Rebecka Fallenkvist tas ur tjänst

INRIKES. SD-profilen Rebecka Fallenkvist tas tillfälligt ur tjänst efter att ett olämpligt uttalande om Anne Frank på sociala medier, meddelar Sverigedemokraterna.

Rebecka Fallenkvist

Under lördagskvällen stod det också klart att Fallenkvist stängs av från SD:s tv-kanal Riks, där hon är en av frontfigurerna.

Det var i ett inlägg på Instagram som Fallenkvist beskrev Anne Frank som ”sedeslös” och ”kåtheten själv” efter att hon börjat läsa ”Anne Franks dagbok”. Anne Frank mördades som 15-åring i koncentrationslägret Bergen-Belsen under andra världskriget.

”Vi ser allvarligt på Rebeckas okänsliga och olämpliga jargong på sociala medier och kommer att inleda en intern process tillsammans med vår HR-avdelning. Rebecka Fallenkvist är tagen ur tjänst under tiden detta pågår”, skriver presschefen Oskar Cavalli Björkman.

Både Judiska Centralrådet och Judiska Ungdomsförbundet har reagerat starkt på publiceringen. Fallenkvist är frontfigur för SD:s tv-satsning Riks och nyligen invald ledamot i Stockholms regionfullmäktige.

-Pettersson säger att Rebecka Fallenkvist har varit klantig och det är inte första gången…

Men det finns andra partier som tolererar värre saker…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

43 thoughts on “Rebecka Fallenkvist tas ur tjänst

 1. Klantig ja, men samtidigt problematiskt om boken skall betraktas som helig och envar inte får göra egna reflektioner. Har inte läst den så jag vet inte om Anne är kåt inledningsvis men det kan ju vara en poäng att göra henne mänsklig för att fördjupa tragiken i det som sedan händer. Problemet med Rebeckas reflektion är att den enbart handlar om detta, hon verkar ju inte läst fortsättningen. Eller hade vi fått fler tweets allteftersom om alla sansat sig?
  En sak är dock säker, i Västvärlden har ingen gruppering eller organisation tolkningsföreträde till en bok. Alla får tycka vad de vill och säga det.

  5
  1
 2. Men man får en inblick i hyckleriets Sverige bland vänstertöntarna, om vi tar
  Malmö stad som exempel, så är den i dag i stort sätt tömd på Judar som levt i
  harmoni med den övriga befolkningen, detta tills andra folkslag från M.Ö. invaderat
  staden, dessa har systematiskt skrämt iväg judar om aldrig varit ett problem för
  Malmös övriga befolkning, tvärtom.

  Till hjälp har judehatarna haft Sossarnas ungdomsförbund och till och med Malmös
  gamle Sosseordförare Ilmar Repalu som i demonstrationer skandera judiska
  hateramsor, plus många andra judehatande trackaserier???

  Men om detta har Silbersteinarna hållit tyst om, att ett helt folkslag fördrivits från staden,
  har inget nyhetsvärde deras kollegor som nu försöker att göra en stor nyhet av att
  Rebecka reccenserat den, och möjligen uttryckt sig olämpligt har heller inte lagt två strå i kors för göra nyheter av denna fördrivning!.

  Har inte själv läst dagboken, men ser hur falsk den svenska journalistkåren är när
  det handlar om att blåsa upp vissa nyheter till orkanstyrka!

  23
  1
 3. Kan bara tala för mig själv… men jag skulle absolut inte ha något emot att vara ”sedeslös” med frk Fallenkvist. Hon är vacker, klok och rap och sexig som attan… 😘

  14
  7
  • Vilket bekräftar att Rebecka knappast ljuger om bokens stil, i din länk skriver de, angående de nya textfragmenten:
   ”Peter de Bruijn from the Huygens Institute for the History of the Netherlands explains the details are less interesting for being sexual in nature – which Frank already touches on in her diaries – but for their writing style.
   ..
   If nothing else, the new text helps us keep in mind that for all the horrors Frank was experiencing, she was still a rather typical teenage girl, and we can only love her more for it.”

   Vill Judiska Rådet, Riks m.fl. att man skall förbjudas uppmärksamma att Anne, som mördades av nazister, var en människa av kött och blod? Är det meningen att hon skall upphöjas till någon slags Jungfru Maria? Det tycker jag låter som en dålig idé. Ju mänskligare hon är, desto mer skrämmande blir ju berättelsen.

   Måste läsa den känner jag nu.

   2
   1
 4. Javisst måste man ha ögon i nacken i Sverige…… och tyvärr blir one-liners eller ännu kortare lätta att “spinna på” Har själv inte läst boken ifråga…… MEN finns den gratis som pdf hamnar den i läskorgen…… Just for the sake så att säga…… hoppas jag hittar gratisbok…… för vissa författare har ibland skrivit ganska “mustiga” alster….. och det har ibland varit väldigt uppskattat…. letar…..

  4
  2
 5. Även om hon kastat lite Sten i glashus kan jag uppskatta RF. Hon är väldigt tydlig mot rödskrikan vilket undertecknad uppskattar. Annie är Sveriges falskaste politiker någonsin.

  34
  4
 6. Stora nyheter på TV4, när man använder halva sändningstiden till denna nyhet,
  den största anledningen är väl att hon varit en finne i r–en på Media som hon
  kritiserat både ofta och välförtjänt!.

  38
  4
 7. Kom igen Rebecka, du är en klippa på Riks, hade du tillhört ett annat parti hade det inte
  ens blivit en notis. Dom dåliga förlorarna i dom ” icke regeringsdugliga partierna”
  söker med ljus och lykta efter någon skit att kasta över SD. Det enbart patetiskt att hur
  visa dom blivit efter att ha förstört landet på alla sätt o vis. Patetiska figurer!

  Så fort någon andas något om Judar så blir det ett jävla liv, för en tid sedan stod det en
  Silberstein och vräkte skit över SD, givetvis oemotsagd, denne har en Syster som gjort likadant,och båda givetvis knutna till det alltid “neutrala SVT”.men då är allt frid och fröjd
  Att dessa Silberstein är judar ger dem ingen rätt att vara oförskämda och enögda.

  Så kom igen Rebecka Fallenkvist , du behövs till att hålla efter den falska Annie Lööf!

  41
  10
  • Hon har ju här ingen talan!

   HON HAR JU BLIVIT AVSTÄNGD!

   Och det är väl här tyvärr Dicken som bestämmer, och inte hon!

   7
   3
 8. Inte vet jag om Rebeckas recension stämmer. Jag har inte själv läst boken, så jag kan inte uttala mig om det. Kanske att några rader ändå pekar på det som Rebecka antyder, men att föra ut detta i offentlighetens ljus var dumt och obetänksamt. Men sen kan man ju fråga sig om hur många av Rebeckas belackare som själva har läst boken från pärm till pärm. Just de, förmodligen inte ett fåtal ens. -Den som själv är utan skuld kastar första stenen……..

  25
  2
  • En bok, är en bok, är en bok, och inget mer, oavsett om det är koranen, Bibeln, lagboken, das kapital eller Anne FRANK dagbok!

   21
   1
  • Bara en sak till…Tror inte för ett ögonblick att Rebecka drivs av något påhittat judehat som statsmedia vill försöka få det till. Dom fantasierna bottnar nog snarare i belackarnas egna hjärnspöken.
   Det dagliga judehatet däremot, får stå oemotsagt. I första hand från mussarna och SSU. Framförallt muslimerna har ju judarna som sitt allra största hatobjekt, utöver allt annat hat. Men där är det minsann locket på från statsmedia.

   35
   2
 9. Frk Falloskvist kanske borde tänka till en gång till, vad avser varianter på lössläppt beteende. Hon tar inte bara för sig verbalt.

  7
  20
  • Hon är som Hon är! Det är det som gör henne så härlig! 🙂

   Men det var onödigt i detta känsliga läge, med riksstart och nytt styre!

   19
   6
   • Det var onödigt att gå ut som hon gjorde just nu i detta känsliga läge, menar jag!

    Hon kunde gjort det senare när hon kommit igång på riks, I så fall!

    8
    3
 10. Oavsett vilket, så tror jag inte att Rebeckas intention var att göra narr av judar. Hon läser en bok som till stora delen varit censurerad från tonåringars sexfantasier och reagerar på att det fina kan finnas även i ondskans rike… Hon må vara lite mer frispråkig än etiketten tillåter men jag tror på henne och att detta är en storm i ett vattenglas. Vad som borde göras är att hon samtalar med JC och reder ur detta innan drevet går för långt.

  25
  2
 11. Ja, detta var verkligen onödigt! Hon var väsentlig på Riks! Men det är hennes spontanitet man gillar! Men inte detta naturligtvis! Men det är väl hennes sätt, att göra först, och tänka sen! Fast hon borde ha förstått hur känslig en sån här grej var, och låtit bli! Speciellt, som de ju skulle sätta igång nu igen på måndag! Det var mycket olyckligt detta!!! Nu är två profiler borta. Först Jarwall och nu Rebecca! Det blir inte alls samma sak med Riks längre, tyvärr! 😪 DETTA VAR VÄLDIGT ONÖDIGT!!!

  32
  4
  • Men, men…jag kom att tänka på en sak, är inte detta samma sak som Muhammed-karikatyrer, koranbränning eller liknande! Är inte detta samma tema egentligen, rätten att skända en religion, och det som den håller heligt!

   Är inte detta, återigen yttrandefriheten, contra beskärning av densamma, som det handlar om??? Konflikten däremellan??? Jag bara undrar???

   Tänk bara hur vänsterfolket, drivit med och vanhelgat Jesus! “Life of Brian”, t ex där de sitter på kors och sjunger! Är inte detta en skymf, mot alla kval Jesus gick igenom, när han dog på korset! MEN MAN DREV MED DET! Och tillåts så göra!

   Borde det då inte gå att driva med Anne Frank, och hennes liv, att förlöjliga det! Att häckla det! Borde inte detta vara lika acceptabelt, I yttrandefrihetens namn???

   JAG BARA FRÅGAR???

   23
   4
   • Henne, och hennes dagbok, måste ju gå att häckla!

    Det har ju ingenting med hennes död, och gömmande att göra! Det har ju med hennes PERSON att göra! Och om det inte går, behandlar judarna henne precis lika dåraktigt som muslimerna Muhammed! Som helig och högre stående, när både hon och muhammed är helt vanliga simpla människor, som råkat vara under vissa omständigheter!

    13
    2
   • Och det var just det Rebecca gjorde! Häcklade hennes PERSON, inte omständigheter!
    Det fanns inget antijudiskt i det! Hon läste helt enkelt dagboken, och fann det hon fann, OM PERSONEN ANNE FRANK! Och spontant så häcklade hon det, för det hon fann roade henne! D v s, DET HON FANN OM PERSONEN, ANNE FRANK, inte hennes tragiska omständigheter! Det drev hon heller inte med!!!

    22
    1
 12. Instämmer med Pettersson “-Pettersson säger att Rebecka Fallenkvist har varit klantig och det är inte första gången…
  Rebeckas framgångar må ha varit att rösten kommer från brösten inte från hjärnan.
  För att använda ett utslitet utryck. “Detta är oacceptabelt”

  12
  21
 13. Ett exempel på historielösheten bland dem som är stöddiga i media. Hon har inte fått lära sig i skolan om Hitlers judeutrotningar. Hon får inte fortsätta att skada SD.

  20
  13
  • Var i Historian kan du läsa om någon “Anne Frank” ?
   Mig veterligen är denna boken en av de stora faken,som uppkommit långt efter kriget !!
   Men klart,att var och en får ju tro Pippi Långstrump har funnits….kanske rent av i Bullerbyn ?

   32
   33
   • Anne Frank har funnits, hennes far lyfte ut en hel del av vad hon skrivit. En ung flickas drömmar och fantasier i puberteten, instängd med vuxna, en knackning från döden. Holländarna hade reda på sin befolkning, Stenbock kan leva i Pippis värld. Det behövs inga falsarier för att förstå Anne Frank.

    23
    16
   • Stenbock, allt är inte fejk och konspirationer. Du var ju med när boken kom ut.

    Anne Franks dagbok är en bok baserad på en dagbok skriven på nederländska av den judiska flickan Anne Frank. Frank förde dagbok i två år, när hon var gömd med sin familj i Amsterdam under den nazistiska ockupationen av Nederländerna.

    Publicerades första gången: 25 juni 1947.

    Först utgiven på svenska: 1953

    Originaltitel: Het Achterhuis

    27
    13
   • Pettersson:
    Har ju skrivit förutom att det saknas historisk grund,att var och en får tro vad den vill.
    Utgår från att dina rader stammar från förlaget,som ursprungligen gav ut boken.Men vidhåller att det är fiktion,och inget annat !
    På tal om bokutgåvor var jag en som tidigt läste Astrid Lindgrens Pippi… Minns det fanns en lång låne-kö,som alla ville läsa denna nya bok ur skolbiblioteket….
    Men då var ju “Anne Frank” inte uppfunnen !

    17
    20
 14. Rebecka är tyvärr INTE mogen sin uppgift!
  Hur hon kunnat komma fram är för mig en gåta .

  26
  17
 15. Det behövs alla sorter inom SD och det var kul med fler unga energiska som stack ut ibland. I fallet här var det tyvärr över gränsen och tidpunkten helt fel när partiet för första gången står inför regeringsbildning (samordningsplatser) . SD har inte råd med sånt här nu. Känns mer som AfS.

  27
  10
  • Det är HON, som stått för den mesta satiren på riks! Så hon har det i sig, det gränsöverskridande! Och det är det som gjort det svårt för henne kanske, att veta att det var dumt att göra! Det är ju samtidigt det man ANNARS gillar hos henne!

   12
   1
 16. Anne Franks dagbok skrevs till stora delar av hennes far. Hon mördades inte utan dog av tyfus som uppkom när de allierade bombat mat och medicinförråd.

  Så det så!

  52
  11
   • @Anonym, en översättning av bokrecentionen: “Här presenterar Suzuki för första gången en grundlig, detaljerad och mycket läsvärd kritik av den globala bästsäljaren som är Anne Franks dagbok. Den överlägset bästa kritiska analysen av den berömda dagboken, den här boken fyller en välbehövlig lucka i samtida revisionistisk litteratur.

    – Ordet äger författaren och kritikerna äger orden “revisionistisk litteratur”. Vad som är 100 % sant är oväsentligt. Dagboken skildrade Anne Franks situation under WWII. Förnekar du detta är du Förintelseförnekare och dessutom “vet” du att Socialdemokraterna och Centern aldrig varit nazistvälnliga samt J-et i judepassen det var inget som S hade en aning om.

    11
    11
   • En höna av en fjäder bara för att det var någon från SD som uttryckte sig lite plumpt. Allt från SD måste vägas på guldvåg. Allt som kan förvrängas till nazism förvrängs.
    Jag lovar att vi inte hört något om samma uttalande kommit från en centerpartist, miljöpartist eller någon annan från den goda sidan.
    Samma folkstorm uppstod till exempel inte när sossarna i Malmö uttalade sig om judar.
    Socialisterna borde i det här fallet ligga mycket lågt, efter åratal av israelhat och palestinafjäsk. Om centern och kommunisterna ska vi sen bara tala ryst om.
    De som nu sker är bara ett överdrivet hyckleri av posörer, som vill vara med och uttrycka sin avsky över SD och gnälla över att S förlorade valet.
    Vissa har alldeles för mycket dödtid att fyll upp.
    Ett gott råd är att skaffa en hobby eller läs en bok istället för att haka upp sig på bagateller.

    36
    2
   • @anon
    Brukar inte slösa min tid på att läsa socialistiskt konspirations nonsens. Får tillräckligt av den hjärnlösa skiten i dessa och andra forum.

    5
    10
  • Det har faktiskt funnits anteckningar eller kalla det manuskript som kontrollerats forensiskt och visat sig stämma överens med A Fs handstil

Kommentera