Minskat bistånd en katastrof enligt de vänsterblivna

BISTÅND. Sveriges bistånd uppgick till 1,14 procent av BNI för 2020. Det innebär att Sverige var världens största biståndsgivare i relativa termer 2020. Norge var andra största biståndsgivare med 1,11 procent av BNI. Nu vill den eventuellt tillträdande regeringen slopa enprocentsmålet och minska Sveriges bistånd.

Det svenska stödet blir ett verktyg för återvandring – med villkor om att mottagarlandet tar emot migrerande medborgare som inte får stanna i Sverige.

Sverige har sedan länge haft ett fastslaget mål om att minst en procent av bruttonationalinkomsten (BNI) ska gå till bistånd till andra länder. Hur mycket Sverige ska bidra med ska fastställas i treåriga budgetramar, meddelar den tillträdande regeringen.

– Det kommer att minskas, säger Moderatledaren Ulf Kristersson vid en gemensam pressträff med Kristdemokraternas Ebba Busch, Liberalernas Johan Pehrson och Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson.

– Sverige förblir ett av världens främsta biståndsländer, nu med tydligare fokus på vårt närområde av förfärliga skäl, säger M-ledaren, som då syftar på kriget i Ukraina.

Hur stor minskningen blir kommer enligt Kristersson att framgå först av kommande budgetproposition.

Enligt obekräftade uppgifter från Liberalerna kommer det att handla om 0,85 procent av BNI, rapporterar DN och SvD. Om det stämmer skulle Sverige även efter nedskärningen vara ett av världens mest biståndsgenerösa länder.

-Pettersson noterar att de rödbruna och vänsterblivna tycker att det är en katastrof om Sverige med alla våra problem rasar ned några placeringar i biståndsligan.

FN:s jultomte och FN i siffror

Steget efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Minskat bistånd en katastrof enligt de vänsterblivna

 1. De svarta afrikanerna har ju redan bistånd…från Kina, Ryssland vilka är i full färd med sina koloniseringsaktiviteter.
  Men, det begriper varken de svarta eller de Politiskt Korrekta.
  De svarta tror att tjing-tjong är där för de svartas skull.
  De svenska PK-blivna har ju sedvanligt svårt att tänka klart över någonting alls, inte vidare konstigt med tanke på hur långt gångna de är i den stora masspsykosen.

  Konstigt att svartafrikanerna inte har begripit hur det ligger till. Men å andra sidan…

 2. Nu nämndes ju Ukraina specifikt som ett mottagarland. Det är bra, de behöver hjälp och deras effiktivitet med den militära hjälp de emottagit visar att de inte kommer att festa upp pengarna.

  7
  4
 3. Bistånd brukar sammanfattas med att man tar från fattiga i rika länder och ger till rika i fattiga länder.

  30
 4. Det vänsterblivna kan ju börja själva med att skänka sina inkomster till de korrupta mottagarna, samma sak med flyktingmottagandet, börja hemma med detta och föregå med gott exempel istället för att tvinga på Svensson att göra detta.

  29
  1
 5. ”Bruttonationalinkomst (BNI) är ett mått som används inom nationalräkenskaper och makroekonomi. Det utgörs av summan av bruttonationalprodukten och nettofaktorinkomster från utlandet. Nettofaktorinkomster består av nettot av löner, aktieutdelningar, räntor och arrenden, patent med mera som passerar gränserna; exempelvis aktieutdelning till boende utanför Sverige och räntor på statsskulden på de medel som är upplånade i utlandet.” (Wikipedia)

  Istället för att låta FN, EU, regeringen och riksdagen besluta vad du som skattebetalare vill skänka till rika människor i fattiga länder borde du själv få uppge på självdeklarationsblanketten hur stor andel av din bruttoinkomst du vill skänka. Jag vill minnas att den icke-socialistiska regeringen i Norge införde något liknande, kommer inte exakt ihåg vilket utgiftsområde det gällde, och responsen var nära noll och intet.

  Det är tydligen lättare att skänka bort ”andras” pengar.

  21
  • Om kostnaden för invandring och brottslighet ökar, så ökar BNP, som är summan av alla varor och tjänster.
   Trots att utgifterna ökade, så höjde den gamla quislingregeringen biståndet till sjuka samhällsskadliga nivåer.
   Med måttet BNP/capita hade den bortskänkta summan av våra skattepengar krympt ordentligt. Förra regeringen försummade viktiga samhällsfunktioner som varje år tvingades till omfattande sparåtgärder. Det är ju ren idioti att vi ska ge bort så mycket så att samhället knappt fungerar.
   Åker man bara till något av våra grannländer så syns skillnaden direkt med blotta ögat, hur det är en stor skillnad på hur man sköter och vårdar sin infrastruktur.
   Bara renhållningen i våra kommuner i hela landet är så starkt eftersatt, att man måste åka till ett fattigt land i Sydamerika eller Afrika för att hitta något liknande.

 6. Om sossarnas HEMLIGA subversiva aktivitéter kapas från SIDA budget, så kommer Sveriges bistånd att hamna på ca FN målsättningar. Det finns ingen anledning för Sverige att stötta alla de terror-rörelser Sossarna stöttar idag av ideologiska skäl.

  32
 7. SIDA är en av många organisationer/myndigheter som så snart som möjligt helt och hållet bör avskaffas.
  Organisationen är en skattefinansierad gigantisk dokumentförstörare för pengar, styrd av miljonavlönade småpåvar springade runt med dokumentportföljer fyllda med innehållslöst papper och leker ”direktörer”

  Är godheten att hjälpa seriös, så delar man ut sina egna pengar till nödställda. Är man en falsk fjant utan skrupler, då delar man ut grannens pengar -men påstår att det kommer från en själv!

  Låt folk rösta så får vi se hur många som verkligen vill behålla denna parasitorganisation och dom som röstar ja, skall naturligtvis då också själva betala.

  44
 8. Jo det kanske blir en katastrof för Putin och Lukasjenko om vi drar in bidraget.
  Bara de vänsterblivna sörjer.

  22
  2
 9. En översyn av bistånds-hanteringen är helt nödvändig för att styra hjälpen från de korrupta till de behövande. Med rätt åtgärder kommer ett effektivare bistånd att ge Mer till de verkligt utsatta.

  39
  • Exakt! Man effektiviserar biståndet för att det skall ”träffa” rätt. Sida, som har letts av Karin Jämtin (S), har inte skött sitt uppdrag.
   Att på ”sossesätt” bara vräka ut pengar utan kontroll får nu ett stopp. Det finns mycket att se över och rensa ut efter ett handlingsförlamat S-fögderi!

   17
 10. Skillnaden mellan Norge och Sverige är att Norge har råd att skänka mer eftersom de behöver inte låna.
  Vi kunde nöja oss med att skänka 0,7 av BNI och ändå vara bäst i Norden.

  42
  • Enligt vissa källor skadar biståndet den inhemska konkurrensen då små företag blir lidande. Slopa biståndet helt.

   26
   1
 11. Ja, dom kan ju ge bort sina egna pengar istället. Det är enkelt att vara generös med andras pengar. Vänstervridna är experter på det

  54
  2
 12. Ja det är ju förskräckligt om pengar går till svenska behövande istället för i fickorna på korrupta politiker och diktatorer.

  56

Kommentera