Attackerna från Ukraina har ökat avsevärt enligt Ryssland

UKRAINA. Den ryska underrättelsetjänsten FSB uppger att de har märkt en ”avsevärd ökning” av antalet ukrainska attacker på ryskt territorium, rapporterar AFP.

FSB:s flagga

Den senaste veckan har mer än 100 attacker rapporterats på 32 platser, uppger myndigheten i ett uttalande.

Attackerna ska främst ha skett i den ryska regionen Belgorod som gränsar till ukrainska Charkiv.

Efter den stora explosionen som delvis förstörde bron mellan Krym och Ryssland gick president Putin ut och meddelade att säkerheten i regionen skulle höjas. Dessutom höjde rysslands guvernör på Krim terrornivån till gul nivå.

President Vladimir Putin anklagar Ukraina för att ligga bakom explosionen på Krimbron. I ett tv-tal kallar han explosionen för en terrorhandling. – Att undergräva Krimbron är en terrorattack som syftar till att förstöra Rysslands kritiska infrastruktur, säger Putin.

-Pettersson säger att det är lätt att få slut på de ukrainska attackerna. Det är bara för Ryssland att åka hem och acceptera Ukrainas erkända gränser från 2013. Sedan tycker jag FSB borde redovisa hur många gånger Ryssland har attackerat Ukraina direkt och indirekt sedan Sovjetunionens fall.

När det gäller bron så är den ett svartbygge och militärt mål på ockuperad mark och ingen civil infrastruktur.

Ryssland invaderar och ockuperar delar av ett land, dödar tiotusentals människor, bombar bostäder, skolor, sjukhus, vägar, järnvägar, stjäl kärnkraftverk och mycket mer. När det landet nafsar tillbaka så kallar Putin det terrorism!

Ukrainas gränser om FSB inte känner till dem.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Attackerna från Ukraina har ökat avsevärt enligt Ryssland

 1. Snart kanske tiden är mogen för fredsförhandlingar. Putin har sagt nej och kräver att Ukraina ska ge upp för att förhandla. Snart kanske Putin är tillräckligt mör för att förstå frågan -formerna för ryskt ovillkorligt tillbakadragande från hela Ukraina samt storlek på krigsskadeståndet som Putin ska betala.

  13
  4
  • De som säger nej är officiellt Ukraina. Ni minns kanske hur Zelinsky öppnade för förhandlingar och att sedan USA/UK direkt gick ut för att hindra att det blev något av. Plötsligt besökte en massa västliga dignitärer Ukraina och därefter sade Zelinsky att det aldrig skulle bli fredsförhandlingar utan alla ockuperade områden skulle återerövras.

   Dessa dignitärer från väst struntar i o f s helt i Ukraina, då deras mål är att störta den ryska regimen och balkanisera Ryssland till en mängd småstater och därefter låta sina Globala storbolag konfiskera alla naturresurser. Å andra sidan skulle Kinas gränser mot Europa då snabbt flyttas västerut till Uralbergen. Var så säker.

   10
   19
   • Putin kräver att Ukraina ska ge upp innan Putin vill förhandla. Det säger Ukraina nej till. Alltså, Putin stoppar förhandlingarna!

    Tänk dig en arbetsgivare som innan förhandlingar har startat säger ”om ni går med på 0 kr i löneförhöjning så är jag beredd att förhandla.”

    9
    1
 2. Varför undertecknar Ryssland tillsammans med andra länder att Ukrainas gränser
  är deras, när han inte har för avsikt att hålla vad han skrivit under?

  Varför undertecknar han några papper alls när han inte har för avsikt att hålla vad
  lovat? Eller han menar att alla andras underskrifter är det ett brott at av demt bryta mot,
  men Ryssland kan strunta i det och göra som man behagar??

  16
  7
  • Undertecknandet skedde INNAN den av CIA organiserade statskuppen. Avtalet innebar mycket annat än att upprätthålla erkända gränser. T ex skulle ryssar garanteras medborgerliga rättigheter. Istället fördrev ca 10 miljoner från Ukraina varav 2 milj till Polen, 1 miljon till Ungern, ca 1 miljon till resten av Europa och givetvis till Vitryssland, Ryssland. Några miljoner till Donbass.
   De ryssar som inte hann undan i tid är de som ”hittas” i s k Ryska massgravar nära Kiev. D v s Ukraina passar på att använda massavrättningar till att anklaga Ryssarna för att ha utfört dem.

   6
   14
 3. Jag håller med Donald Trump. Dags att börja förhandla om fred och inte springa vapenindustrin ärenden.

  16
  21
 4. Att undergräva Krimbron är inte en terrorattack, det är en frihetsmanifestation.

  36
  22
 5. Det enda ynkryggen, gangstern, anstiftaren till folkmord och grova krigsförbrytelser m.m. V. Putin sysslar med är att ljuga och skylla på andra för det han utövar själv. Genomrutten och grundfalsk.

  36
  20
 6. Avser orcerna de ockuperade områdena eller själva Mordor ?

  För övrigt erkände tsaren Mordors oförmåga i samband med Kertjbron.

  25
  16
 7. Ukraina har rätt att med alla medel försvara sig, inklusive att utföra operationer på rysk mark.

  41
  20
 8. Man kan undra om orcerna verkligen inte kunde räkna ut det från början. Trots allt har Ukraina varit mycket återhållsamma, efter att de blivit attackerade i sitt hemland. Skulle inte ha något emot att en morgon vakna, och erfara att Kreml hade sprängts.
  Orcerna är vidriga människoliknande varelser, som inga människor ska behöva utsättas för!

  51
  18

Kommentera