar, plus 50 extra år eftersom han är en objuden gäst i vårt land.
  Sen….
  skall invandrarverkets personal ställas till 100% ansvar och straffas för att dom släppt in denne kriminelle grobian!
  Utan tjänstemannaansvar så bara fortsätter galenskaperna!
  Dom där dårarna måste börja inse vad dom ställer till med!

  23
 3. Klick, klick, klick, klick så drar man med en enda hand, upp en båt ur sjön, på en trailer nedbackad på rampen i sjön. Båten väger flera ton.

  En Finländare anförde när jag skulle dra upp båten, det var på en känd camping-plats, samt båtbrygga och ramp: ”Du kommer aldrig att kunna dra upp den båten med den bilen”. Jag sade inget, satte mig i Volvon, lade i driven och drog upp båten ur sjön. Inga problem, utom att det låter ”tjong” när man lägger i driven vid belastning bakåt, på en Borg-Warner 35.

  Litet gas, så kom allt upp på det torra.

  Sedan när jag stod och säkrade båten med spännband för hemfärd, höll han käften och satte sig vid sin husvagn och tog en sup till.

  På samma sätt fyrdelning för ett så fruktansvärt vidrigt brott mot en försvarslös liten flicka.

  5
  2
  • 15…??? Han är nog närmare 20 men den mentala nivån är väl på 5- års nivå. Ut med kräket direkt

 4. Fyrdelning vore det rätta straffet, men använd för all del icke oskyldiga hästar. Använd istället enkla handvevade vinchar.

  17
 5. Ett exempel på socialdemojratusk slapp invandringspolitik.
  Grabben är 20 bast.
  Men det törs man inte säga .
  För då blir man kallad rasist.

  26

Kommentera