Tror Annika Strandhäll att S är de enda som kan få Sverige att fungera?

INRIKES. I morgon är det statsministeromröstning i Riksdagen. Statsministeromröstningen är alltid öppen, till skillnad från talmansomröstningen, så om någon ledamot avviker från partilinjen får alla veta det. Fler än hälften av riksdagens ledamöter, det vill säga minst 175, måste rösta emot mot talmannens förslag till ny statsminister, Ulf Kristersson, för att det inte ska gå igenom. Annars är det godkänt. Det innebär att det inte hjälper att lägga ned rösterna för några Liberaler, de måste rösta mot Ulf Kristersson.

Annika Strandhäll (S) är klimat- och miljöminister, förhoppningsvis bara något dygn till, men allvarligt talat är damen frisk? Kan en minister i Sveriges regering skriva något sådant? Tror Strandhäll och Socialdemokraterna att dom är garanten för att Sverige ska fortsätta vara en garanti för demokratin?

S borde titta på facit efter de senaste åtta åren!

Från Annika Strandhälls Facebook skrivet söndag kväll den 16 oktober 2022:

”Till de som imorgon nu väljer att trycka grön knapp för Ulf Kristersson i Sveriges riksdag under statsminister omröstningen måste jag få säga att ni aldrig kan undandra er ansvaret för det paradigmskifte det innebär.
För Sverige, för vår tro på alla människors lika värde, för solidaritet med både dem som bor innanför och utanför våra gränser i en extrem tid präglad av hot, hat, kris och krig. För vår tro på öppenhet mot om världen, demokrati, jämlikhet och jämställdhet.

Efter i fredags vet både ni och vi alla vad för politik ni nu röstar igenom genom att släppa fram Ulf Kristersson. Repressiv och främlingsfientlig.

En SD-styrd marionettregering som i det allvarligaste säkerhetspolitiska läge vi haft på decennier släpper in en hel hord! av SD tjänstemän i Sveriges regeringskansli och som inte tillåter några beslut SD inte står bakom.

Det ger full insyn och inflytande över det svenska regeringsarbetet och vår säkerhetspolitik.
Historien kommer minnas denna dag och alla som lånade ut sig till detta. För vad?”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Tror Annika Strandhäll att S är de enda som kan få Sverige att fungera?

 1. Det är tack vare Sossarna som inget fungerar? Men hon verkar befinna sig i samma
  division som Henrik Arnstad! Kanske slut i batteriet?

  22
  1
 2. Strandhäll saknar sin makt , sin status och lönen !
  Att Sverige går brant utför under deras styre är totalt ointressant !

  Nya regering är inte intresserade av menlösa projekt som ”sluta skjut” . . För dom gäller snarare att sluta vara i Sverige om du är kriminell !

  42
 3. ”För Sverige, för vår tro på alla människors lika värde, för solidaritet med både dem som bor innanför och utanför våra gränser i en extrem tid präglad av hot, hat, kris och krig.”

  Jag tror dock inte på allas lika värde, och någon solidaritet med hela världen har jag varken tid eller råd med. Så du kan tala för dig själv Annika, för du talar definitivt inte för mig.

  42
 4. Det är beklämmande att en, snart före detta, minister totalt saknar insikt hur landet styrs. Ansvaret för brottsbekämpning faller helt på polisen och regeringen. Men det kanske är dags att återgå till landsfiskaler och kommunalt polisväsende.

  50
  2
 5. Strandskatan hånar en hel yrkeskår ! För nu väntar en grundlig rengöring efter den förra regimens havererade grisfester. Städare, Sanerare, Sanitetstekniker och Sopmaskinsförare lär få jobba häcken av sig ett bra tag framöver. Och hon kallar sig själv…”Working Class Hero ?????????

  63
  2
 6. S och resten av vänsterstollarna är de enda som kan få Sverige ur funktion. Den lilla sossedamen är som sina röda geilkar lika pantad och tom på självinsikt. Men det tackar man för, vänsterns usla självkännedom har gjort ett enastående gott valarbete åt det Sverigevänliga blocket. Vill därför att Annika Strunthäll fortsätter med sin sandlådenivå, så vänsterclownerna förpassas till sin rätta plats, utanför Rosenbad, som politiskt hemlösa. Det är verkligen välförtjänt, minst sagt.

  55
  2
 7. Äldre svenskar, ska jag ta åt mig och känna skuld för en virrig damfrisörska har skrivit detta, nej så f-n.
  Jag har levt 86 år varav 26 utanför vårt land mött fler olika personligheter, su ttit med presidenter, klanhövdingar och vet bestämt att vi är inte alla lika.
  Men en sak vet jag att ingen sketen osnuten sossebrallis ska generalisera och dra oss alla över en kam.

  90
  2
  • @grebom5, Instämmer. Mitt problem som äldre svensk är; Vem skall rädda hennes barn andras, våra barn och barnbom när Annika inte har förstånd att rädda Sverige, när Sverige hjälpt så många att Sverige inte kan rädda sig självt.

   46
 8. Ja du Annika.
  Som gammal fd sosse kan jag berätta för dig att jag röstade på SD
  För att jag är rädd för den utveckling socialdemokraternas pejatbut för Sverige .
  Så nu ser jag fram emot förändringen .

  84
  1
 9. Hur många tror att den s.k hårfrisörskan kan räkna och lägga ihop enkla tal?, hon klarar garanterat inte av att gå på en rak linje och samtidigt tugga tuggummi.

  69
  1
 10. Strandhäll , se till att alla som röstade på borgarna hamnar bakom lås och bom som Maggan brukar säga.- Det är ju väljarnas fel ; de kunde ju ha röstat på S men röstade i stället på det bästa alternativet. Vinnande parti kanske får röster av en anledning eller vad tror du ,Strandhäll?

  72
  1

Kommentera