Etiopiska pojke med oklar ålder misstänks även för grov våldtäkt mot barn

VÅLDSVÅGEN. Pojken som misstänks för ett mordförsök på en nio-årig flicka i Skellefteå misstänks också för grov våldtäkt mot barn, rapporterar SvD.

I nuläget har den ”minderåriga” pojken förhörts två gånger av polis.

Den pojke som misstänks för mordförsöket på en flicka i Morö Backe i Skellefteå för snart en vecka sedan kan vara äldre än vad identitetshandlingar visar säger åklagare Andreas Nyberg, som leder utredningen.

Pojken har ett personnummer som gör gällande att han är under 15 år, men vi har uppgifter som gör att det finns misstankar om att han kan vara fyllda 15, säger Nyberg. Pojken är från Etiopien och kom till Sverige år 2017, nyligen fick han och familjen permanent uppehållstillstånd.

Det senaste förhöret med den som kan misstänkas var i lördags. I nuläget för inte fler förhör utredningen framåt, säger utredningsledaren Andreas Nyberg.

Pojken misstänks nu även för grov våldtäkt mot barn.

Han delgavs även den misstanken i lördags. Det enda jag kan säga där är att det finns tillräckligt stöd i utredningen nu för att även den rubriceringen föreligger, säger Andreas Nyberg.

Han säger också att utredningsläget är stabilt. Flickans skadeläge är fortfarande oklart.

Enligt TV4 Nyheterna har flickan inte kunnat höras än.

***

TIDIGARE 2022-07-09. 9-åriga flickan i Skellefteå går ännu inte att förhöra

VÅLDSVÅGEN. Bloggen har tidigare skrivit om flickan som hittades svårt skadad efter att hon utsatts för ett mordförsök i Morö Backe, Skellefteå. Flickan har ännu inte kunnat förhöras på grund av sitt tillstånd, enligt ett pressmeddelande.

Bilden från föräldrarnas sociala medier.

Flickan flögs till Norrlands Universitetssjukhus i Umeå efter överfallet i torsdags där hon fortfarande vårdas för sina skador.

Pojken som misstänks för överfallet är under 15 år och enligt åklagaren har han i förhör gjort vissa medgivanden.

-Pettersson har noterat att gärningsmannen är väldigt solbränd och hör hemma i icke-skidåkande nation.

Han är tidigare misstänkt för överfall på en flicka och ett på en vuxen kvinna men har ändå sprungit lös. Gärningsmannen  och hans mamma har nyligen fått permanent uppehållstillstånd i Sverige.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

34 thoughts on “Etiopiska pojke med oklar ålder misstänks även för grov våldtäkt mot barn

 1. Mördare är förmodligen inte heller önskade i sina egna hemländer men de kan gärna fly till Sverige. Landet, som även välkomnar människor belastade av terrorism och obegränsad brottslighet. Landet, som låter invandrare utan bevis bestämma sina egna identiteter. Jag vet inte varför myndigheterna offrar svenskars liv och säkerhet för att ge villkorslösa uppehållstillstånd till människor, som inte skulle klara den enklare bakgrundskontroll i något land. Vad är anledningen till att svenska myndigheter bedriver verksamhet, som missgynnar Sverige och slår samhället i spillror?

  18
 2. Om man skall lägga en comment så – varför intervjuas inte gms mamz? Hon har ju uppfostrat sonen till den han är.

  15
 3. detta fallet måste ju granskas extremt hårt och vägas hårt med halvsaningar och löngner ..

  jug ser vissa likheter med kivin fallet !? där utsåg man lämpliga syndabockar och framtvingade falska utsagor detta yrots det fanns en somalier som betede sig konstikt i området!?
  skilnaden här är att offret lever och då kan skvallra. så inte ens den ljungande justitieministern klarar av att dölja detta

  20
  2
 4. PK-media förfasade sig över att flickans föräldrar publicerade bild på sin dotter på sjukhuset, det kunde ju gynna de invandringskritiska. Annat var det när en liten pojke spolades iland, död, på en sandstrand nere i Europa. Då var det stora trumman för att ”vi” måste rädda ”flyktingarna” Vänsterpressen förnekar sig aldrig.

  76
  2
  • en daj som js inte förstår är att man påstår att gärningsmannen är u der femton år hur vet man det har man gort en medesinsk besiktningen av hans ålder

   7
   1
   • Nej, men som åklagaren har sagt kommer en medicinsk åldersbestämning att göras då det finns indikationer på att han är äldre än 15. I nuläget är han enligt ID under 15.

    14
 5. På vilket sett är Sverige första asylland för Etiopien? Permanent uppehållstillstånd? Föräldraanvaret? Kom fram Ygeman och förklara före valet..

  76
  1
 6. Vad jag förstått så har varningsklockorna ljudit om denne gosse en längre tid.Han har fått byta skola några gånger och går nu i en särskola.Han har tidigare försökt ge sig på kvinnor och unga flickor.Hur tänkte man här när man gav honom permanent uppehållstillstånd ? Hela denna familj bör man nog syna bättre i sömmarna för det verkar vara en hel del som inte stämmer…

  24
 7. En hund som avsiktligt eller oavsiktligt råkar bita någon, avlivas med lagens hjälp.
  Var finns skillnaden detta fall.

  69
  2
  • det här om hundar är tyvärr inte längre korrekt, om den biter någon händer mestadels inget tyvärr

   4
   2
 8. Det lustiga i hela denna historien är att denna kulturberikare skyddas nu mer av staten än vad den lilla flickan någonsin fick innan eller efter det att hon blev offer för en brutal överfallsvåldtäkt.
  För vi vill ju absolut inte att något skulle hända den ”lille pojken” innan socialtanterna haft en chans med honom, eller?!?

  100
  7
  • Att våldtäktsmannen och hans familj fått skyddat boende för de, staten, är rädda att något ska hända dem innan utredningen är klar och socialen fått säga sitt eller rättegång beroende på åldersutredningens utfall.

   Däri ligger det lustiga. Hur du värderar det, bra eller dåligt, är upptill dig.

   44
   6
  • Tragiska här är att någon verkar må bra av händelsen, som jag knappt kan sluta tänka på. Vad menar jag? Märker det på tummen ner

   21
   3
  • Niklas, du kunde lagt till att socialtanten kommer att bjuda på saft och bulle.
   Något straff kommer pojken aldrig att få. Det hade varit MYCKET värre om det varit det omvända att någon med låg pigmering attackerat en liten tjej med mycket pigment.. Då hade det goda Sverige kraftsamlat och det rasistiska spöket målats upp. Det är skillnad på folk och folk.

   52
   2
 9. Man mår rätt så dåligt när man läser om det här fallet. Nåt så vedervärdigt. Är det någon politiker som gjort något uttalande om detta? Har de gjort sina djävla handhjärtan? Det enda jag såg var nåt i Expressen om att SD skulle utnyttja våldsbrottet. Hur tänkte den idioten där? Är det så han tänker när han går där hemma, med förmodligen sina egna barn.
  Jag tänker på flickan naturligtvis. Tänker på hennes mamma o pappa, hur de måste må. Det var nog inte så här de hade tänkt sig sommar 2022.
  Killen ska ju naturligtvis inte få vara i landet. Han o hans familj kommer aldrig att tillföra något nyttigt.
  När fy fan för detta

  114
  2
 10. Borde utvisas med tanke på brottet oavsett om han är 13 eller 15 år. Etiopisk medborgare och uppenbart livsfarlig. Låt det inte hända igen!

  127
  1
 11. En och annan av ”de goda”, har den mycket dåliga smaken, att sätta ”tumme ner”, på kommentarerna. Det tolkar jag som ett direkt försvar av bestens handlingar. Jag placerar därvid även er på min skitlista. Ni är avskyvärt usla människor!
  Dessutom hoppas jag att hans skyddsboende röjs och att lämpligt straff därmed kan komma till stånd.

  116
  5
  • kommunisten eller miljöpartisten verkar vara i dålig form idag. Kräket har uppenbarligen missat mig i denna tråd!

   58
   3
 12. Allt tyder ju på att denne unge man har begått flera grova brott innan han förgreps sig på denne 9 årige flickstackare. Och varför har inte samhället reagerat tidigare ?
  Det är tur att man inte är 9 åringens pappa.
  Kan man gissa att grabben inte kommer att bli lönsam på sikt.

  129
  2
 13. Först och främst ska gossen kastreras. Därefter en enkel biljett till Etiopien tillsammans med sin väna mor!

  121
  2
 14. SORGLIGT!!! När skall de ”goda och skenheliga” förstå att det finns kulturella skillnader som är omöjliga att ändra.

  Kanske han med en coca cola och en pizza kan förklara i någon av sina shower.

  101
  3
 15. Det verkar råda viss oklarhet omkring pojkens faktiska ålder enligt uppgifter i alternativmedia.

  94
  • Som vanligt i sammanhangen är det väl en 30-årig 15-åring! Den mannen skall dömas till förvisning eller placeras i en koja på en öde ö han inte får lämna livet ut.

   109
   4
  • ”Pojken” skall kastreras och utvisas tillsammans med hela familjen (eller om det bara finns en mamma). Sådana djur (förlåt oskylldiga djuren) skall vistas i Sverige och få uppehållstillstånd med alla bidrag och bekvämligheter, fy f…..n.

   93
   2
 16. Mina tankar går till flickan med familj.
  🙏❤️😪

  Ett så avskyvärt brott mot ett oskyldigt barn.
  🤬🤬🤬

  121
  2
  • Djur är oskyldiga! De skulle aldrig göra något sådant. Jämför inte detta med djur snälla.

   50
   4
   • Inte för att jag vill krossa din rosa syn på djuren men de är oftast mycket brutalare och jävligare än vad människor är. Många däggdjur som apor och delfiner misshandlar och våldtar andra medlemmar av andra grupper, ibland även inom gruppen.

    11
    10
  • Nej, 80% älskar inte dem. För varje dag som går älskas de mindre och mindre.
   Jämför hur tonen i debatten var 2015 och hur den är nu. Europa har börjat bygga murar. Det finns hopp men det är bråttom! MENA-importen måste stoppas NU.

   40
   1

Kommentera