Tidöavtalet – Överenskommelse för Sverige

INRIKES. De blågula partiledarna, Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna träffades på Tidö slott utanför Västerås för regeringsförhandlingar, där kom de överens om att styra Sverige. Därav namnet Tidöavtalet – Överenskommelse för Sverige.

Tidö slott

Sverigedemokraterna har vad det verkar fått stort genomslag i många viktiga frågor för att kunna göra Sverige bra igen. Några exempel är åtgärder inom brottsbekämpning, reducerad reduktionsplikt för att få ner bränslepriserna, satsning på kärnkraft, en ansvarsfull invandringspolitik, minskat bistånd och stopp för subventionen för anslutning av elnät till havsbaserad vindkraft. I Tidöavtalet står det att ”utgångspunkten ska vara att alla produktionsslag bär sina egna kostnader”.

M, KD, L och SD är överens om ett avtal för den kommande regeringsbildningen och mandatperioden, meddelar partierna. Ulf Kristersson (M) säger att det så kallade Tidöavtalet innehåller sju stora samarbetsprojekt på områdena kriminalitet, migration och integration, klimat och energi, sjukvård, skola, ekonomi samt stärkta fri- och rättigheter.

Det här är inte ett januariavtal utan ett avtal som grundas på fyra partier som hade en gemensam problemanalys och insikt om vad som måste göras.

Några av reformerna i avtalet:

• På kriminalområdet ska anonyma vittnen, visitationszoner och mer kameratillsyn införas.

• När det kommer till migration och integration ska asylrätten läggas på EU:s rättsliga miniminivå och antalet kvotflyktingar minska.

• På klimat- och energiområdet vill partierna bland annat satsa på ny kärnkraft.

• Angående sjukvården föreslår partierna en utredning om ett förstatligande av vården.

• På skolområdet innehåller avtalet en ny friskolelag som bland annat innebär att nya friskolor inte får dela ut vinst under sina första verksamhetsår samt vinstbegränsningar för friskolor som brister i kvalitet.

• När det kommer till ekonomin är partierna överens om att slopa enprocentsmålet för biståndet medan a-kassan blir kvar på samma nivå som tidigare.

• Under punkten ”Stärkta fri- och rättigheter” vill partiernaår tillsätta en ny grundlagsutredning om hur aborträtten kan stärkas.

Talmannen Andreas Norlén kommer att nominera Ulf Kristersson till statsminister, säger han på en pressträff. En omröstning kommer att hållas på måndag klockan 11:00.

-Pettersson konstaterar att en sak som talar för att avtalet är bra är att statsminister Magdalena Andersson (S) är missnöjd och påstår att avtalet är farligt för Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Tidöavtalet – Överenskommelse för Sverige

 1. Ditt konstaterande på slutet, är helt riktigt! Det bådar gott för framtiden, denna irritation hos socialister och extremliberaler! 🙂

  9
  1
 2. Stort Grattiis till JIMMY till denna framgång efter tolv års påhopp. inte många som som pallat.Hoppas det går bra.

  15
  1
 3. De riktigt ”goda o skenheliga” i (L) Anna Starbrink, Lina Nordquist tillsammans med Jan ”Hårdingen” Jönsson verkar vilja göra allt för att sabotera avtalet. STACKARS SVERIGE!!!

  17
 4. SD verkar få stor genomslagskraft i den nya politiska inriktningen. Och så ska det naturligtvis också vara. Bara ren matematik. SD är ju det största partiet. Sen att vänstern gläfser är ju bara ren bitterhet.

  22
  1
 5. Kanske Tidöavtalet betyder något . Ett slott tillhörande Axel Oxenstierna en gång i tiden kan ju stämma till eftertanke . Att sedan en senare slottsägarinna spelade bort en del av koppartaket på kortspel hoppas jag inte är ett dåligt omen . Är Liberalerna med i given vet man ju inte hur det kan sluta . Även M o KD har ju vinglat betänkligt i tidigare sammanhang . Vi får se .
  Mvh Sjöström

  17
  • Absolut en tanke som för tankarna till att hedra vår gamle rikskansler Oxenstierna. Låt oss hoppas att den kopplingen kan ha en betydelse även i handling.

 6. En sak att komma ihåg:
  VÄNSTERN OCH GAMMELMEDIA HAR INTE PATENT PÅ ATT DEFINIERA DIN UPPFATTNING OM OMVÄRLDEN!

  Det är du som definierar hur du betraktar din omvärld!

  Kom ihåg det!
  Det är alltså du som definierar din omvärld!

  Inte sossar, inte Nooshi, inte Henrik Arnstad, inte DN, Aktuellt eller Nyheterna på TV4!
  Heller inte ETC, EXPO, Aftonbladet eller Expressen!
  Samma gäller PK-eliten och södermalmsskådisarna!

  Det är du som definierar hur du betraktar din omvärld!
  Jag upprepar:
  Det är du som definierar hur du betraktar din omvärld!

  33
 7. ”SD har fått stor genomslagskraft i förhsndlingarna” Men det är ju heller inte konstigt
  när man ser hur pass illa det ser ut i Sverige, tar man inte tag i dessa frågor kan man glömma förändringar till det possitiva. NU gnölas det bland Liberalernas anhängare
  att SD fått för mycket makt, men till det lilla 4 % parti kan vi nog säga, att förstör detta,
  så kan ni nog räkna med att tiden utanför riksdagen kommer att bli lång, mycket lång
  ifall ni ordnar med så att katastrofregeringen med sossarna kommer tillbaks, ett alternativ
  för dessa är att hoppa över till Sossepartiet, för ni måste vara lika blinda som dem om
  ni inte ser hur illa ställt det är med Sverige!

  25
  1
 8. Var tog elpriset vägen? Sverige kan inte vänta på ny kärnkraft. Vi måste få ett beslut snarast om billigare el. Det går inte att leva som pensionär längre i det här landet. Sänks inte elpriset snarast så stannar all industriverksamhet och vi har bara kvar de nyligen invandrade frisörerna.

  18
  • Det kommer… läs på vad som är lovat nu… Tror inte Jimmy ljög när han sa det idag.

 9. L den svaga länken i denna kedja.
  Det måste vara en Regering som denna nu i tre valperioder för att få någotsånär hyfs på vårt land.
  Frågan är, orkar den veliga väljarkåren det?

  25
  • Ja det duger det hör man på vänstern gnäll!!
   Personlig tycker ja att se inställningar till a kassan är lite underlig?? Det är ju så att när sossarna stängde av el i Sverige så blir det en massa företag som inte kan producera och det innebär att vi kommer att få en skenade arbetslöshet !? Och alla dessa kommer att springa in på a kassan och vilja ha betal ! Och det kommer inte att fungera !!
   Fakta är ju att det är en sossialistsk regering stöttar en facklig organisation för nedstängning av industri som ger en skenade inflationen och arbetslösheten!
   Låt dom som skapat problemet lösa det ! N

   9
   2
 10. Två egoistiska liberaldamer, Anna Starbrink och Lina Nordquist, har redan bestämt sig för att rösta emot fri tolkhjälp och nationellt tiggeriförbud.

  Det är ungefär som Greta. Man kräver att den egna önskedrömmen ska stå över kommande utredningar och folkets vilja i val.

  Man talar om integration. Men att få av oss skattebetalare betald tolk efter kanske fem år i landet och nonchalans av SFI tycker således dessa liberala damer ska belönas. Med deras riksdagslöner så behöver de ju inte se till varje krona.

  De har nog heller inte varit ute i smeten och insett vedervärdigheten som de stackarna som sätts på trottoaren med insamlingsmuggen får genomlida för att berika skurkarna som tagit dem till Sverige och som tar hand om pengarna.

  Med en sådan inriktning och okunskap av liberala riksdagsledamöter så är det positivt för L att i varje fall ligga på spärrgränsen.

  29
  • Nu är det ju sedan gammalt att vissa folkpartister ser sig som lite fina och utvalda samt utsända av gud och att återberätta vad gud tycker. Det som är oklart är vilken gud………..?

   23
   2
 11. När jag växte upp skulle folk vårdas på beckis om någon berättade hur Sverige skulle se ut 2022. Transpropaganda blandat med skjutningar. Dålig skola, äldrevård och sjukvård.

  Dags att kalla en spade för spade. Dags att köra ut alla de lycksökare som kommit hit i hopp om ett bättre liv på bidrag.

  39
  2
 12. DN och Aftonbladet jagar desperat L-ledamöter för att ifrågasätta avtalet. En kommer att samvetsrösta mot tiggeriförbud. Jaha, men det sas bara att frågan skulle u t r e d a s, och det vet vi vad det brukar betyda…. Ni liberaler som ev funderar på att hoppa av partiets linje- se på C och fundera vad de uppnått med sin vänstersväng – ord på ett januariavtal plus att Nooshi D från V blev hjälte under en vecka, när hon stoppade Annie L och C:s marknadshyror.

  35
 13. Tror att telefonerna kommer gå varma mellan socialdemokrater och liberaler i helgen. Misstanken att L kommer att sabotera samarbetet efter ett halvår för att hjälpa fram en S-regering är för stark; de två tycker ju till 99% lika i allt väsentligt, utifrån faktiskt förd politik när respektive ingått i regeringar.

  Nåja, man måste ju börja nånstans.

  25
  3
 14. Vänstern och rödskrikan kan gasta hur mycket de vill, avtalet är en plattform för att få till en nödvändig förändring även om mycket återstår att göra. Tex när det gäller kvotflyktingar så är tjattret påtagligt, av 27 EU-länder tar 10 st emot kvotflyktingar och 17 st gör det ej och Sverige tar naturligtvis absolut mest både i absoluta tal och per capita, i år 6400 st, på tio år blir det 64000 och med generös anhöriginvandring upp mot 150000. Alltså en stor stad i Sverige typ Västerås eller Jönköping. Dessa flyktingar saknar i många fall utbildning och blir då ett försörjningsansvar för vårt land under överskådlig tid framöver. Vänstern och rödskrikan bör svara på hur detta skall gå till istället fall att rapa sina vanliga floskler ur glappkäften.

  55
  2
  • Tycker rödskrikan ska hålla käft och överlåta till den nya styrelsen hur partiet ska ta ställning till detta.

   45
   2
   • Annies ynkedom framstår än klarare efter hennes sura yttrande om den kommande regeringsinriktningen.

    35
    1

Kommentera