”Mest flagranta löftesbrottet någonsin”

INRIKES. Moderaterna sviker vallöftet om 10 000 nya poliser, säger avgående justitieminister Morgan Johansson (S) om det så kallade Tidöavtalet som upprättats mellan M, KD, SD och L, rapporterar Sveriges Radio. – Det är det mest flagranta löftesbrottet jag någonsin sett faktiskt, säger Morgn Johansson (S).

År 2002 sa nuvarande justitieministern detta…

Johansson ställer sig kritisk till att Tidöavtalet – som är på över 60 sidor – saknar fokus för tillväxt för polismyndigheten. Däremot finns ett större fokus på kriminalpolitiken med skärpta straff, visitationszoner, en sänkning av gränsen för häktning och att ansvaret för unga som begår brott ska flyttas från kommunen till Kriminalvården, enligt Sveriges Radio.

-Pettersson säger att Morgan Johansson är bara 52rott år men han verkar redan ha blivit senil. Vilka löftesbrott den nya regeringen begår får vi vänta med tills en tid efter den tillträdd, vilket den inte gjort ännu.

Steget Efter

Däremot har vi facit efter Morgan Johanssons och hans partis senaste tid vid regeringsmakten…

 • EU:s lägsta arbetslöshet till 2020
 • Nej till marknadshyror, S har föreslagit marknadshyror i nyproduktion
 • Inte sänka skatten för några få rika. S avskaffade värnskatten
 • En betald extravecka för föräldrar, har inte blivit av
 • Avvisa förslag om anställningstryggheten, S driver igenom undantag från turordningsreglerna.
 • Förstärka kampen mot den organiserade och systematiska brottsligheten som är riktad mot våra välfärdssystem. Facit: Mellan 2008, som var det första helåret som bidragsbrottslagen gällde, och 2021 har de anmälda bidragsbrotten ökat med 133 procent. Den största ökningen var mellan 2018 och 2020. Felaktiga utbetalningar bedöms uppgå till uppemot 20 miljarder kronor per år.
 • 10 000 fler polisanställda till år 2024. Facit: Kan uppnås tidigast 2032 (Riksdagens utredningstjänst). Sverige har färre antal poliser per capita än för tio år sedan.
 • Förbättra arbetsvillkoren för poliser, så att ännu fler söker sig till yrket. Facit: Tusentals poliser lämnar yrket på grund av dåliga anställningsvillkor och låga löner, färre antal poliser per capita än för tio år sedan.
 • Öka antalet brott som klaras upp. Facit: Andelen uppklarade brott har minskat sedan S kom till makten. Mindre än fem procent av alla anmälda våldtäkter leder till en fällande dom. Uppklaringen av grova brott fungerar sämre än någonsin.
 • Sveriges militära alliansfrihet tjänar oss väl, och vi ska inte bli medlemmar i NATO. Facit: S sökte medlemskap i NATO för Sveriges räkning.
 • Säkerställa att ett avslag på en asylansökan också innebär att den som saknar asylskäl lämnar landet.
 • Facit: Under 2021 anmäldes över 10 000 personer som fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd som avvikna och efterlysta av polisen. Det finns uppgifter som pekar på att det kan vara uppemot 50 000 personer som idag stannar kvar i Sverige trots att de fått avslag på sin asylansökan.

Så kan man hålla på och skriva en tjock bok om man vill. Så Morgan Johansson (S) ska vara tyst om löftesbrott och ändå är listan ovan väldigt kort, det finns mycket, mycket mer…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “”Mest flagranta löftesbrottet någonsin”

 1. LÖGNAREN är den som försöker dölja sina spår genom att tala illa om andra. (okänd)

 2. Storljugaren och löftesbrytaren Morgan ”Dvärgen” Johansson skall bara hålla käften! Den lögnaktige lille skiten! Måtte han aldrig komma tillbaka!!!

  17
  1
 3. Nu var han snabb denna gången. Men under övergångsregeringen får han inte tillsätta fler utredningar, nu är det slut.

  17
  2
 4. Inte är det mycket som den gubben har koll på. Men när det handlar om LÖFTESBROTT, så är han något av en mästare. Han, om någon, är en överdängare på det området.
  Morgan vill ha fler poliser. Morgan vill ha fler fängelser. Morgan vill importera fler brottslingar !!!
  Om den nya regimen kastar ut buset och förhindrar ny införsel, så behöver vi inte så många nya poliser.

  25
  1
 5. Nog för att jag gillar ”Steget Efter” så pass att jag gett släktingar hans böcker i julklapp en del år, men de här två bilderna behöver korrigeras.
  De bägge lådorna i den första bilden ska givetvis ha etiketten ”Smutskastning” bägge två, något annat har det inte varit frågan om sen han med näsan skroderade om att oppositionen kommit till dukat bord.
  Och i den andra ska det förstås stå 1994 som årtal, inte 2014.

  23
  2
 6. Nu är det domedagsretorik på alla som inte fick vara kvar vid köttgrytorna.Demokratin är död dundrar en vilsefaren herre.Löftena är svikna tjoar en annan liten ”tjomme” som nog inte borde orda så mycket om den saken.Somliga kvinnliga politiker yrar i högan sky om faschismens återkomst.Ja,det liknar en hönsgård med allt detta kackel från den ”goda sidan”.Den nya regeringen har ju inte ens trätt i kraft för Herrans namn ! F.ö.kan det ju inte bli sämre än det har varit dom senaste åren av flathet och utredningar som inte lett någon vart…Folket ville ha en förändring så bit i det sura äpplet och uppträd anständigt och inte som ungar i trotsåldern som inte får som dom vill….

  36
  3
 7. Ynkligt som vanligt av SD hataren Mogge.
  Sozzarna är dåliga förlorade och nu skall de spy ut ännu mer lögner.

  35
  4
 8. Säger fjanten som massimporterat Brottslingar, annars är det återstående han gjort
  i 8 år är att tillsätta meningslösa vutredningar, också Twittrat förstås!
  Vi har sett resultatet efter did Mogge, så tycker att du ska knipa igen!

  49
  3
 9. Tittar man i tidningar så är det ett jävla liv på kärringarna (av båda könen) angående den nya regeringen .
  Det blir en bättre värld om feministerna får bestämma , har man hört till leda.
  Läs och begrunda . Allting förefaller bli gnälligare och rörigare med feminister inblandade .

  53
  3
 10. Musen som röt!
  Morgan har rest sig i sin fulla längd och slagit näven i tröskeln. Han, om någon, vet hur ett löftesbrott ser ut. Mannen som inte lyckades med något, på 8 år!

  65
  3
  • LillMogge tycks ju iallafall lova att han ska fortsätta vara lika dum i huvudet som tidigare

   31
   3

Kommentera