Åkesson kallar Fallenkvists inlägg ”förkastligt”

INRIKES. SD-profilen Rebecka Fallenkvist tas tillfälligt ur tjänst efter att ett olämpligt uttalande om Anne Frank på sociala medier, skrev bloggen igår.

Sverigedemokraten Rebecka Fallenkvists inlägg i sociala medier, där hon bland annat kallar Anne Frank ”kåtheten själv” och ”sedeslös”, fördöms av partiledaren Jimmie Åkesson.

Folk säger dumma saker hela tiden. Sedan har hon själv försökt att förklara det här på olika sätt, vilket väl är en rimlig förklaring kanske, men jag tycker att det är ett förkastligt sätt att uttala sig på såklart, säger han i SVT:s Agenda.

Fallenkvist har tagits ur tjänst efter inlägget och hon har även stängts av från SD:s partikanal Riks.

-Pettersson tycker att Fallenkvist uttalande var olämpligt och onödigt men det märks att Sverigedemokrater inte bedöms efter samma måttstock som andra…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Åkesson kallar Fallenkvists inlägg ”förkastligt”

 1. Rebecka har läst en bok.
  Hon har recenserat den.
  På vilket sätt kan det kopplas till antisemitism ?
  Om jag tex. skulle reta mig på något som den lokala prästen har kläckt ur sig ; Skulle det då per automatik innebära att jag är emot kristendomen ?
  Om min granne, som är AIK:are, skulle störa mig med sitt eviga gräsklippande ; Skulle jag då plötsligt bli AIK:s värsta fiende ?
  Den där judekopplingen till Rebeckas artikel sitter i huvudet på de ängsliga vänstertrollen.

  11
  5
  • Nä, PRECIS!!!

   Man måste skilja på sak och person (I det här fallet, Anne Frank då)!

 2. Ifall kanalen Riks dumpar Rebecka kan dom lägga ner, det är tack vare henne dom fått så många följare, hon har rätt att uttrycka sin åsikt i ett land med påstådd åsiktsfrihet,
  hon har ju läst dagboken och förmedlat hur hon uppfattat den, vi ska komma ihåg att
  Rebecka är en rak tjej, och då blir kanske inte ordvalet alltid det rätta, förmodligen har
  inte merparten av dom som nu förfasar sig, själva läst dagboken ,då har dom heller
  inte rätt att fördömma hennes uttalande. Att vår falska Media hakar på kan ju vem som
  helst begripa, hade någon repressentant för något annat parti tagit upp ämnet, så
  hade personen förmodligen blivit intervjuad av kulturfolket, men nu var det någon från
  SD, och då slår Hycklararmen till!

  20
  4
 3. Man hör vad man vill höra.
  Det är mänskligt att fela.
  Vad gäller misstag från personer som har någon anknytning till SD gäller “sila mygg men svälja kameler. “

  17
  3
 4. I grund och botten var Anne Franm en helt normal flicka som hadde oturen att leva i en onormal tid. Vad värre är så har delar av dagboken förfalskats av hennes far som kapitaliserade på den efter kriget. Det gäller således att hålla koll på vilken version av den man läser om man nu vill göra det.

  17
  3
  • Den som vill undersöka trovärdigheten hos dem som påstår att dagboken inte är äkta följer lämpligen källhänvisningarna om saken på engelska Wikipedia:

   ”With Otto Frank’s death in 1980, the original diary, including letters and loose sheets, was willed to the Dutch Institute for War Documentation,[140] which commissioned a forensic study of the diary through the Netherlands Ministry of Justice in 1986. They examined the handwriting against known examples and found that they matched. They determined that the paper, glue, and ink were readily available during the time the diary was said to have been written. They concluded that the diary is authentic, and their findings were published in what has become known as the “Critical Edition” of the diary.[141] In 1990, the Hamburg Regional Court confirmed the diary’s authenticity.[142]”

   https://en.wikipedia.org/wiki/Anne_Frank#Denials_of_authenticity_and_legal_action

   4
   3
 5. Inte bra kombo att vara offentlig och dricka några glas vin för mycket när man skriver inlägg. Inte bra alls! Detta har vi redan sett i den stora offentliga socialdemokratiska maskinen som nog är värre. Alla kan göra snedsteg och Rebecka är förlåten.

 6. Vissa saker skojar man inte om. Inte utan karriären som insats. Vi har dock en grundlagsskyddad rätt att även säga dumma saker så länge man inte hotar eller uppmanar till våld. Det kan inte heller röra sig om åsiktslagen hets mot folkgrupp då det rör sig om en person. Det kan inte heller röra sig om förtal då det inte finns något brottsoffer som kan anmäla. Eftersom det är vi svenska skattebetalare som förser de politiska partierna med pengar anser jag att de har en extra stor skyldighet att följa svensk lag.

  30
  2
 7. Min uppfattning av Rebecca Fallenkvist har alltid varit att hon är gapig och vulgär i sitt sätt.

  23
  21
 8. Rebecca, hade väl aldrig läst dagboken, och mötte det oväntade, i det nya, som hon inte trott om Anne Frank! Hon blev därmed överrumplad, och skrev rakt ut sin reaktion!

  Återigen, Rebecca, DREV INTE MED ANNE FRANKS OMSTÄNDIGHETER, UTAN MED HENNES PERSON, SOM DEN FLICKA HON VERKADE VARA, MEN INTE HADE VERKAT VARA!

  ÅTERIGEN, Det handlar om yttrandefriheten! VARFÖR SKA MAN FÖRTIGA SANNINGEN, BARA FÖR ATT VARA SNÄLL!

  VÄNSTERN ÄR INTE DET, GÄLLANDE JESUS, KUNGAHUSET M M. SOM VI I HÖGERN HÅLLER HELIGT!

  SÅ VARFÖR SKA VI TA SÅN HIMLA HÄNSYN TILL FÖRETEELSER, SOM VI FINNER LUSTIGA, SOM REBECCA GJORDE!!!

  DET ÄR INGEN ANTISEMITISM I DET!!!

  Skillnad, om hon angripit, eller hetsat mot judarna, eller tyckt förintelsen var rätt! MEN DET GJORDE HON INTE!!! Hon bara skrattade åt PERSONEN Anne Frank! INTE, hennes utsatta situation!!! Därför ska hon inte dömas så hårt!!! MAN MÅSTE SKILJA PÅ SAK OCH PERSON, OCH INTE BLANDA IHOP DET HELA!!!

  DET HANDLAR OM YTTRANDEFRIHET, HELT ENKELT, OCH NU LÄGGER JIMMIE, AV ALLA, LOCKET PÅ!!!

  MYCKET DÅLIGT!!!

  Han blir mer och mer ett med etablissemanget, och mer tillbakahållen!

  Själv röstade jag på Afs, OCH DET ÄR JAG GLAD FÖR, NÄR NU NÅGOT SÅNT HÄR SKER!!!

  Även om det var onödigt dumt, I det känsliga läge som är just nu, det Rebecca gjorde, men överkomligt, eftersom det inte var mot judarna i sig, eller för förintelsen!

  DÄRFÖR BÖR DET VARA URSÄKTLIGT, OCH DÄRFÖR MÅSTE MAN FÖRLÅTA HENNE, FÖR HENNES PLUMPA, DUMMA TILLTAG!!!

  53
  8
  • Det är en sak att i förvåningens ögonblick undslippa sig en ogenomtänkt kommentar.
   Det är en helt annan sak att ta fram telefonen, dra igång twitter och komponera ihop en kommentar. Du hinner tänka en, två gånger när du skriver.

   15
   5
   • Alla är inte mediatränade hala personer som svänger kappan efter vinden som exempelvis Kristersson. Personligen vill jag förse dessa med munkavle för alltid. Man har rätt att säga korkade saker som sårar känsliga. Det är det som yttrandefrihet handlar om. Inte att säga rätt sårande saker vid rätt tidpunkt.

    Åsiktsförtryckarmaffian snävar in åsiktskorridoren steg för steg. Lagen om hets mot folkgrupp kom till för att en övervintrad nazist inte kunde hålla tyst och ryggradslösa politiker kunde inte stå emot en liten grupps krav på förbud. Personligen tycker jag att det är bra att personer med vidriga politiska åsikter får komma till tals. Om de får fram sitt budskap lär ingen vettig person vilja ansluta sig och de som saknar vett får vi koll på.

    Sedan förvånas jag över den ojämlika behandlingen av två vidriga kollektivistiska ideologier. Den med minst antal dödsoffer får löpa gatlopp medan den med näst flest dödsoffer hyllas. Kollektivistiska ideologier såsom kommunism, socialism, fascism, nazism, zionism och islamism ska motverkas genom att släpa fram deras smutsiga byk i offentligheten så att var och en förstår hur vidriga de är.

    8
    2
   • Du menar att en programledare på Riks inte är mediatränad?
    Sedan är det fritt fram att tycka vad man vill. Håller sedan en förening som man är medlem i inte med en är det upptill föreningen att säga upp medlemskapet.
    Båda har utnyttjat sina grundlagsskyddade rättigheter.

    7
    1
  • Tydligen är Anne Franks dagbok lika helig som till exempel koranen, inte ens bibeln kommer upp i dess status.Hela affären är urlöjlig.
   Massor av SD-hatiska posörer har nu förfasat sig och en del av dem har ogrundat, svamlat om nazism och antisemitism. Denna folkstorm visar bara på att de som reagerat är de vanliga rasism- och nazism-skrikaridioterna. De hade aldrig sagt ett ord om det inte hade varit någon från SD.
   Det är helt sjukt vilka nivåer detta uppnådde.
   Judiska föreningar, Israels ambassadör, politiker i Israel och de övriga posörerna i kändiseliten och vänsterpolitiker.
   Folk har absolut för litet vettigt och göra och ni i SDs ledning är fegisar.

   37
   2
   • Bosse !
    Håller med dig !
    Sen tycker jag Jimmie ska hålla käften!
    Tack Bosse

    15
    9
   • Ponnsan
    Är du emot frihet? Jimmie har väl också rätt och säga vad han tycker.

    16
    7
   • Ja Vänsterpöbeln jobbar frenetiskt när dom ska söka något att klistra på SD,
    men jag tror inte dom ännu begripit att dom ska harva ioppossition i Minst 4år?

    3
    3
   • Inte när det får konsekvenser för Rebecca, Öskute!

    Dessutom är det ju antidemokratiskt MOT yttrandefrihet (Rebeccas), INTE för!!!

  • Tack Lövenbefriad !
   I dag blev ponnsan förbannad!
   Därför Jimmie hoppar flickan hon har väll fått tillräckligt med skit.
   Jimmie har blivit en skitstövel.
   Ponnsan
   AfS

   12
   7

Kommentera