Är de rödbruna nöjda med tillståndet i Sverige?

INRIKES. I fredags presenterade det blågula blocket, SD, M, KD och L, Tidöavtalet, en uppgörelse om hur Sverige ska styras de närmaste fyra åren. Händer inget oförutsett som att några Liberaler går emot partilinjen innebär det att Ulf Kristersson (M) väljs till statsminister i morgon måndag.

De blågula ledarna Jimmie Åkesson(SD), Ulf Kristersson (M), Ebba Busch (KD) och Johan Pehrson (L) är nöjda och glada med uppgörelsen. Undantaget är några av Liberalerna.

På andra håll hörs upprörda röster. Magdalena Andersson (S), Annie Lööf (C), Nooshi Dadgostar (V), Märta Stenevi (MP) och Per Bolund (MP) höjer alla rösterna och är djupt oroade över det ”oerhörda” som är på väg att ske i och med att Sverigedemokraterna ska få tillgång till makten för första gången.

De rödbruna säger att alla förslag i Tidöavtalet är en katastrof, det gäller förslag om att förstatliga sjukvården, bekämpa brottsligheten, minska invandring, göra det lättare att utvisa icke önskvärda individer, energipolitiken, alla förslag är dåliga. De verkar nöjda med det de åstadkommit i åtta år och är beredda att fortsätta i samma spår.

Avgående migrationsminister Anders Ygeman (S) kom med ett intressant inlägg . En mörk dag i svensk politik. Detta är en SD-regering, utan SD i regeringen”, skrev Ygeman, och varnade för de konservativa och nationalistiska vindar som nu ska blåsa kallt över Sverige. Sedan fortsatte Ygeman: ”De skjuter upp och avstår från verkningsfulla åtgärder för att minska arbetskraftsinvandringen”.

Vi kommer alltså att få en SD-regering som gör för lite för att minska invandringen, enligt Ygeman (S).

-Pettersson ser även att Jerzy Sarnecki är besviken. Jerzy efterlyser mer socioekonomiska åtgärder. Sammantaget verkar det som de rödbruna vill fortsätta att kasta miljarder på samma meningslösa åtgärder som de försökt med i 40 år.

Låt oss försöka få till ett nytt Sverige. Bild: Jeander
Alternativet är mer av samma snack Bild: Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Är de rödbruna nöjda med tillståndet i Sverige?

 1. S, looovvaar vad som helst,
  bara vi får tillbaka makten.
  De hemska SD, har allaredan förstört vårt
  (de har inte tillträtt ännu)
  fina land. Arma land.

  16
 2. De vänsterblivna rövbruna har intre tillräckligt med hjärnceller o gott omdöme att inse hur illa man förstört vårt land. De sitter tryggt under nån stor sten eller ligger långt inuti nåt ide i ett helvitt område utan att störas av det klientel de dragit hit o njuter av överfeta löner o pensioner. O tjaa en i mp klanen har väl oxå ordnat sig toyboyservice..
  Jag mår illa, för jag betalar till dessa clownliknande individer.

  19
 3. ÄNTLIGEN ett ALTERNATIV som kan bli en game changer!

  Måtte de stå upp för innehållet trots kritik från ”allah dessa goda o skenheliga” som gärna talar om vad andra skall tycka men inte lever upp till detta själva!

  12
 4. Svenska folket vill inte ha Våldtäkter, knakförsäljning, skottlossning, utpressning.
  Och dessutom betala för det. Knarket förstör vår Svenska ungdom. Är de vänterblivna förvånade?
  Bolund säger vi skall gå före, nej tack. Rödskrikan vill gå framåt, nej tack.
  Svenska folket vill tillbaka till vårt trygga Sverige.

  36
 5. Blandar man rött och grönt får man brunt. Blandar man blått och gult får man grönt. Alltså ett brunt block mot ett grönt block!

  13
 6. Observera dock att så gott som allt i avtalet ska ”utredas med mål att…”. Det är ytterst få konkreta saker när det gäller migration och brott och straff. Det gäller att man ser till att genomföra förslagen också annars blir det väldigt liten skillnad jämfört med idag.

  Och det är om Jan Jönsson och den andra kärringen inte dampar ur och röstar ner alltihop.

  38
  1
 7. Och som vanligt med det RödBruna blocket har det ingen betydelse att väljarna vill
  ha förändring, det är vad vanstyret har gjort ,och vill fortsätta att göra som betyder något?? Det är säkert drygt, framförallt för Sossarna som nu inte kan fortsätta att
  placera sitt eget folk på platser och chefspossitioner dom inte är vuxna till?

  47
  1
 8. Tidöavtalet är ett litet men dock fall framåt. Om det genomförs kommer det att dämpa farten utför men för att vända uppåt krävs resolutare tag.

  Till att börja med behövs EUxit. Det vill säga att EU lämnar EU och återgår till EG. Vi har inget behov av icke-folkvalda totalitärer som ska besluta om varje liten skitsak. Med det minskar penningflödet ut ur landet men FN-avgiften och biståndet både utrikes och inrikes måste minskas. Börja med att sluta göda ekonomiska migranter genom att fimpa bidragen och införa arbetsplikt.

  Minska onyttiga i offentlig förvaltning. Det finns alltför många drönare. Börja med att kritiskt granska alla uppgifter som lagts på i lager efter lager. Minska antalet regler och minska byråkratin. Anpassa sedan kostymen.

  Detta var bara första arbetsveckan. De kommande 207 ökar vi takten?

  50
  1
  • På sjunde dagen vilade vi och såg att det vi gjort var gott. Nästa vecka tar vi bort flerbarnstillägget. Och halverar riksdagsledamöternas arvoden. Sedan tar vi helg igen så vi pallar nästa.

   35
   • Finansieringen av så kallade ”flyktingadvokater” borde strypas omgående. Det ska inte finnas något ekonomiskt incitament för att överklaga asylavslag i all oändlighet bara för att med skattemedel göda advokatkollektivet.

    33
    1
 9. Självklart börjar den rödbrungröna sidan att komma med diverse anklagelser och påhittade osakliga argument. Sånt som de lovat under lång tid men aldrig åtgärdat. Att lyssna på dessa bedrövliga figurer och deras valförlust stärker förtroendet för den vinnande sidan!

  55
  1
 10. Det rödsvarta blocket skulle aldrig erkänna att de gjort fel. Därför är allt Sverigedemokraternas fel, inklusive varför den svenska elförsörjningen är körd i botten.

  75
  1
 11. Vi får hoppas att Svenska folket nu har sett vad den rödgröna sörjan gjort med vårt land,hoppet är att dessa rödgröna aldrig mer kommer till makten.

  86

Kommentera