Kamratposten blir TV-program

MEDIA. Kamratposten, även kallad KP, är en svensk tidning grundad 1892 av läraren Stina Quint under namnet Folkskolans barntidning. Tidningen utkommer var tredje vecka och ges sedan nyåret 2019 ut av Dagens Nyheter. Kamratpostens målgrupp är barn och unga mellan 8 och 15 år. Sedan starten 1892 har Kamratposten funnits till för att främja och stärka barns läsande och självförtroende. Kamratposten är en populär barn- och ungdomstidning, helt fri från annonser och som utkommer kontinuerligt var tredje vecka.

Målet var att ge läsarna “en bok som aldrig tar slut” och uppfostra dem till “gudsfruktan, fosterlandskärlek, nykterhet och djurskydd”. Tidningen innehöll berättelser av kända författare samt pyssel och gåtor.

Nu ska tidning Kamratposten efter 130 år få ett eget program, KPTV, rapporterar Dagens Nyheter.

Programledare blir Beppe Singer, som liksom flera generationer svenskar vuxit upp med tidningen.

Samtidigt som tidningen hade glimten i ögat erbjöd de en axel att luta sig mot i en läskig värld. Hos dem fanns en kombination som jag och många barn behöver – och verkligen just nu, säger Singer.

De åtta halvtimmeslånga avsnitten har premiär på strömningstjänsten C More den 28 oktober.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Kamratposten blir TV-program

 1. Fri från annonser,men är den fri från alla kulturmarxister som fått för sig att det är deras uppgift att uppfostra våra barn i den rätta “socialistiska andan “? När jag var barn och man fick läsa Kamratposten så fanns figurerna Spara och Slösa med.Tämligen oskyldig påverkan till barn om hur man hanterar pengar.I dag kan man ju befara att den handlar om annat….

  18
  1
 2. För PRO (Pensionärernas Riksorganisation) är INTE politisk mångfald något man eftersträvar.

  Den nya styrelsen består av 15 personer där SAMTLIGA har haft koppling till (S) innan pensionen.

  Ändå kallar sig PRO politiskt obundet.

  Jag misstänker att kopplingarna till (S) INTE gör PRO till en organisation som i första hand kämpar för pensionärernas sak utan mer ser till (S) väl och ve.

  HAR JAG FEL?? Vad tror Pettersson?

  27
  • En orsak till att inte vara med bland partiboksmarinerat sosseslask som låtsas obundna fy fabian!
   De lurar sknortan av naivkorkade pensionärer när de står o gapar om högre pension nåt de skulle fixat för länge sen. Sin egen överbetalda pension jojo.. gå med i spf

 3. Eftersom DN är inblandad, kan man kallt räkna med en omfattande påverkansoperation. Redan idag är propagerar skolan för det vänsteretablisemangets vridna idéer. Kan man dessutom komma åt barnen, på fritiden, är lyckan total hos samhällsförstörarna.

  25
 4. Hoppas det inte blir ett nytt blad för indoktrinering av barn .
  Det är viktigt att de får tänka själv och fritt.
  Det är illa ställt med den varan i Sverige idag .

  25
  1
  • Det kommer säkert att handla om mångfald, hbtq, feminizm och dylik dynga. Om inte blir jag oerhört förvånad….

   22

Kommentera